ANSİAD'dan felsefe kongresi

GÜNDEM 30.12.2022 - 10:41, Güncelleme: 30.12.2022 - 10:41
 

ANSİAD'dan felsefe kongresi

Türkiye Felsefe Kurumu 20 yıl önce düzenlediği 21. Dünya Felsefe Kongresinden sonra, bu defa da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile 1-5 Şubat 2023 tarihleri arasında, Antalya’da, “Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’de Felsefe” başlıklı ulusal bir kongre düzenliyor.

haberimizvar.net- Gazetecilerle bir araya gelen ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve Türkiye Felsefe Kurumu Başkan Yardımcısı Betül Çotuksöken, 5 yıl önce ANSİAD Küçük Felsefe Okulu’nun başlattığı felsefe ders ve seminerlerinin ulusal bir kongreye dönüşmesine ilişkin açıklama yaptılar. FELSEFE YOLDA OLMAKTIR Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’de Ulusal Felsefe Kongresi’nin 2023 hedefine ilişkin konuşan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “ANSİAD iştigal konularının haricinde, uzun yıllardır kültür, sanat, spor, tarih, felsefe gibi her alanda etkinliklerini yapmakta. Beş yıl önce de Ansiad Küçük Felsefe Okulu’nu oluşturduk. Üyelerimizin yüzde 70 katılımıyla kentimize de yaydığımız okulumuzda beş yıldır eğitimler, felsefe okumaları devam ediyor” dedi. Felsefenin yolda olmak olduğunu kaydeden Başkan Akıncı, “Ülkemizin en büyük eksikliği düşünmek. Türkiye Felsefe Kurumu ve UNESCO’nun da iş birliğinde düşünmenin farkındalığını yaymak için kongremizi düzenliyoruz. Bu anlamda bizimle iş birliği yapan Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyelerine teşekkür ediyorum.” dedi. SİVİL TOPLUMUN İŞ BİRLİĞİ ÇOK DEĞERLİ Türkiye Felsefe Kurumu (TFK) olarak 1974 yılından itibaren ulusal ve uluslararası düzeyde temsil üstlenen bir kurum olduklarını dile getiren TFK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, “Ulusal ve uluslararası çalışmalarımızlaTürkiye’de felsefi düşünmenin, felsefiyaşamanın ne kadar önemli olduğunu anlatarak, felsefeyi kurumların dört duvarı arasından çıkartıp halkla bütünleştirmeyi hedefleyerek, bilgiyle toplumu buluşturmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Bu noktadaANSİAD’ın bize destek vermesi,son derece bilinçli bir şekilde iş birliği yapması, cumhuriyetimizin 100. yılında yapılacak olan bu çalışmaya içtenlikle destek vermesi, bizim için çok önemli, bu iş birliğini şükranla karşılıyorum” diye konuştu.  
Türkiye Felsefe Kurumu 20 yıl önce düzenlediği 21. Dünya Felsefe Kongresinden sonra, bu defa da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile 1-5 Şubat 2023 tarihleri arasında, Antalya’da, “Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’de Felsefe” başlıklı ulusal bir kongre düzenliyor.

haberimizvar.net- Gazetecilerle bir araya gelen ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve Türkiye Felsefe Kurumu Başkan Yardımcısı Betül Çotuksöken, 5 yıl önce ANSİAD Küçük Felsefe Okulu’nun başlattığı felsefe ders ve seminerlerinin ulusal bir kongreye dönüşmesine ilişkin açıklama yaptılar.

FELSEFE YOLDA OLMAKTIR

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’de Ulusal Felsefe Kongresi’nin 2023 hedefine ilişkin konuşan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “ ANSİAD iştigal konularının haricinde, uzun yıllardır kültür, sanat, spor, tarih, felsefe gibi her alanda etkinliklerini yapmakta. Beş yıl önce de Ansiad Küçük Felsefe Okulu’nu oluşturduk. Üyelerimizin yüzde 70 katılımıyla kentimize de yaydığımız okulumuzda beş yıldır eğitimler, felsefe okumaları devam ediyor” dedi. Felsefenin yolda olmak olduğunu kaydeden Başkan Akıncı, “Ülkemizin en büyük eksikliği düşünmek. Türkiye Felsefe Kurumu ve UNESCO’nun da iş birliğinde düşünmenin farkındalığını yaymak için kongremizi düzenliyoruz. Bu anlamda bizimle iş birliği yapan Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

SİVİL TOPLUMUN İŞ BİRLİĞİ ÇOK DEĞERLİ

Türkiye Felsefe Kurumu (TFK) olarak 1974 yılından itibaren ulusal ve uluslararası düzeyde temsil üstlenen bir kurum olduklarını dile getiren TFK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, “Ulusal ve uluslararası çalışmalarımızlaTürkiye’de felsefi düşünmenin, felsefiyaşamanın ne kadar önemli olduğunu anlatarak, felsefeyi kurumların dört duvarı arasından çıkartıp halkla bütünleştirmeyi hedefleyerek, bilgiyle toplumu buluşturmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Bu noktadaANSİAD’ın bize destek vermesi,son derece bilinçli bir şekilde iş birliği yapması, cumhuriyetimizin 100. yılında yapılacak olan bu çalışmaya içtenlikle destek vermesi, bizim için çok önemli, bu iş birliğini şükranla karşılıyorum” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.