Altın Portakal Aralık'ta yeniden

GÜNDEM 13.10.2023 - 21:43, Güncelleme: 13.10.2023 - 21:43
 

Altın Portakal Aralık'ta yeniden

Daha önce Kanun Hükmü Filmi’nin festival dışı bırakılması nedeniyle meydana gelen kriz nedeniyle iptal edilen 60. Altın Portakal Film Festivali’nin Aralık ayında yapılacağı öğrenildi.

haberimizvar.net- Daha önce Kanun Hükmü Filmi’nin festival dışı bırakılması nedeniyle meydana gelen kriz nedeniyle iptal edilen 60. Altın Portakal Film Festivali’nin Aralık ayında yapılacağı belirtildi. Kanun Hükmü Filmi’nin festival dışında bırakılması nedeniyle başlayan istifalar ve geri çekilmeler sonucu 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edilmişti. Bu durumu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek sosyal medya hesabından “7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum.” ifadelerini kullandı.  FİLMLER ÇEKİLDİ “Kanun Hükmü” belgeselinin, “filmde yer alan bir kişi hakkında yargı sürecinin devam etmesi” gerekçesiyle çıkarılmasına önce festivalin jüri üyeleri, ardından festivalde filmlerinin gösterilmesi planlanan bazı yönetmen ve yapımcılar tepki göstermiş ve filmlerini geri çekmişti. Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek TV100’de canlı olarak katıldığı bir programda festivalin 31 Aralık tarihine kadar yapılacağını açıklamıştı. Kübra Par’la Farklı Açılar programına konuk olarak katılan Böcek, “Seçim öncesi Altın Portakal Film Festivali’ni özüne döndüreceğim demiştim. Göreve geldiğim an itibariyle festivali özüne döndürdüm. Bin kişiyle yapılırdı bu protokol. Ben 10 bin kişiyle yapmak istedim. Biliyorsunuz; Gençlik ve Spor Bakanlığı kapalı spor salonunu iptal etti. Ahmet Boyacıoğlu çok kıymetli, sol fraksiyonda yer almış bir doktordur. 4 yıldır hiçbir problem yaşamadık. 5’inci yılda bu iş oldu. Hükümet devreye girdi, bakanlar açıklama yaptı. Ben eski bir sinemacıyım. Çocukluğumdan beri bu işin içindeyim. 60’ıncısını yapacağız” demişti. BÖCEK İSTANBUL’DA Bu arada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı bazı görüşmelerde bulunmak için İstanbul’a gitti. Burada sinema örgütleri ile bir araya gelen Böcek film yapımcı ve yönetmenlerini festivale katılmaları için ikna etmeye çalışıyor. Sinemacılar ise olaylara neden olan belgeselin mutlaka kabul edilmesini istiyorlar. Böcek ikna turlarını sürdürüyor. Festival her şekilde Aralık ayında yapılacak. Eğer filmciler ikna edilemezse, bu kez “Nostalji” adı altında Yeşilçam’ın eski ve ünlü filmleri ile halk jürisi ile festival gerçekleştirilecek. (YAPRAK ÖZER/antalyaningundemi.com)
Daha önce Kanun Hükmü Filmi’nin festival dışı bırakılması nedeniyle meydana gelen kriz nedeniyle iptal edilen 60. Altın Portakal Film Festivali’nin Aralık ayında yapılacağı öğrenildi.

haberimizvar.net- Daha önce Kanun Hükmü Filmi’nin festival dışı bırakılması nedeniyle meydana gelen kriz nedeniyle iptal edilen 60. Altın Portakal Film Festivali’nin Aralık ayında yapılacağı belirtildi.

Kanun Hükmü Filmi’nin festival dışında bırakılması nedeniyle başlayan istifalar ve geri çekilmeler sonucu 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edilmişti. Bu durumu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek sosyal medya hesabından “7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum.” ifadelerini kullandı. 

FİLMLER ÇEKİLDİ

“Kanun Hükmü” belgeselinin, “filmde yer alan bir kişi hakkında yargı sürecinin devam etmesi” gerekçesiyle çıkarılmasına önce festivalin jüri üyeleri, ardından festivalde filmlerinin gösterilmesi planlanan bazı yönetmen ve yapımcılar tepki göstermiş ve filmlerini geri çekmişti.

Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek TV100’de canlı olarak katıldığı bir programda festivalin 31 Aralık tarihine kadar yapılacağını açıklamıştı. Kübra Par’la Farklı Açılar programına konuk olarak katılan Böcek, “Seçim öncesi Altın Portakal Film Festivali’ni özüne döndüreceğim demiştim. Göreve geldiğim an itibariyle festivali özüne döndürdüm. Bin kişiyle yapılırdı bu protokol. Ben 10 bin kişiyle yapmak istedim. Biliyorsunuz; Gençlik ve Spor Bakanlığı kapalı spor salonunu iptal etti. Ahmet Boyacıoğlu çok kıymetli, sol fraksiyonda yer almış bir doktordur. 4 yıldır hiçbir problem yaşamadık. 5’inci yılda bu iş oldu. Hükümet devreye girdi, bakanlar açıklama yaptı. Ben eski bir sinemacıyım. Çocukluğumdan beri bu işin içindeyim. 60’ıncısını yapacağız” demişti.

BÖCEK İSTANBUL’DA

Bu arada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı bazı görüşmelerde bulunmak için İstanbul’a gitti. Burada sinema örgütleri ile bir araya gelen Böcek film yapımcı ve yönetmenlerini festivale katılmaları için ikna etmeye çalışıyor. Sinemacılar ise olaylara neden olan belgeselin mutlaka kabul edilmesini istiyorlar. Böcek ikna turlarını sürdürüyor. Festival her şekilde Aralık ayında yapılacak. Eğer filmciler ikna edilemezse, bu kez “Nostalji” adı altında Yeşilçam’ın eski ve ünlü filmleri ile halk jürisi ile festival gerçekleştirilecek.

(YAPRAK ÖZER/antalyaningundemi.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.