Altın Portakal’ın kurucusuna büyük saygısızlık

KÜLTÜR 10.08.2023 - 14:37, Güncelleme: 11.08.2023 - 10:40
 

Altın Portakal’ın kurucusuna büyük saygısızlık

Altın Portakal Film Festivalinin Ünlü yönetmenlerinden olan Behlül Dal'ın adını taşıyan müzedeki heykel, arabada korkuluk olarak kullanıldı. Daha öncesinde de depoda çürümeye terk edilen heykelin son hali ise içler acısı. Heykelin başını kaybeden Büyükşehir Belediyesi 24 Ağustosta yeni heykel için ihale yapacak.

haberimizvar.net- Yusuf Yavuz’un yaptığı habere göre;  Altın Portakal Film Festivali'nin 60.yılında Kurucu usta yönetmen Behlül Dal'a büyük bir saygısızlık yapıldı. Behlül Dal'ın adını taşıyan silikon heykel, ilk başlarda sinema müzesinde yer alıyordu, başı depoya atılarak hiçliğe terk edilen heykel ardından bir otomobilin içinde hırsızlara karşı korkuluk olarak kullanıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı'nın verdiği karara göre 24 Ağustos'ta yapılacak olan sinema müzesiyle ilgili olarak 'uygulamalı mal alım' ihalesinde silikon heykellerinde olması ayrıca dikkat çekti. Dal'ın adını taşıyan Sinema Müzesi'nin kapatılmasının ardından müze meteryalleri kaderine terk edildi. Festivalin 50.yıl dönümünde 5 Ekim 2013 tarihinde hizmete açılan müze, 2014'de ikinci kez başkan seçilen Menderes Türel'in ardından tekrardan kapatılmıştı. Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nin deposuna kaldırılan içerisinde Dal'ın sinemayla ilgili kişisel koleksiyonun yanı sıra usta yönetmenin silikon heykelde orada öylece çürümeye terk edildi. Behlül Dal'a yapılan bu saygısızlığa yetkililerden hiçbir açıklama gelmezken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı'nın 24 Ağustos'ta Sinema Müzesi için bir ihale yapacağı öğrenildi. İhale ilanında EKAP'ta yer verilen bilgilere göre kapatılan Behlül Dal Sinema Müzesi'nin de bağlı olduğu kurum, 45 ayrı kalemden oluşan uygulamalı mal alımı yapacak.
Altın Portakal Film Festivalinin Ünlü yönetmenlerinden olan Behlül Dal'ın adını taşıyan müzedeki heykel, arabada korkuluk olarak kullanıldı. Daha öncesinde de depoda çürümeye terk edilen heykelin son hali ise içler acısı. Heykelin başını kaybeden Büyükşehir Belediyesi 24 Ağustosta yeni heykel için ihale yapacak.

haberimizvar.net- Yusuf Yavuz’un yaptığı habere göre;   Altın Portakal Film Festivali'nin 60.yılında Kurucu usta yönetmen Behlül Dal'a büyük bir saygısızlık yapıldı. Behlül Dal'ın adını taşıyan silikon heykel, ilk başlarda sinema müzesinde yer alıyordu, başı depoya atılarak hiçliğe terk edilen heykel ardından bir otomobilin içinde hırsızlara karşı korkuluk olarak kullanıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı'nın verdiği karara göre 24 Ağustos'ta yapılacak olan sinema müzesiyle ilgili olarak 'uygulamalı mal alım' ihalesinde silikon heykellerinde olması ayrıca dikkat çekti.

Dal'ın adını taşıyan Sinema Müzesi'nin kapatılmasının ardından müze meteryalleri kaderine terk edildi. Festivalin 50.yıl dönümünde 5 Ekim 2013 tarihinde hizmete açılan müze, 2014'de ikinci kez başkan seçilen Menderes Türel'in ardından tekrardan kapatılmıştı. Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nin deposuna kaldırılan içerisinde Dal'ın sinemayla ilgili kişisel koleksiyonun yanı sıra usta yönetmenin silikon heykelde orada öylece çürümeye terk edildi.

Behlül Dal'a yapılan bu saygısızlığa yetkililerden hiçbir açıklama gelmezken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı'nın 24 Ağustos'ta Sinema Müzesi için bir ihale yapacağı öğrenildi. İhale ilanında EKAP'ta yer verilen bilgilere göre kapatılan Behlül Dal Sinema Müzesi'nin de bağlı olduğu kurum, 45 ayrı kalemden oluşan uygulamalı mal alımı yapacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.