Antalya da cemaatlerle ilişkiyi kesecek

GÜNDEM 29.08.2019 - 17:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya da cemaatlerle ilişkiyi kesecek

İstanbul’un ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi de vakıf ve cemaatlerle ilişkisini kesmeye hazırlanıyor. Tüm protokolleri incelemeye aldıklarını belirten Başkan Böcek, TÜRGEV’de olan yurt için “Kullanılan elektriğe kadar araştırılıp gereği yapılacak” dedi

haberimiz var.net İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 357 milyon liralık kaynak aktarıldığını söylediği ve aralarında Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA’nın da bulunduğu vakıflar ile yapılan protokolün feshedildiğini duyurmasının ardından bir hamle de CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. CHP’li Mustafa Akaydın döneminde Gülveren Mahallesi’nde yapılan ve 25 Mayıs 2013 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılan 300 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu, Antalya’nın 2014’te AKP yönetimine geçmesiyle Başkan Menderes Türel tarafından TÜRGEV’e devredildi. Yurdun, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri olan adı da Fatma Aliye Hanım Misafirhanesi olarak değiştirildi. Ayrıca Akaydın döneminde de Altındağ Mahallesi’nde bulunan belediye lojmanlarından dönüştürülerek yapılan 48 kişilik erkek yurdu da İlim Yayma Cemiyeti’ne verildi. MALİ KAYNAKLAR ARAŞTIRILIYOR Son seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’den CHP’ye geçmesiyle kentte vakıf ve cemaatlere tahsis edilen yurtların geri alınması gündeme geldi. Belediye kaynaklarından alınan bilgiye göre, vakıflar tarafından işletilen yurtların geri alınması için çalışmalar başlatıldı. Antalya’da yetişen ve Gazete Duvar’ın Ankara temsilciliğinde çalışmaya başlayan gazeteci Müzeyyen Yüce’nin buradaki ilk haberine göre, çalışmaların tamamlanması ile birlikte sonuçlar Başkan Muhittin Böcek’e rapor halinde sunulacak ve yurtların Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesi için hazırlıklar yapılacak. Aynı zamanda sözleşmesi biten ve bitmesi yaklaşan vakıflar ile de yeni protokolün imzalanmayacağı belirtildi. 5 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nden vakıflara aktarılan mali kaynaklar da mercek altına alındı. ‘ELEKTRİĞE KADAR ARAŞTIRACAĞIZ’ Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gazete Duvar’a belediye birimleri tarafından vakıflar ile ilişkilerin kesilmesi noktasında yürütülen çalışmayı doğruladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki dönemde vakıflar ile yapılan protokoller başta olmak üzere mali kaynakların da araştırıldığını ifade eden Böcek, “Araştırma sonucunda bunu bir tasarı halinde hazırlayacağız. Gerekeni yapacağız. Önceki dönem vakıflara devredilen yurtların kullandığı elektrikten tutun da her türlü harcamayı araştırıyoruz. 11 Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bugün toplantı yapacağız. Orada da bu konuları konuşacağız” dedi.
İstanbul’un ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi de vakıf ve cemaatlerle ilişkisini kesmeye hazırlanıyor. Tüm protokolleri incelemeye aldıklarını belirten Başkan Böcek, TÜRGEV’de olan yurt için “Kullanılan elektriğe kadar araştırılıp gereği yapılacak” dedi

haberimiz var.net İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 357 milyon liralık kaynak aktarıldığını söylediği ve aralarında Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA’nın da bulunduğu vakıflar ile yapılan protokolün feshedildiğini duyurmasının ardından bir hamle de CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. CHP’li Mustafa Akaydın döneminde Gülveren Mahallesi’nde yapılan ve 25 Mayıs 2013 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılan 300 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu, Antalya’nın 2014’te AKP yönetimine geçmesiyle Başkan Menderes Türel tarafından TÜRGEV’e devredildi. Yurdun, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri olan adı da Fatma Aliye Hanım Misafirhanesi olarak değiştirildi. Ayrıca Akaydın döneminde de Altındağ Mahallesi’nde bulunan belediye lojmanlarından dönüştürülerek yapılan 48 kişilik erkek yurdu da İlim Yayma Cemiyeti’ne verildi.

MALİ KAYNAKLAR ARAŞTIRILIYOR

Son seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’den CHP’ye geçmesiyle kentte vakıf ve cemaatlere tahsis edilen yurtların geri alınması gündeme geldi. Belediye kaynaklarından alınan bilgiye göre, vakıflar tarafından işletilen yurtların geri alınması için çalışmalar başlatıldı. Antalya’da yetişen ve Gazete Duvar’ın Ankara temsilciliğinde çalışmaya başlayan gazeteci Müzeyyen Yüce’nin buradaki ilk haberine göre, çalışmaların tamamlanması ile birlikte sonuçlar Başkan Muhittin Böcek’e rapor halinde sunulacak ve yurtların Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesi için hazırlıklar yapılacak. Aynı zamanda sözleşmesi biten ve bitmesi yaklaşan vakıflar ile de yeni protokolün imzalanmayacağı belirtildi. 5 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nden vakıflara aktarılan mali kaynaklar da mercek altına alındı.

‘ELEKTRİĞE KADAR ARAŞTIRACAĞIZ’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gazete Duvar’a belediye birimleri tarafından vakıflar ile ilişkilerin kesilmesi noktasında yürütülen çalışmayı doğruladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki dönemde vakıflar ile yapılan protokoller başta olmak üzere mali kaynakların da araştırıldığını ifade eden Böcek, “Araştırma sonucunda bunu bir tasarı halinde hazırlayacağız. Gerekeni yapacağız. Önceki dönem vakıflara devredilen yurtların kullandığı elektrikten tutun da her türlü harcamayı araştırıyoruz. 11 Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bugün toplantı yapacağız. Orada da bu konuları konuşacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.