Altın rekora koşuyor! Gramı 1.084 TL

EKONOMİ 13.12.2022 - 17:12, Güncelleme: 13.12.2022 - 17:12
 

Altın rekora koşuyor! Gramı 1.084 TL

ABD'de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0.1 ile tahminlerin altında kaldı. Yıllık artış yüzde 7.1 oldu. Verinin ardından dolar endeksi yüzde 1 düştü, Euro/ Dolar paritesi 1.06'nın üzerine çıktı. Spot piyasalarda gram altın ise 1.084 TL ile rekor seviyesini yeniledi.

haberimizvar.net- ABD'de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0.1 ile tahminlerin altında kaldı. Yıllık artış yüzde 7.1 oldu. Verinin ardından dolar endeksi yüzde 1 düştü, Euro/ Dolar paritesi 1.06'nın üzerine çıktı. Spot piyasalarda gram altın ise 1.084 TL ile rekor seviyesini yeniledi. Küresel piyasalarda altının değerlenmesi gram altının rekor test etmesine de yol açtı. Ons altın ve Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın 1.084 ile rekor tazeledi. Rekoru görmesinin ardından gram altında fiyatlama 1.080 seviyesine oturdu. Dolar endeksi yüzde 1 düştü. Euro dolar paritesi 1.06'nın üzerine çıktı. Fed'in bu yıl gerçekleştirdiği agresif sıkılaştırma turu, spot altının mart ayında gördüğü zirvesinden yaklaşık yüzde 14 düşmesinde ana etkenlerden biri olmuştu. Yine de değerli metal, Fed'den gelen daha az şahin söylemle Kasım başından beri yükseliş eğilimi gösteriyor. ABD’de tüketici fiyatları kasımda aylık yüzde 0.1, yıllık yüzde 7.1 artarken iki gösterge de beklentilerin altında kaldı.  
ABD'de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0.1 ile tahminlerin altında kaldı. Yıllık artış yüzde 7.1 oldu. Verinin ardından dolar endeksi yüzde 1 düştü, Euro/ Dolar paritesi 1.06'nın üzerine çıktı. Spot piyasalarda gram altın ise 1.084 TL ile rekor seviyesini yeniledi.

haberimizvar.net- ABD'de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0.1 ile tahminlerin altında kaldı. Yıllık artış yüzde 7.1 oldu. Verinin ardından dolar endeksi yüzde 1 düştü, Euro/ Dolar paritesi 1.06'nın üzerine çıktı. Spot piyasalarda gram altın ise 1.084 TL ile rekor seviyesini yeniledi.

Küresel piyasalarda altının değerlenmesi gram altının rekor test etmesine de yol açtı. Ons altın ve Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın 1.084 ile rekor tazeledi. Rekoru görmesinin ardından gram altında fiyatlama 1.080 seviyesine oturdu. Dolar endeksi yüzde 1 düştü. Euro dolar paritesi 1.06'nın üzerine çıktı.

Fed'in bu yıl gerçekleştirdiği agresif sıkılaştırma turu, spot altının mart ayında gördüğü zirvesinden yaklaşık yüzde 14 düşmesinde ana etkenlerden biri olmuştu. Yine de değerli metal, Fed'den gelen daha az şahin söylemle Kasım başından beri yükseliş eğilimi gösteriyor. ABD’de tüketici fiyatları kasımda aylık yüzde 0.1, yıllık yüzde 7.1 artarken iki gösterge de beklentilerin altında kaldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.