'Anadolu Basını'nın idam fermanı!..

GÜNDEM 09.01.2023 - 11:07, Güncelleme: 09.01.2023 - 11:10
 

'Anadolu Basını'nın idam fermanı!..

Antalya Basın Cemiyeti (ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, diğer pek çok sektör gibi basın sektörünün de ekonomik sıkıntı içinde bulunduğunu, sıkıntıların her geçen gün katlandığını söyledi. Akkaya, sektördeki daralma ve kapanmaların işsizlik oranlarını arttırmaya devam ettiği bir süreçte İnternet Yasası ve Basın Yasası yönetmeliği taslağını 'Anadolu Basını'nın idam fermanı' olarak yorumladı.

haberimizvar.net- Basın sektörü çalışanlarının, özellikle de yerel basın çalışanlarının pek çok hakkının elinden alındığını bildiren Akkaya, şunları söyledi : "Gazeteciler, neredeyse sıfır güvenceyle çalıştırılan, bir kalemde işsiz bırakılan, basın özgürlüğünün dibe vurduğu, halkın haber alma hakkının kalmadığı, düşünceyi açıklama, ifade ve ifadeyi yayma hürriyetinin yerinde yeller estiği bir atmosferde görevlerini yapmaya çaba göstermektedirler. Bu nedenlerle de 10 Ocak'lar meslekdaşlarımız için bir kutlama, bir bayram anlamını taşımamaktadır." Antalya Basın Cemiyet i(ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, çok güç koşullarda yaşama mücadelesi veren yerel gazetelerin önemli bir bölümünün ekonomik darboğaz nedeniyle  kapandığını vurgulayarak,: "Tablo bu yıl da  gazete kapanmalarının devam edeceğini ortaya koyuyor. Bu da işsiz gazetecilerin artmasına neden olmaktadır. Diğer yıllardda olduğu gibi 2022 yılı de maalesef mesleğimiz açısından kara bir yıl oldu. Dileğimiz, Anadolu Basını'nın yeniden eski görkemli günlerine dönmesi, gazetecilerin hak ettikleri güvencelere kavuşturulması, gazetecilik mesleğinin eski itibarının sağlanmasıdır" dedi.  Yayımlanan "İnternet Yasası ve Basın Yasası taslağının Anadolu Basını için idam fermanı anlamını taşıdığını vurgulayan Akkaya, şunları söyledi: "Çok sayıda yerel gazete ve internet sitesi bu yasanın çıkmasıyla çok güç durumda kalacak, kapanma noktasına gelecektir. Anadolu Basını'nda 6 kadroyu zor dolduran ve 6 kadro çalıştıran çok az gazete varken şimdi de gazetelerin internet sitelerinde resmi ilan vermek için 6 kadro daha isteniyor. Anadolu'da kadrolarını tam çalıştıran ve asgari ücret veren gazete çok az iken birde artı 6 kadro şartının getirilecek olması Anadolu Basını'nın bugünden çok daha güç duruma geleceğini ortaya koymaktadır. Yerel basın açısından son derece kaygılı bir döneme giriyoruz" Basın ve ifade özgürlüğü konusunda dünya ülkeleri arasında en alt sıralarda olduğumuzu belirten Akkaya, "Günümüzde basın meslek örgütlerinin de dağınık bir görüntü vermesi gücümüzün bölünmesini beraberinde getirmektedir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen halen umudumuz vardır. Bir dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendirdiğimiz bu 10 Ocak’ın gücümüzü ve mücadele azmimizi arttırmasına vesile olması, 2023 yılının basın çalışanlarının sorunlarının aşıldığı bir yıl olması dileğiyle Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.” diye konuştu.      
Antalya Basın Cemiyeti (ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, diğer pek çok sektör gibi basın sektörünün de ekonomik sıkıntı içinde bulunduğunu, sıkıntıların her geçen gün katlandığını söyledi. Akkaya, sektördeki daralma ve kapanmaların işsizlik oranlarını arttırmaya devam ettiği bir süreçte İnternet Yasası ve Basın Yasası yönetmeliği taslağını 'Anadolu Basını'nın idam fermanı' olarak yorumladı.

haberimizvar.net- Basın sektörü çalışanlarının, özellikle de yerel basın çalışanlarının pek çok hakkının elinden alındığını bildiren Akkaya, şunları söyledi : "Gazeteciler, neredeyse sıfır güvenceyle çalıştırılan, bir kalemde işsiz bırakılan, basın özgürlüğünün dibe vurduğu, halkın haber alma hakkının kalmadığı, düşünceyi açıklama, ifade ve ifadeyi yayma hürriyetinin yerinde yeller estiği bir atmosferde görevlerini yapmaya çaba göstermektedirler. Bu nedenlerle de 10 Ocak'lar meslekdaşlarımız için bir kutlama, bir bayram anlamını taşımamaktadır."

Antalya Basın Cemiyet i(ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, çok güç koşullarda yaşama mücadelesi veren yerel gazetelerin önemli bir bölümünün ekonomik darboğaz nedeniyle  kapandığını vurgulayarak,: "Tablo bu yıl da  gazete kapanmalarının devam edeceğini ortaya koyuyor. Bu da işsiz gazetecilerin artmasına neden olmaktadır. Diğer yıllardda olduğu gibi 2022 yılı de maalesef mesleğimiz açısından kara bir yıl oldu. Dileğimiz, Anadolu Basını'nın yeniden eski görkemli günlerine dönmesi, gazetecilerin hak ettikleri güvencelere kavuşturulması, gazetecilik mesleğinin eski itibarının sağlanmasıdır" dedi.

 Yayımlanan "İnternet Yasası ve Basın Yasası taslağının Anadolu Basını için idam fermanı anlamını taşıdığını vurgulayan Akkaya, şunları söyledi: "Çok sayıda yerel gazete ve internet sitesi bu yasanın çıkmasıyla çok güç durumda kalacak, kapanma noktasına gelecektir. Anadolu Basını'nda 6 kadroyu zor dolduran ve 6 kadro çalıştıran çok az gazete varken şimdi de gazetelerin internet sitelerinde resmi ilan vermek için 6 kadro daha isteniyor. Anadolu'da kadrolarını tam çalıştıran ve asgari ücret veren gazete çok az iken birde artı 6 kadro şartının getirilecek olması Anadolu Basını'nın bugünden çok daha güç duruma geleceğini ortaya koymaktadır. Yerel basın açısından son derece kaygılı bir döneme giriyoruz"

Basın ve ifade özgürlüğü konusunda dünya ülkeleri arasında en alt sıralarda olduğumuzu belirten Akkaya, "Günümüzde basın meslek örgütlerinin de dağınık bir görüntü vermesi gücümüzün bölünmesini beraberinde getirmektedir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen halen umudumuz vardır. Bir dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendirdiğimiz bu 10 Ocak’ın gücümüzü ve mücadele azmimizi arttırmasına vesile olması, 2023 yılının basın çalışanlarının sorunlarının aşıldığı bir yıl olması dileğiyle Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.” diye konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.