Ankara’da BİRLEŞME görüşmeleri

15.08.2019 - 18:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ankara’da BİRLEŞME görüşmeleri

  Dün siz sevgili okuyucularıma CHP’de ki gelişmeleri aktardım. Bugünde sağ tarafta neler oluyor diyerek Ankara kulislerinde ki gelişmeleri aktarayım istedim. Ankara’da bayram sonrası en konuşulan konu ne AKP, ne MHP, ne de Ortadoğu’daki gelişmeler… Varsa, yoksa Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun ayrı ayrı kuracakları partilerdeki gidişat… Buraya kadar yazdıklarım sizi şaşırtmadı ancak şimdi anlatacaklarım herkesi şaşırtacak. Yeni parti kurmak için AKP’den ayrılan Ali Babacan ile halen AKP’de istifa etmeyen ama yeni parti çalışmaları içinde ki Ahmet Davutoğlu, tek parti kurma noktasında kurmayları görüşmeye başlamış. Bu noktaya gelme sebepleri ise, ayrı ayrı çıkacak iki partinin bir kazanım olmayacağı, oyları böleceği hatta başarıyı yakalayamayacağı noktasında saygı duydukları hatta kanaat önderi olarak kabul etikleri kişiler tarafından uyarılmasıymış. Yerelde teşkilatlanma süreçlerinde ise, her iki parti ile görüşmeler yapan özellikle iş dünyasından isimlerin kararsız kalarak, izleme pozisyonunda kalması birleşme adına yeni bir sürecin başlamasına neden olmuş. Babacan’a yakın isimlerle, Davutoğlu’na yakın isimler Kurban Bayramı’nda bir araya gelerek konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunduktan sonra ortak görüşün birleşme olduğunu bildirmiş. Babacan ve Davutoğlu da birleşmeye sıcak bakarken Ankara kulislerinde yeni gelişmeye engel olan bir tek kişiden söz ediliyor, o da; Abdullah Gül… Gül’ün yeni parti içinde Davutoğlu’nun katkı sunamayacağını, yıpranmış isim olmasından dolayı birleşmeye sıcak bakmadığı gelen bilgiler arasında yerini aldı. Hal böyle olunca ben de sormadan edemedim; ‘İMKANSIZ MI?’ diye… Bu soruma ise aldığım yanıt, aracıların Gül’ü ikna etme adına adım attığıydı. O zaman bu günlerde Ankara’daki dostları daha fazla arayıp, gelişmeleri siz sevgili okuyucularıma aktaracağım. Davutoğlu ve Babacan cephesindeki gelişme gelecek siyasette etkisini göstereceğinden bugünden gelişmeleri iyi okumak lazım…                    

 

Dün siz sevgili okuyucularıma CHP’de ki gelişmeleri aktardım. Bugünde sağ tarafta neler oluyor diyerek Ankara kulislerinde ki gelişmeleri aktarayım istedim. Ankara’da bayram sonrası en konuşulan konu ne AKP, ne MHP, ne de Ortadoğu’daki gelişmeler…

Varsa, yoksa Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun ayrı ayrı kuracakları partilerdeki gidişat…

Buraya kadar yazdıklarım sizi şaşırtmadı ancak şimdi anlatacaklarım herkesi şaşırtacak.

Yeni parti kurmak için AKP’den ayrılan Ali Babacan ile halen AKP’de istifa etmeyen ama yeni parti çalışmaları içinde ki Ahmet Davutoğlu, tek parti kurma noktasında kurmayları görüşmeye başlamış.

Bu noktaya gelme sebepleri ise, ayrı ayrı çıkacak iki partinin bir kazanım olmayacağı, oyları böleceği hatta başarıyı yakalayamayacağı noktasında saygı duydukları hatta kanaat önderi olarak kabul etikleri kişiler tarafından uyarılmasıymış.

Yerelde teşkilatlanma süreçlerinde ise, her iki parti ile görüşmeler yapan özellikle iş dünyasından isimlerin kararsız kalarak, izleme pozisyonunda kalması birleşme adına yeni bir sürecin başlamasına neden olmuş.

Babacan’a yakın isimlerle, Davutoğlu’na yakın isimler Kurban Bayramı’nda bir araya gelerek konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunduktan sonra ortak görüşün birleşme olduğunu bildirmiş. Babacan ve Davutoğlu da birleşmeye sıcak bakarken Ankara kulislerinde yeni gelişmeye engel olan bir tek kişiden söz ediliyor, o da; Abdullah Gül…

Gül’ün yeni parti içinde Davutoğlu’nun katkı sunamayacağını, yıpranmış isim olmasından dolayı birleşmeye sıcak bakmadığı gelen bilgiler arasında yerini aldı.

Hal böyle olunca ben de sormadan edemedim; ‘İMKANSIZ MI?’ diye…

Bu soruma ise aldığım yanıt, aracıların Gül’ü ikna etme adına adım attığıydı. O zaman bu günlerde Ankara’daki dostları daha fazla arayıp, gelişmeleri siz sevgili okuyucularıma aktaracağım.

Davutoğlu ve Babacan cephesindeki gelişme gelecek siyasette etkisini göstereceğinden bugünden gelişmeleri iyi okumak lazım…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.