Anketlerde İYİ Parti’yi yüksek göstermem için para teklif edildi

SİYASET 26.11.2023 - 11:23, Güncelleme: 26.11.2023 - 11:23
 

Anketlerde İYİ Parti’yi yüksek göstermem için para teklif edildi

Eski Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, İYİ Parti’nin kendilerini seçim döneminde yüksek gösterme karşılığında para teklif ettiğini iddia etti.

haberimizvar.net- Eski Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 14-28 Mayıs seçim sürecinde İYİ Parti tarafından, oy oranlarını anketlerde yüksek göstermesi karşılığında kendisine para teklif edildiğini iddia etti. Özkiraz "İYİ Parti bana böyle bir teklif yapmıştı. Hem de Ümit Dikbayır yapmıştı, Meral Akşener’in selamıyla. Ben bunu o dönem kabul etmedim" iddiasında bulundu.  Tele1’de yayınlanan ‘Gündem Özel' programına konuk olan Avrasya Araştırma'nın eski Başkanı Kemal Özkiraz, siyasi partilerin anket şirketlerine elden, kayıt dışı para vererek ısmarlama anketler yaptırıldığını öne sürdü. Özkiraz kendisine İYİ Parti adına Ümit Dikbayır’dan bir teklif geldiğini belirtti, Özkiraz şu şekilde konuştu: “Meral Akşener ve Ümit Dikbayır Sakarya’da beni yemeğe davet ederek bana, çok da yüksek bir miktar, aylık ödeme yapılacağını söyleyerek, adetlerde İYİ Parti’nin yüksek çıkartılmasını, hatta Temmuz ayından sonra ana muhalefet partisi gibi gözükmesini istedi. 'KILIÇDAROĞLU'NU KAZANAMAYACAK ŞEKİLDE GÖSTER' İttifak açısından asıl problem şuydu ki birinci istekleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun asla kazanabilecek bir oy oranında gözükmemesiydi. Bana bunu niye bugün açıkladın diyecekler olabilir; ben bunu o gün gittim Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattım, ekran görüntüsünü gösterdim ‘Efendim böyle bir talep oldu benden, ben bunu ortağıma danışacağımı söyleyerek ayrıldım whatsapp’tan yazabilmek için; elimde bir kanıt olsun diye’ dedim ki benim bir ortağım yok, ortağıma danışacağımı söyleyerek ayrıldım ve whatsapp’tan teklifini tekrar ettirdikten sonra Ümit Dikbayır’a bunu yazdırdım ve o ekran görüntüsünü de gittim Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne koydum. Kemal Kılıçdaroğlu bu olaydan sonra, İYİ Parti’nin benden istediği şeyleri yapan başka anket şirketleri çıkınca beni tekrar çağırdı, 8 Eylül’de kürsüye çıkarak ‘Ey kıymeti kendinden menkul araştırmacılar’ diyerek bir konuşma yaptı. O konuşma İYİ Parti’den Kemal Kılıçdaroğlu’nu kazanamayacak aday olarak lanse etmek için İYİ Parti’nin teklif yaptığı araştırmacılara yapılmıştı. 'BU AÇIKLAMAYI NEDEN ŞİMDİ YAPIYORUM?' Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bunu açıklamak için defalarca izin istememe rağmen ittifakın ruhuna zeval gelmemesi için, bunu bana açıklama izni vermedi, ben de açıklamadım. Artık Ümit Dikbayır ‘Poşetlerle anketçilere paralar verildi’ dedikten sonra bunu açıklamak lazım ki sektörün içinde birisi olarak temiz olan insanların kimler olduğu bilinsin."
Eski Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, İYİ Parti’nin kendilerini seçim döneminde yüksek gösterme karşılığında para teklif ettiğini iddia etti.

haberimizvar.net- Eski Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 14-28 Mayıs seçim sürecinde İYİ Parti tarafından, oy oranlarını anketlerde yüksek göstermesi karşılığında kendisine para teklif edildiğini iddia etti. Özkiraz "İYİ Parti bana böyle bir teklif yapmıştı. Hem de Ümit Dikbayır yapmıştı, Meral Akşener’in selamıyla. Ben bunu o dönem kabul etmedim" iddiasında bulundu. 

Tele1’de yayınlanan ‘Gündem Özel' programına konuk olan Avrasya Araştırma'nın eski Başkanı Kemal Özkiraz, siyasi partilerin anket şirketlerine elden, kayıt dışı para vererek ısmarlama anketler yaptırıldığını öne sürdü.

Özkiraz kendisine İYİ Parti adına Ümit Dikbayır’dan bir teklif geldiğini belirtti, Özkiraz şu şekilde konuştu:

Meral Akşener ve Ümit Dikbayır Sakarya’da beni yemeğe davet ederek bana, çok da yüksek bir miktar, aylık ödeme yapılacağını söyleyerek, adetlerde İYİ Parti’nin yüksek çıkartılmasını, hatta Temmuz ayından sonra ana muhalefet partisi gibi gözükmesini istedi.

'KILIÇDAROĞLU'NU KAZANAMAYACAK ŞEKİLDE GÖSTER'

İttifak açısından asıl problem şuydu ki birinci istekleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun asla kazanabilecek bir oy oranında gözükmemesiydi. Bana bunu niye bugün açıkladın diyecekler olabilir; ben bunu o gün gittim Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattım, ekran görüntüsünü gösterdim ‘Efendim böyle bir talep oldu benden, ben bunu ortağıma danışacağımı söyleyerek ayrıldım whatsapp’tan yazabilmek için; elimde bir kanıt olsun diye’ dedim ki benim bir ortağım yok, ortağıma danışacağımı söyleyerek ayrıldım ve whatsapp’tan teklifini tekrar ettirdikten sonra Ümit Dikbayır’a bunu yazdırdım ve o ekran görüntüsünü de gittim Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne koydum.

Kemal Kılıçdaroğlu bu olaydan sonra, İYİ Parti’nin benden istediği şeyleri yapan başka anket şirketleri çıkınca beni tekrar çağırdı, 8 Eylül’de kürsüye çıkarak ‘Ey kıymeti kendinden menkul araştırmacılar’ diyerek bir konuşma yaptı. O konuşma İYİ Parti’den Kemal Kılıçdaroğlu’nu kazanamayacak aday olarak lanse etmek için İYİ Parti’nin teklif yaptığı araştırmacılara yapılmıştı.

'BU AÇIKLAMAYI NEDEN ŞİMDİ YAPIYORUM?'

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bunu açıklamak için defalarca izin istememe rağmen ittifakın ruhuna zeval gelmemesi için, bunu bana açıklama izni vermedi, ben de açıklamadım. Artık Ümit Dikbayır ‘Poşetlerle anketçilere paralar verildi’ dedikten sonra bunu açıklamak lazım ki sektörün içinde birisi olarak temiz olan insanların kimler olduğu bilinsin."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.