ANSİAD Rektör Yüksek'i konuk etti

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.10.2023 - 17:21, Güncelleme: 18.10.2023 - 17:21
 

ANSİAD Rektör Yüksek'i konuk etti

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ANSİAD) toplantısında, 'Dijital Dönüşümün Ötesinde Yeni Dünya Düzeni' başlıklı konuşma yaptı.

haberimizvar.net- Akra Otel'deki toplantının açılış konuşmasını, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı yaptı. Konuşmasında iş dünyası ve üniversitelerin iş birliği yapmasının önemine dikkati çeken Akın Akıncı, bu konuda ANSİAD olarak üniversiteler ile imzaladıkları protokolleri hatırlattı. Antalya Bilim Üniversitesi'nin Türkiye'nin önde gelen üniversitelerden biri haline geldiğini söyleyen Akıncı, “Üniversitelerin şehre katılımı ve şehir ile iş birliği yapmaları ANSİAD'ın önemsediği bir konudur. Bu nedenle Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in ANSİAD toplantısına katılımında büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.  ANSİAD üyeleri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. İsmail Yüksek ise Antalya Bilim Üniversitesi'nin kuruluşundan günümüze kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yüksek, “Antalya Bilim Üniversitesi 2012 yılında kuruldu. Benim rektör olarak atandığım 2016 yılında ilk mezunlarını verdi. Şimdi ise altıncı dönem mezunlarını vermiş durumda. Antalya Bilim Üniversitesi'nin 7 fakültesi, 4 yüksekokulu ve yüksek lisans programları var. 2017'de yeni açılan bölümlerle birlikte toplam 19 lisans ve 19'un üzerinde ön lisans programı ile eğitim ve öğretimini sürdürüyor. Ayrıca, yeni açmayı planladığımız bölümlerimiz var. Bunların içerisinde Tıp Fakültesi de var ancak bunun için hastane açmak gerekiyor, şu anda hastane açma gücümüz yok. Eczacılık Fakültesi, Turist Rehberliği, Odyoloji ve Diş Protez Teknolojisi bölümlerini önümüzdeki dönem üniversitemizin eğitimine katacağız" şeklinde konuştu. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Teknopark'ın kuruluşundan ve şu anki faaliyetlerinden bahseden Yüksek, “ATSO ve OSB Başkanı Ali Bahar ile 4 yıl önce verdiğimiz karar sonucunda şehrimizin üniversiteleri ile birlikte toplam beş ortak ile Teknopark'ı kurduk. Şu an çok iyi gidiyor. 20 parsel ve bir ana binadan oluşuyor. Bu Teknopark'ın ana binasının yüzde 80'i tamamlandı ve buraya arge yapan firmaları almış bulunmaktayız. Doluluk oranı şu an yüzde 70'lerde, bir iki ay içerisinde yüzde 100 olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.  Prof. Dr. İsmail Yüksek'in sunumun ardından ANSİAD 4. Kahvaltılı Toplantısı'nda soru cevap bölümüne geçildi. Toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ANSİAD) toplantısında, 'Dijital Dönüşümün Ötesinde Yeni Dünya Düzeni' başlıklı konuşma yaptı.

haberimizvar.net- Akra Otel'deki toplantının açılış konuşmasını, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı yaptı. Konuşmasında iş dünyası ve üniversitelerin iş birliği yapmasının önemine dikkati çeken Akın Akıncı, bu konuda ANSİAD olarak üniversiteler ile imzaladıkları protokolleri hatırlattı. Antalya Bilim Üniversitesi'nin Türkiye'nin önde gelen üniversitelerden biri haline geldiğini söyleyen Akıncı, “Üniversitelerin şehre katılımı ve şehir ile iş birliği yapmaları ANSİAD'ın önemsediği bir konudur. Bu nedenle Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in ANSİAD toplantısına katılımında büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. 

ANSİAD üyeleri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. İsmail Yüksek ise Antalya Bilim Üniversitesi'nin kuruluşundan günümüze kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yüksek, “ Antalya Bilim Üniversitesi 2012 yılında kuruldu. Benim rektör olarak atandığım 2016 yılında ilk mezunlarını verdi. Şimdi ise altıncı dönem mezunlarını vermiş durumda. Antalya Bilim Üniversitesi'nin 7 fakültesi, 4 yüksekokulu ve yüksek lisans programları var. 2017'de yeni açılan bölümlerle birlikte toplam 19 lisans ve 19'un üzerinde ön lisans programı ile eğitim ve öğretimini sürdürüyor. Ayrıca, yeni açmayı planladığımız bölümlerimiz var. Bunların içerisinde Tıp Fakültesi de var ancak bunun için hastane açmak gerekiyor, şu anda hastane açma gücümüz yok. Eczacılık Fakültesi, Turist Rehberliği, Odyoloji ve Diş Protez Teknolojisi bölümlerini önümüzdeki dönem üniversitemizin eğitimine katacağız" şeklinde konuştu.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Teknopark'ın kuruluşundan ve şu anki faaliyetlerinden bahseden Yüksek, “ATSO ve OSB Başkanı Ali Bahar ile 4 yıl önce verdiğimiz karar sonucunda şehrimizin üniversiteleri ile birlikte toplam beş ortak ile Teknopark'ı kurduk. Şu an çok iyi gidiyor. 20 parsel ve bir ana binadan oluşuyor. Bu Teknopark'ın ana binasının yüzde 80'i tamamlandı ve buraya arge yapan firmaları almış bulunmaktayız. Doluluk oranı şu an yüzde 70'lerde, bir iki ay içerisinde yüzde 100 olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. İsmail Yüksek'in sunumun ardından ANSİAD 4. Kahvaltılı Toplantısı'nda soru cevap bölümüne geçildi. Toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.