Altınova şehirleşiyor

YEREL 15.11.2023 - 13:21, Güncelleme: 15.11.2023 - 13:28
 

Altınova şehirleşiyor

Kepez Belediyesi, açtığı yeni yollarla Altınova bölgesinin planlı şekilde şehirleşmesinin önünü açıyor. Geçtiğimiz yıllarda açılan sokaklar da sıcak asfalt çalışmasıyla konforlu ve emniyetli hale getiriliyor.

haberimizvar.net- Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde 40 yıla yakın beklenen imar planı yapılan Altınova bölgesinde yaşam konforu, kalıcı yatırımlarla artırılıyor.  Aile sağlığı merkezi, yeni okullar, kütüphane, cem evi gibi yatırımların geldiği bölgenin fiziki görünümü de park ve fen işleri hizmetleriyle değiştiriliyor.  Antalya’nın ticaret merkezi olan ve 5 mahallenin bulunduğu Altınova bölgesinin imar planı yapılmadan önceki en önemli sorunu ulaşımdı.  Bölgede açılan 45 metrelik imar yolu Antalya Bulvarı, şehir ve bölge için önemli bir ana arter ulaşım güzergâhı oldu.  Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de, bölgede yer alan mahallelerin imar yollarını hızlı bir şekilde açıyor.  Altınova Sinan Mahallesi’nde, isimleri olan ancak yolları olmayan Elif ve Ülker sokaklar, imar planının yapılmasının ardından yol güzergâhına kavuştu. ELİF VE ÜLKER SOKAKLARA SICAK ASFALT  Genişliği 15 m (metre), uzunluğu 821 m olan Elif Sokak, doğu-batı yönünde Fatih ile Ülker sokakları arasında bulunuyor. Elif Sokak’ın sınırı olan 15 m genişliğinde, 697 m uzunluğundaki Ülker Sokak ise kuzey-güney istikametinde Anso ve Alperen sokakları arasında kalıyor.  Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iki sokağın yapımını, iş makinelerinin yardımıyla geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirmişti. Yol yapımı kapsamında araçların düzgün bir yüzeyde ilerleyebilmesi için bitkisel toprak yüzeyi kazı yapılarak kaldırıldı. Daha sonra İnce tesviye ile yüzeyine eğim verilen yol, asfalt çalışmasına hazır hale getirildi. Tesviye yüzeyi üzerine ise kum, çakıl ve taş kırığından oluşan malzeme serilmesi ve silindir ile sıkıştırılmasıyla yolun alt temel tabakası oluşturuldu. Bu temel tabaka da finisher yardımıyla sıcak asfaltla kaplandı.  ATINOVA’DA ALTIN YILLAR  Elif ve Ülker sokaklar ile 39\1 Sokak’ta, toplam 16 bin metrekare alanı kapsayan yolda 3 bin ton sıcak asfalt çalışması yapıldı.  Sıcak asfalt serimiyle sokaklarda,  sürücü ve taşıtlara konforlu, emniyetli bir sürüş imkânı sağlandı.  Başkan Hakan Tütüncü, imar yollarını açarak bölgenin hem ulaşımını kolaylaştırdıklarını hem de planlı şehirleşmenin önünü açtıklarını söyledi.  İmar planını yaptıktan sonra Altınova bölgesinin altın yıllarını yaşayacağını söylediğini anımsatan Başkan Tütüncü, “Belediyecilik hizmetlerimizle, kamu ve özel sektör yatırımlarımızla Altınova bölgemiz altın yıllarını yaşıyor.” ifadesini kullandı.  Elif Sokak, doğusundaki Ülker Sokak ile havaalanı yolu olarak da bilinen Serik Caddesi’nin yan yoluna ulaşım imkânı sağlaması bakımından önem taşıyor. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki kapalı olan imar yollarını açmaya devam edeceklerini dile getirdiler.   
Kepez Belediyesi, açtığı yeni yollarla Altınova bölgesinin planlı şekilde şehirleşmesinin önünü açıyor. Geçtiğimiz yıllarda açılan sokaklar da sıcak asfalt çalışmasıyla konforlu ve emniyetli hale getiriliyor.

haberimizvar.net- Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde 40 yıla yakın beklenen imar planı yapılan Altınova bölgesinde yaşam konforu, kalıcı yatırımlarla artırılıyor. 
Aile sağlığı merkezi, yeni okullar, kütüphane, cem evi gibi yatırımların geldiği bölgenin fiziki görünümü de park ve fen işleri hizmetleriyle değiştiriliyor. 
Antalya’nın ticaret merkezi olan ve 5 mahallenin bulunduğu Altınova bölgesinin imar planı yapılmadan önceki en önemli sorunu ulaşımdı. 
Bölgede açılan 45 metrelik imar yolu Antalya Bulvarı, şehir ve bölge için önemli bir ana arter ulaşım güzergâhı oldu. 
Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de, bölgede yer alan mahallelerin imar yollarını hızlı bir şekilde açıyor. 
Altınova Sinan Mahallesi’nde, isimleri olan ancak yolları olmayan Elif ve Ülker sokaklar, imar planının yapılmasının ardından yol güzergâhına kavuştu.

ELİF VE ÜLKER SOKAKLARA SICAK ASFALT 
Genişliği 15 m (metre), uzunluğu 821 m olan Elif Sokak, doğu-batı yönünde Fatih ile Ülker sokakları arasında bulunuyor. Elif Sokak’ın sınırı olan 15 m genişliğinde, 697 m uzunluğundaki Ülker Sokak ise kuzey-güney istikametinde Anso ve Alperen sokakları arasında kalıyor. 
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iki sokağın yapımını, iş makinelerinin yardımıyla geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirmişti. Yol yapımı kapsamında araçların düzgün bir yüzeyde ilerleyebilmesi için bitkisel toprak yüzeyi kazı yapılarak kaldırıldı. Daha sonra İnce tesviye ile yüzeyine eğim verilen yol, asfalt çalışmasına hazır hale getirildi. Tesviye yüzeyi üzerine ise kum, çakıl ve taş kırığından oluşan malzeme serilmesi ve silindir ile sıkıştırılmasıyla yolun alt temel tabakası oluşturuldu. Bu temel tabaka da finisher yardımıyla sıcak asfaltla kaplandı. 

ATINOVA’DA ALTIN YILLAR 
Elif ve Ülker sokaklar ile 39\1 Sokak’ta, toplam 16 bin metrekare alanı kapsayan yolda 3 bin ton sıcak asfalt çalışması yapıldı. 
Sıcak asfalt serimiyle sokaklarda,  sürücü ve taşıtlara konforlu, emniyetli bir sürüş imkânı sağlandı. 
Başkan Hakan Tütüncü, imar yollarını açarak bölgenin hem ulaşımını kolaylaştırdıklarını hem de planlı şehirleşmenin önünü açtıklarını söyledi. 
İmar planını yaptıktan sonra Altınova bölgesinin altın yıllarını yaşayacağını söylediğini anımsatan Başkan Tütüncü, “Belediyecilik hizmetlerimizle, kamu ve özel sektör yatırımlarımızla Altınova bölgemiz altın yıllarını yaşıyor.” ifadesini kullandı. 
Elif Sokak, doğusundaki Ülker Sokak ile havaalanı yolu olarak da bilinen Serik Caddesi’nin yan yoluna ulaşım imkânı sağlaması bakımından önem taşıyor.
Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki kapalı olan imar yollarını açmaya devam edeceklerini dile getirdiler. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.