Altında rekor üstüne rekor

EKONOMİ 07.03.2024 - 09:55, Güncelleme: 07.03.2024 - 09:55
 

Altında rekor üstüne rekor

Altın fiyatlarındaki rekor artışlar sonucunda gram altın tarihi boyunca gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı, 2 bin 210 liranın üzerine çıktı.

haberimizvar.net- Altın fiyatlarındaki rekor artışla birlikte altının ons fiyatı 2.61 doların üstüne çıkarak bir gecede iki rekor birden kırdı. Dolar endeksinin Mart ayının en düşük seviyesine gerilemesine rağmen, yurt içinde dolar ve Türk Lirası kurunun ve ons altının yükselişinin altın fiyatları için destek olduğu bildiriliyor. Bu gelişmelerin ışığında altının gram fiyatı 2 bin 210 liranın üstüne çıkarak tarihi bir rekora ulaştı. Kuyumcular ve döviz büroları önünde uzun kuyruklar oluşurken, döviz ihtiyacını karşılamayanlar altına yöneldiler, hal böyle olunca da döviz ve altın arasında fiyat makası da açılmış oldu. Uzmanlar, daha önce de olduğu gibi seçim öncesinde yatırımcının bu alışkınlığının ve davranışının sürpriz olmadığını söylüyorlar.
Altın fiyatlarındaki rekor artışlar sonucunda gram altın tarihi boyunca gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı, 2 bin 210 liranın üzerine çıktı.

haberimizvar.net-  Altın fiyatlarındaki rekor artışla birlikte altının ons fiyatı 2.61 doların üstüne çıkarak bir gecede iki rekor birden kırdı. Dolar endeksinin Mart ayının en düşük seviyesine gerilemesine rağmen, yurt içinde dolar ve Türk Lirası kurunun ve ons altının yükselişinin altın fiyatları için destek olduğu bildiriliyor. Bu gelişmelerin ışığında altının gram fiyatı 2 bin 210 liranın üstüne çıkarak tarihi bir rekora ulaştı.

Kuyumcular ve döviz büroları önünde uzun kuyruklar oluşurken, döviz ihtiyacını karşılamayanlar altına yöneldiler, hal böyle olunca da döviz ve altın arasında fiyat makası da açılmış oldu. Uzmanlar, daha önce de olduğu gibi seçim öncesinde yatırımcının bu alışkınlığının ve davranışının sürpriz olmadığını söylüyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.