ANTALYA AKP'de istifa!

SİYASET 07.06.2022 - 11:12, Güncelleme: 07.06.2022 - 11:12
 

ANTALYA AKP'de istifa!

Partili meclis üyelerince mobbinge uğradığını kaydeden Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat Yanar, AKP’den istifa ettiğini duyurdu

haberimizvar.net- Partili meclis üyelerince mobbinge uğradığını kaydeden Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat Yanar, AKP’den istifa ettiğini duyurdu. Yazılı açıklama yapan Yanar,  “Meclis çalışmalarında Cumhur İttifakı’nın temsil yetkisini kısıtlayan kararlara karşı verdiğim mücadelede yalnız bırakılmam, grup kararlarına uymuyor olarak değerlendirildi” dedi. Yanar, “Çözümcü bir yaklaşım yerine, kesin ihraç istemiyle’ Disiplin Kurulu’na sevk edilmem karşısında, istifa etmenin en doğru karar olacağı inancıyla, AKP üyeliğinden istifa ettim” diye konuştu.  Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat Yanar istifasını duyurduğu yazılı açıklamada şu hatırlatmayı yaptı: “2019 Yerel Seçimleri öncesi AKP Döşemealtı Belediye Başkan Aday Adayı olarak başladığım siyasi hayatıma, adayın talebi doğrultusunda meclis listesinde yer alarak, AKP Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi seçildim. İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatayı aldığım gün; ‘Ben, halk idaresi ile seçilmiş Belediye Meclis Üyesi olarak, kamu kaynaklarını Dösemealtı halkının menfaatleri doğrultusunda israf etmeden hak ve hukuk çerçevesinde doğru yerde kullanılmasının sağlanması için, kamu sorumluluğunu üslenmiş bir kişi olarak, o hemşehrilerimizin güveni sarsacak karar ve uygulamalardan kaçınacağıma, devlet ve belediye ile ilgili şahsi İlişkilerimde dürüstlük ve şeref gibi en üstün ideallerimden taviz vermeyeceğime; bu görevi yürüttüğüm süre içerisinde her türlü partizan faaliyetlerden kaçınacağıma, bu şerefli görevimi yaparken bir karşılık ve çıkar beklemeyeceğime, gizli bilgileri sızdırarak özel çıkar sağlamayacağıma, devletin gücü ve nüfusunu şahsi güç ve çıkar olarak kullanmayacağıma, Dösemealtı halkı önünde namusum ve şerefim üzerine yemin ederim’ sözlerimi kamuoyu ile paylaşarak göreve başladım.” DESTEK VERMEDİLER  “Meclis çalışmalarında Cumhur İttifakı’nın temsil yetkisini kısıtlayan kararlara karşı verdiğim mücadelede yalnız bırakılmam, grup kararlarına uymuyor olarak değerlendirildi” diyen Yanar, “Çözümcü bir yaklaşım yerine, kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmem karşısında, istifa etmenin en doğru karar olacağı inancıyla, AKP üyeliğinden istifa ettim. Bundan sonraki süreçte, Döşemealtı Belediye Meclisi’nin bağımsız meclis üyesi olarak, Döşemealtı halkının mahalli müşterek nitelikteki her türlü hizmetlerin karşılaması adına alınacak kararlarda doğrunun yanında, yanlışın karşısında olmaya devam edeceğimi; kamuoyuna saygıyla duyururum” ifadesini kullandı.
Partili meclis üyelerince mobbinge uğradığını kaydeden Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat Yanar, AKP’den istifa ettiğini duyurdu

haberimizvar.net- Partili meclis üyelerince mobbinge uğradığını kaydeden Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat Yanar, AKP’den istifa ettiğini duyurdu. Yazılı açıklama yapan Yanar,  “Meclis çalışmalarında Cumhur İttifakı’nın temsil yetkisini kısıtlayan kararlara karşı verdiğim mücadelede yalnız bırakılmam, grup kararlarına uymuyor olarak değerlendirildi” dedi. Yanar, “Çözümcü bir yaklaşım yerine, kesin ihraç istemiyle’ Disiplin Kurulu’na sevk edilmem karşısında, istifa etmenin en doğru karar olacağı inancıyla, AKP üyeliğinden istifa ettim” diye konuştu.

 Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat Yanar istifasını duyurduğu yazılı açıklamada şu hatırlatmayı yaptı: “2019 Yerel Seçimleri öncesi AKP Döşemealtı Belediye Başkan Aday Adayı olarak başladığım siyasi hayatıma, adayın talebi doğrultusunda meclis listesinde yer alarak, AKP Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi seçildim. İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatayı aldığım gün; ‘Ben, halk idaresi ile seçilmiş Belediye Meclis Üyesi olarak, kamu kaynaklarını Dösemealtı halkının menfaatleri doğrultusunda israf etmeden hak ve hukuk çerçevesinde doğru yerde kullanılmasının sağlanması için, kamu sorumluluğunu üslenmiş bir kişi olarak, o hemşehrilerimizin güveni sarsacak karar ve uygulamalardan kaçınacağıma, devlet ve belediye ile ilgili şahsi İlişkilerimde dürüstlük ve şeref gibi en üstün ideallerimden taviz vermeyeceğime; bu görevi yürüttüğüm süre içerisinde her türlü partizan faaliyetlerden kaçınacağıma, bu şerefli görevimi yaparken bir karşılık ve çıkar beklemeyeceğime, gizli bilgileri sızdırarak özel çıkar sağlamayacağıma, devletin gücü ve nüfusunu şahsi güç ve çıkar olarak kullanmayacağıma, Dösemealtı halkı önünde namusum ve şerefim üzerine yemin ederim’ sözlerimi kamuoyu ile paylaşarak göreve başladım.”

DESTEK VERMEDİLER 

“Meclis çalışmalarında Cumhur İttifakı’nın temsil yetkisini kısıtlayan kararlara karşı verdiğim mücadelede yalnız bırakılmam, grup kararlarına uymuyor olarak değerlendirildi” diyen Yanar, “Çözümcü bir yaklaşım yerine, kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmem karşısında, istifa etmenin en doğru karar olacağı inancıyla, AKP üyeliğinden istifa ettim. Bundan sonraki süreçte, Döşemealtı Belediye Meclisi’nin bağımsız meclis üyesi olarak, Döşemealtı halkının mahalli müşterek nitelikteki her türlü hizmetlerin karşılaması adına alınacak kararlarda doğrunun yanında, yanlışın karşısında olmaya devam edeceğimi; kamuoyuna saygıyla duyururum” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.