Antalya Barosu özel ödülü kime verilecek?

GÜNDEM 12.12.2019 - 18:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya Barosu özel ödülü kime verilecek?

Antalya Barosu 2007 yılından beri her yıl vermekte olduğu Uğur Mumcu özel ödülünü bu sene Cumhuriyet davasında yargılanan hukukçular Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör ve Bülent Utku’ya vermeyi kararlaştırıldı.

haberimizvar.net-Antalya Barosu’nun her yıl verdiği Uğur Mumcu Özel Ödülü bu yıl çok özel isimlere gidecek. Cumhuriyet davasında yargılanan hukukçular Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör ve Bülent Utku’nun ödülleri ocak ayında düzenlenecek törende verilecek. YÖNETİM KURULU KARARIYLA Antalya Barosu Yönetim Kurulu’nun aldığı kararda şu ifadelere yer verildi: “Uğur Mumcu, Atatürk ilke ve devrimleri için, Türkiye’nin demokratik ve laik bir cumhuriyet, insan haklarına dayalı sosyal bir hukuk devleti olması için mücadele eden yiğit bir devrimciydi. Yaşamı boyunca herkes için adalet, herkes için barış, herkes için demokrasi, herkes için hukuk, herkes için özgürlük, dedi. Kalemi hep gerçekleri yazan bu büyük devrimci anısına, Antalya Barosu tarafından, 2007 yılından bu yana, her yıl, ‘Uğur Mumcu Özel Ödülü’ verilmektedir. 2019 yılı ödülünün, Cumhuriyet Gazetesi davası üzerinden Cumhuriyet’le hesaplaşılmak istendiği, demokrasinin, hukukun, ifade özgürlüğünün ve gazeteciliğin boğulmaya çalışıldığı bir süreçte, ‘İlhan Selçuk, ‘herkes kendi heykelini yontar’ demişti. Cumhuriyet gazetesinin heykelini İlhan Selçuk, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlarlar hayatları pahasına yonttular. Bizler burada yargılanan Cumhuriyetçiler, bu nadide heykelin sıradaki nöbetçileriyiz. Bizden öncekiler gibi biz de muktedire boyun eğmiyor, korkuya teslim olmuyor, gazeteciliğe ihanet etmiyoruz. Bu zorlu dönemde bunun bir diyeti vardı. Onurumuzla ve gururla ödüyoruz’ diyen hukukçu gazeteciler Av. Akın Atalay, Av. Bülent Utku ve Av. Mustafa Kemal Güngör’e verilmesi uygun görülmüştür.” ÖDÜL TÖRENİ 24 OCAK’TA Ödül 24 Ocak 2020 Cuma günü akşamı düzenlenecek  tören ile takdim edilecek. Adalet Nöbeti aynı gün Antalya’da tutulacak. 
Antalya Barosu 2007 yılından beri her yıl vermekte olduğu Uğur Mumcu özel ödülünü bu sene Cumhuriyet davasında yargılanan hukukçular Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör ve Bülent Utku’ya vermeyi kararlaştırıldı.

haberimizvar.net-Antalya Barosu’nun her yıl verdiği Uğur Mumcu Özel Ödülü bu yıl çok özel isimlere gidecek. Cumhuriyet davasında yargılanan hukukçular Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör ve Bülent Utku’nun ödülleri ocak ayında düzenlenecek törende verilecek.

YÖNETİM KURULU KARARIYLA

Antalya Barosu Yönetim Kurulu’nun aldığı kararda şu ifadelere yer verildi: “Uğur Mumcu, Atatürk ilke ve devrimleri için, Türkiye’nin demokratik ve laik bir cumhuriyet, insan haklarına dayalı sosyal bir hukuk devleti olması için mücadele eden yiğit bir devrimciydi. Yaşamı boyunca herkes için adalet, herkes için barış, herkes için demokrasi, herkes için hukuk, herkes için özgürlük, dedi. Kalemi hep gerçekleri yazan bu büyük devrimci anısına, Antalya Barosu tarafından, 2007 yılından bu yana, her yıl, ‘Uğur Mumcu Özel Ödülü’ verilmektedir. 2019 yılı ödülünün, Cumhuriyet Gazetesi davası üzerinden Cumhuriyet’le hesaplaşılmak istendiği, demokrasinin, hukukun, ifade özgürlüğünün ve gazeteciliğin boğulmaya çalışıldığı bir süreçte, ‘İlhan Selçuk, ‘herkes kendi heykelini yontar’ demişti. Cumhuriyet gazetesinin heykelini İlhan Selçuk, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlarlar hayatları pahasına yonttular. Bizler burada yargılanan Cumhuriyetçiler, bu nadide heykelin sıradaki nöbetçileriyiz. Bizden öncekiler gibi biz de muktedire boyun eğmiyor, korkuya teslim olmuyor, gazeteciliğe ihanet etmiyoruz. Bu zorlu dönemde bunun bir diyeti vardı. Onurumuzla ve gururla ödüyoruz’ diyen hukukçu gazeteciler Av. Akın Atalay, Av. Bülent Utku ve Av. Mustafa Kemal Güngör’e verilmesi uygun görülmüştür.”

ÖDÜL TÖRENİ 24 OCAK’TA

Ödül 24 Ocak 2020 Cuma günü akşamı düzenlenecek  tören ile takdim edilecek. Adalet Nöbeti aynı gün Antalya’da tutulacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.