Altun-Habertürk kavgası büyüyor

GÜNDEM 23.07.2021 - 10:31, Güncelleme: 23.07.2021 - 10:31
 

Altun-Habertürk kavgası büyüyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’un Habertürk’e yönelik sözlerine videoyla yanıt veren Mehmet Akif Ersoy, “Cumhurbaşkanı’nı o yorgunlukla medya karşısına çıkartmak bir hatadır. Ben de Fahrettin Altun’u kınıyorum” dedi.

haberimizvar.net-  Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uyukladığı videoyla ilgili bir yazı kaleme almıştı. Altaylı’nın aktardığına göre görüntü Anadolu Ajansı ve TRT’ye Beştepe’den servis edildi ve bu kurumları da ‘zor duruma’ düşürdü. Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan’ın yanıtını da aktaran Altaylı,  “Özhan, ‘Bildiğim kadarı ile yayın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı olarak yayınlandı’ bilgisini verdi. TRT de önce Cumhurbaşkanı’nın gözlerini kapattığı bölümü yayınlamış, ancak ilgili görüntüleri tekrar yayınlarda çıkarmış” diye yazdı.  OKLAR ALTUN’U GÖSTERİYOR  Görüntülerin Cumhurbaşkanlığından servis edildiğinin ortaya çıkması üzerine gözler İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a döndü. Uyuklama görüntülerinin servis edilmesinin sorumlusu olan Altun, sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Habertürk’ü ‘yalan haber ve dezenformasyon’ yapmakla suçladı.  Altun, “Yalan haber, karalama ve dezenformasyon ile mücadelemiz sürüyor. Habertürk, karalama, dezenformasyon ve yalan haberden bir türlü vazgeçmiyor. Halkımızın doğru haber alma hakkını, genel olarak medyamızın itibarını garanti altına almak için çalışacağız. Habertürk’ü kınıyoruz” dedi.  ERSOY’DAN ALTUN’A YANIT  Fahrettin Altun’a Twitter hesabından yayınladığını bir videoyla yanıt veren Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, “İletişim Başkanı’nın gazetecileri düzeltmek yerine bir kurumu doğrudan hedef alan açıklama yapması hakikaten şaşırtıcı. Ortada bir hata bile varsa, diyelim ki Habertürk yazarı hatalı bir şeyler yazmış olsa da, bu şunu getirir; parti içerisinde biri yanlış yaptığında -o yanlışların içeriğini söylemeyeceğim- doğrudan partiyi veya ittifakı hedef almak ne kadar makuldur?” diye sordu.  BEN DE ALTUN’U KINIYORUM  Ersoy şunları söyledi: “Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı’nın prestiji Türkiye’nin prestijidir. Bu prestiji korumak herkesin vazifesidir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nı o yorgunlukla medya karşısına, canlı yayına çıkartmak bir kazadır, bir hatadır bence. Onu da geçiyorum. Bu, Türkiye’nin uluslararası alandaki prestiji açısından da bir sorundur. Bunu şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerekirken çıkıp da bir yazarının yazdığı yazı üzerine Habertürk’ü bu şekilde itham etmenin haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ben AK Parti’nin de böyle bir yaklaşımı olacağını düşünmüyorum. Herhalde AK Partili vekiller, bakanlar, meseleyi takip edenler fotoğrafa baktıklarında, o fotoğrafın ne ifade ettiğini objektif şekilde göreceklerdir diye düşünüyorum. Dolayısıyla Fahrettin Altun’un bu paylaşımını ben de kınıyorum”.  
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’un Habertürk’e yönelik sözlerine videoyla yanıt veren Mehmet Akif Ersoy, “Cumhurbaşkanı’nı o yorgunlukla medya karşısına çıkartmak bir hatadır. Ben de Fahrettin Altun’u kınıyorum” dedi.

haberimizvar.net-  Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uyukladığı videoyla ilgili bir yazı kaleme almıştı. Altaylı’nın aktardığına göre görüntü Anadolu Ajansı ve TRT’ye Beştepe’den servis edildi ve bu kurumları da ‘zor duruma’ düşürdü. Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan’ın yanıtını da aktaran Altaylı,  “Özhan, ‘Bildiğim kadarı ile yayın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı olarak yayınlandı’ bilgisini verdi. TRT de önce Cumhurbaşkanı’nın gözlerini kapattığı bölümü yayınlamış, ancak ilgili görüntüleri tekrar yayınlarda çıkarmış” diye yazdı.

 OKLAR ALTUN’U GÖSTERİYOR

 Görüntülerin Cumhurbaşkanlığından servis edildiğinin ortaya çıkması üzerine gözler İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a döndü. Uyuklama görüntülerinin servis edilmesinin sorumlusu olan Altun, sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Habertürk’ü ‘yalan haber ve dezenformasyon’ yapmakla suçladı.  Altun, “Yalan haber, karalama ve dezenformasyon ile mücadelemiz sürüyor. Habertürk, karalama, dezenformasyon ve yalan haberden bir türlü vazgeçmiyor. Halkımızın doğru haber alma hakkını, genel olarak medyamızın itibarını garanti altına almak için çalışacağız. Habertürk’ü kınıyoruz” dedi.

 ERSOY’DAN ALTUN’A YANIT

 Fahrettin Altun’a Twitter hesabından yayınladığını bir videoyla yanıt veren Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, “İletişim Başkanı’nın gazetecileri düzeltmek yerine bir kurumu doğrudan hedef alan açıklama yapması hakikaten şaşırtıcı. Ortada bir hata bile varsa, diyelim ki Habertürk yazarı hatalı bir şeyler yazmış olsa da, bu şunu getirir; parti içerisinde biri yanlış yaptığında -o yanlışların içeriğini söylemeyeceğim- doğrudan partiyi veya ittifakı hedef almak ne kadar makuldur?” diye sordu.

 BEN DE ALTUN’U KINIYORUM

 Ersoy şunları söyledi: “Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı’nın prestiji Türkiye’nin prestijidir. Bu prestiji korumak herkesin vazifesidir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nı o yorgunlukla medya karşısına, canlı yayına çıkartmak bir kazadır, bir hatadır bence. Onu da geçiyorum. Bu, Türkiye’nin uluslararası alandaki prestiji açısından da bir sorundur. Bunu şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerekirken çıkıp da bir yazarının yazdığı yazı üzerine Habertürk’ü bu şekilde itham etmenin haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ben AK Parti’nin de böyle bir yaklaşımı olacağını düşünmüyorum. Herhalde AK Partili vekiller, bakanlar, meseleyi takip edenler fotoğrafa baktıklarında, o fotoğrafın ne ifade ettiğini objektif şekilde göreceklerdir diye düşünüyorum. Dolayısıyla Fahrettin Altun’un bu paylaşımını ben de kınıyorum”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.