Antalya Barosu Saray’a gitmeyecek

SİYASET 16.08.2019 - 20:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya Barosu Saray’a gitmeyecek

Beştepe’de yapılacak adli yıl açılışına katılmayacaklarını duyuran Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Yargıya duyulan güveni dibe düşüren, hukuku ve yargı bağımsızlığını hiçe sayan bir anlayış ile mekansal sorumluluğu bile paylaşmayız” dedi.

haberimizvar.net Beştepe’de yapılacak yeni adli yıl açılışı davetine İzmir ve İstanbul’dan sonra Antalya, Muğla, Aydın, Ordu ve Adana barolarından da tepki geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beştepe’de yapılacak adli yıl açılışı davetine katılmayacaklarını duyuran Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan,  “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni ve Adli Yıl Açılış Kokteyli daveti bize de yapıldı. Şu ana kadar bu konuyla ilgili bazı baro başkanlıklarınca açıklamalar yapıldı. Açıklamalara katılıyorum. Konuya ilişkim görüşümü özetlemeye çalışayım: Biz, adaletsizliklere, hak ihlallerine, hukuksuzluklara direnenlerdeniz; alkışlayan, boğun eğenlerden değil!” dedi. ‘AYNI MEKANI BİLE PAYLAŞMAYIZ’ Balkan açıklamasında şunları söyledi: “Biz, hukuk devleti ve insan haklarından yana taraf oluruz; iliksiz cübbelerinde düğme arayanlardan, sıraya dizilenlerden değil! Biz, gerçek bir hukuk devleti, bağımsız ve tarafsız yargı ve özgür savunma istiyoruz; ‘Yargı denetimsiz iktidar, savunmasız yargı’ değil. Yargıya duyulan güveni dibe düşüren, hukuku ve yargı bağımsızlığını hiçe sayan bir anlayış ile mekansal sorumluluğu bile paylaşmayız”. MUĞLA BAROSU DA DAVETİ REDDETTİ Beştepe’deki açılışa katılmayacaklarını duyuran Muğla Barosu Başkanı Avukat Cumhur Uzun’un imzasını taşıyan cevap yazısında da, “2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreninin Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılıyor olması, yargının herkese eşit ve tarafsız olduğu anlayışına katkı sunmak yerine zarar verici olduğu değerlendirildiğinden, nazik davetinize icabet edemeyeceğimizi üzülerek bildiririz” denildi.
Beştepe’de yapılacak adli yıl açılışına katılmayacaklarını duyuran Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Yargıya duyulan güveni dibe düşüren, hukuku ve yargı bağımsızlığını hiçe sayan bir anlayış ile mekansal sorumluluğu bile paylaşmayız” dedi.

haberimizvar.net Beştepe’de yapılacak yeni adli yıl açılışı davetine İzmir ve İstanbul’dan sonra Antalya, Muğla, Aydın, Ordu ve Adana barolarından da tepki geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beştepe’de yapılacak adli yıl açılışı davetine katılmayacaklarını duyuran Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan,  “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni ve Adli Yıl Açılış Kokteyli daveti bize de yapıldı. Şu ana kadar bu konuyla ilgili bazı baro başkanlıklarınca açıklamalar yapıldı. Açıklamalara katılıyorum. Konuya ilişkim görüşümü özetlemeye çalışayım: Biz, adaletsizliklere, hak ihlallerine, hukuksuzluklara direnenlerdeniz; alkışlayan, boğun eğenlerden değil!” dedi.

‘AYNI MEKANI BİLE PAYLAŞMAYIZ’

Balkan açıklamasında şunları söyledi: “Biz, hukuk devleti ve insan haklarından yana taraf oluruz; iliksiz cübbelerinde düğme arayanlardan, sıraya dizilenlerden değil! Biz, gerçek bir hukuk devleti, bağımsız ve tarafsız yargı ve özgür savunma istiyoruz; ‘Yargı denetimsiz iktidar, savunmasız yargı’ değil. Yargıya duyulan güveni dibe düşüren, hukuku ve yargı bağımsızlığını hiçe sayan bir anlayış ile mekansal sorumluluğu bile paylaşmayız”.

MUĞLA BAROSU DA DAVETİ REDDETTİ

Beştepe’deki açılışa katılmayacaklarını duyuran Muğla Barosu Başkanı Avukat Cumhur Uzun’un imzasını taşıyan cevap yazısında da, “2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreninin Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılıyor olması, yargının herkese eşit ve tarafsız olduğu anlayışına katkı sunmak yerine zarar verici olduğu değerlendirildiğinden, nazik davetinize icabet edemeyeceğimizi üzülerek bildiririz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.