Antalya Batı Akdeniz'in ihracat yükünü çekiyor

EKONOMİ (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.02.2024 - 11:50, Güncelleme: 11.02.2024 - 11:50
 

Antalya Batı Akdeniz'in ihracat yükünü çekiyor

Batı Akdeniz’den gerçekleşen her 4 dolarlık ihracatın 1 doları, Antalya’da kurulu seralarda yetişen 3 üründen geldi.

haberimizvar.net- Ocak ayında bölgeden 27,7 milyon dolarlık domates, 21,5 milyon dolarlık biber, 6,8 milyon dolarlık hıyar ve kornişon ihracatı gerçekleşti. Sebzede en fazla ihraç edilen ilk 3 ürün özelliğini taşıyan domates, biber ve hıyar-kornişon ihracatından 56,2 milyon dolar gelir elde edildi. Bu da Antalya, Burdur ve Isparta illerinden gerçekleşen 217,9 milyon dolar ihracatın dörtte birine tekabül etti. Batı Akdeniz’den gerçekleşen 82,9 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatının yüzde 68’ini domates, biber ve hıyar-kornişon ihracatının oluşturduğunu açıklayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, “Bilindiği gibi sera üretimi, örtü altında domates ve biber yetiştirmek bölgemizin uzmanlık alanı. Bu uzmanlık, ihracatımıza da yansıyor. Ocak ayında 37 ülkeye domates, 39 ülkeye de biber ihracatı gerçekleştirdik. İlerleyen aylarda rakamlar daha artar" diye konuştu. Başkan Çavuşoğlu, “En fazla ihraç ettiğimiz ürün olan domateste ocak ayı itibarıyla en büyük pazarımız Ukrayna. Ukrayna’ya domates ihracatımız geçen yılın ocak ayına kıyasla yüzde 20 oranında arttı ve 4,5 milyon dolara yükseldi. En fazla biber ihraç ettiğimiz ülke ise yüzde 21 oranında artış ve 4,5 milyon dolar ihracatla Almanya" dedi.  
Batı Akdeniz’den gerçekleşen her 4 dolarlık ihracatın 1 doları, Antalya’da kurulu seralarda yetişen 3 üründen geldi.

haberimizvar.net- Ocak ayında bölgeden 27,7 milyon dolarlık domates, 21,5 milyon dolarlık biber, 6,8 milyon dolarlık hıyar ve kornişon ihracatı gerçekleşti. Sebzede en fazla ihraç edilen ilk 3 ürün özelliğini taşıyan domates, biber ve hıyar-kornişon ihracatından 56,2 milyon dolar gelir elde edildi. Bu da Antalya, Burdur ve Isparta illerinden gerçekleşen 217,9 milyon dolar ihracatın dörtte birine tekabül etti.

Batı Akdeniz’den gerçekleşen 82,9 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatının yüzde 68’ini domates, biber ve hıyar-kornişon ihracatının oluşturduğunu açıklayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, “Bilindiği gibi sera üretimi, örtü altında domates ve biber yetiştirmek bölgemizin uzmanlık alanı. Bu uzmanlık, ihracatımıza da yansıyor. Ocak ayında 37 ülkeye domates, 39 ülkeye de biber ihracatı gerçekleştirdik. İlerleyen aylarda rakamlar daha artar" diye konuştu.

Başkan Çavuşoğlu, “En fazla ihraç ettiğimiz ürün olan domateste ocak ayı itibarıyla en büyük pazarımız Ukrayna. Ukrayna’ya domates ihracatımız geçen yılın ocak ayına kıyasla yüzde 20 oranında arttı ve 4,5 milyon dolara yükseldi. En fazla biber ihraç ettiğimiz ülke ise yüzde 21 oranında artış ve 4,5 milyon dolar ihracatla Almanya" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.