Antalya Barosu katledilen meslektaşlarını unutmadı

GÜNDEM 03.10.2019 - 20:27, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya Barosu katledilen meslektaşlarını unutmadı

Antalya Barosu 2019-2020 sezonu Futbol Baro Ligi kayıtlarını başlattı. Bu sezon ligin adını cinayete kurban giden ‘Av. Müzeyyen Boylu sezonu’ olarak adlandırdı. Antalya Barosu’nun kadın cinayetlerine karşı duruşuna Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Diyarbakır Barosu tam destek verdi.

haberimizvar.net- 19 Mayıs 2019 tarihinde boşanmak istediği eşi tarafından 11 kurşunla sokak ortasında katledilen Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Avukat Müzeyyen Boylu’yu Antalyalı meslektaşları unutmadı. Kadın cinayetlerine karşı duyarlılığını ortaya koyan Antalya Barosu, 2019-2020 sezonu Futbol Baro Ligi ‘Av. Müzeyyen Boylu sezonu’ adını verdi. KADIN DUYARLILIĞI Antalya Barosu’nun bu kararına Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan destek geldi. Federasyonun resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Kadın Cinayeti sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Av. Müzeyyen Boylu, Antalya Barosu ve Başkanı Polat Balkan tarafından unutulmadı. Cinayetler zihniyet dönüşümü ile engellenebilir. Acısı hep yüreğimizde… Rahmet ve saygıyla”  ifadelerine yer verildi. PAHA BİÇİLEMEZ Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ise, meslektaşı Polat Balkan’ı boşanma sürecinde sokak ortasında katledilen  Av. Müzeyyen Boylu’nun adını ölümsüzleştirdiği için teşekkür etti. Aydın açıklamasının şunları söyledi:  “Yaşanan bu olayın, son dönemlerde artan, toplumun geniş kesimlerinde yankı bulan diğer kadın cinayetlerinden hiçbir farkı yok aslında. Kadın cinayetlerinde yaşın-medeni halin-sınıfsal statünün. vb. engelleyici bir zırh olmadığını, sorunu toplumsal cinsiyet eşitsizliğimizde aramak gerektiğini bir kere daha gözler önüne serdi. Antalya Baro Başkanı Polat Balkan ve Antalya Barosu üyelerine paha biçilmez önemde ki duyarlılığı için teşekkürlerimizi sunarız” dedi. 
Antalya Barosu 2019-2020 sezonu Futbol Baro Ligi kayıtlarını başlattı. Bu sezon ligin adını cinayete kurban giden ‘Av. Müzeyyen Boylu sezonu’ olarak adlandırdı. Antalya Barosu’nun kadın cinayetlerine karşı duruşuna Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Diyarbakır Barosu tam destek verdi.

haberimizvar.net- 19 Mayıs 2019 tarihinde boşanmak istediği eşi tarafından 11 kurşunla sokak ortasında katledilen Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Avukat Müzeyyen Boylu’yu Antalyalı meslektaşları unutmadı. Kadın cinayetlerine karşı duyarlılığını ortaya koyan Antalya Barosu, 2019-2020 sezonu Futbol Baro Ligi ‘Av. Müzeyyen Boylu sezonu’ adını verdi.

KADIN DUYARLILIĞI

Antalya Barosu’nun bu kararına Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan destek geldi. Federasyonun resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Kadın Cinayeti sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Av. Müzeyyen Boylu, Antalya Barosu ve Başkanı Polat Balkan tarafından unutulmadı. Cinayetler zihniyet dönüşümü ile engellenebilir. Acısı hep yüreğimizde… Rahmet ve saygıyla”  ifadelerine yer verildi.

PAHA BİÇİLEMEZ

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ise, meslektaşı Polat Balkan’ı boşanma sürecinde sokak ortasında katledilen  Av. Müzeyyen Boylu’nun adını ölümsüzleştirdiği için teşekkür etti. Aydın açıklamasının şunları söyledi:  “Yaşanan bu olayın, son dönemlerde artan, toplumun geniş kesimlerinde yankı bulan diğer kadın cinayetlerinden hiçbir farkı yok aslında. Kadın cinayetlerinde yaşın-medeni halin-sınıfsal statünün. vb. engelleyici bir zırh olmadığını, sorunu toplumsal cinsiyet eşitsizliğimizde aramak gerektiğini bir kere daha gözler önüne serdi. Antalya Baro Başkanı Polat Balkan ve Antalya Barosu üyelerine paha biçilmez önemde ki duyarlılığı için teşekkürlerimizi sunarız” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.