Antalya halkı cezalandırılıyor

SİYASET 19.12.2023 - 13:54, Güncelleme: 19.12.2023 - 13:58
 

Antalya halkı cezalandırılıyor

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Antalya-Alanya Çevre Yolu’nun kamu-özel işbirliği kapsamında yapılmasını ‘Antalya halkının cezalandırılması’ şeklinde yorumladı.

haberimizvar.net- Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun önceki günlerde yapmış olduğu, “Antalya-Alanya Otoyolu ihalesini de gerçekleştirdik. Projelerimizin ülkemize şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” açıklamasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na vermiş olduğu soru önergesi ile konuyu TBMM gündemine taşıdı.   İHALE KAMUOYU BASKISI İLE YAPILDI   Antalya-Alanya Çevre Yolu’nun ‘zorunlu bir yol’ olduğunu dile getiren Av. Cavit Arı, “Bu yolun yapılmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Ancak bu iktidarın Türkiye’nin genel bütçesine her yıl aldığından fazlasını veren Antalya’ya harcayacakları 76,7 milyarları olmadığını görüyoruz. Son 10 yılın her seçim döneminin mezesi olan, iktidarın tüm kademelerinin seçimden seçime hatırladığı ancak bir türlü yatırıma alınamayan bu çevre yolunun yapılması için kamuoyunda baskı ve beklentilerin artması sonucu ihalesi zar zor yapılabildi. Bu projenin kamu-özel işbirliği kapsamında yapılması ise Antalya halkının cezalandırılması anlamına gelmektedir” dedi.   ÇEVRE YOLU KAMU KAYNAKLARI İLE YAPILMALIDIR   Antalya’nın tarım ve turizm başkenti olduğunu hatırlatan Av. Cavit Arı, “Ayrıca sanayide de iyi bir noktaya gelmiştir. Elde edilen gelirlerden her yıl genel bütçeye çok büyük vergi gelirleri aktaran bir il’dir. Kur Korumalı Mevduat Sistemi’ne çok kısa bir süre içerisinde 702 milyar aktaran iktidarın bu paranın onda birini Antalya’ya harcamaktan kaçınmaktadır, esirgemektedir. Bugüne kadar genel bütçeden kamu-özel işbirliği projelerine yaklaşık 500 milyar TL para aktarılmıştır. Genel bütçeye çok ağır yük getiren bir yöntemdir. Antalya-Alanya çevre yolunun vatandaşımıza, yoldan geçen kadar geçmeyene ve genel bütçeye yük getirecek bir yöntem olan kamu-özel işbirliği yöntemi ile değil, kamu kaynakları ile yapılmasını öneriyoruz” diye konuştu.   ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU’NA SORU ÖNERGESİ   Av. Cavit Arı’nın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verilen soru önergesinde şu başlıklara yanıt arandı;   * Şu an bu projenin garanti kapsamı nedir?   * Kaç yıllık bir garanti süresi verilmiştir?   * Günlük kaç araç geçme garantisi verilmektedir?   * Araç başına geçiş garanti ücreti ne kadardır? Kaynak: Antalya Körfez Gazetesi Duygu Tekin
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Antalya-Alanya Çevre Yolu’nun kamu-özel işbirliği kapsamında yapılmasını ‘Antalya halkının cezalandırılması’ şeklinde yorumladı.

haberimizvar.net- Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun önceki günlerde yapmış olduğu, “Antalya-Alanya Otoyolu ihalesini de gerçekleştirdik. Projelerimizin ülkemize şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” açıklamasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na vermiş olduğu soru önergesi ile konuyu TBMM gündemine taşıdı.

 

İHALE KAMUOYU BASKISI İLE YAPILDI

 

Antalya-Alanya Çevre Yolu’nun ‘zorunlu bir yol’ olduğunu dile getiren Av. Cavit Arı, “Bu yolun yapılmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Ancak bu iktidarın Türkiye’nin genel bütçesine her yıl aldığından fazlasını veren Antalya’ya harcayacakları 76,7 milyarları olmadığını görüyoruz. Son 10 yılın her seçim döneminin mezesi olan, iktidarın tüm kademelerinin seçimden seçime hatırladığı ancak bir türlü yatırıma alınamayan bu çevre yolunun yapılması için kamuoyunda baskı ve beklentilerin artması sonucu ihalesi zar zor yapılabildi. Bu projenin kamu-özel işbirliği kapsamında yapılması ise Antalya halkının cezalandırılması anlamına gelmektedir” dedi.

 

ÇEVRE YOLU KAMU KAYNAKLARI İLE YAPILMALIDIR

 

Antalya’nın tarım ve turizm başkenti olduğunu hatırlatan Av. Cavit Arı, “Ayrıca sanayide de iyi bir noktaya gelmiştir. Elde edilen gelirlerden her yıl genel bütçeye çok büyük vergi gelirleri aktaran bir il’dir. Kur Korumalı Mevduat Sistemi’ne çok kısa bir süre içerisinde 702 milyar aktaran iktidarın bu paranın onda birini Antalya’ya harcamaktan kaçınmaktadır, esirgemektedir. Bugüne kadar genel bütçeden kamu-özel işbirliği projelerine yaklaşık 500 milyar TL para aktarılmıştır. Genel bütçeye çok ağır yük getiren bir yöntemdir. Antalya-Alanya çevre yolunun vatandaşımıza, yoldan geçen kadar geçmeyene ve genel bütçeye yük getirecek bir yöntem olan kamu-özel işbirliği yöntemi ile değil, kamu kaynakları ile yapılmasını öneriyoruz” diye konuştu.

 

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU’NA SORU ÖNERGESİ

 

Av. Cavit Arı’nın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verilen soru önergesinde şu başlıklara yanıt arandı;

 

* Şu an bu projenin garanti kapsamı nedir?

 

* Kaç yıllık bir garanti süresi verilmiştir?

 

* Günlük kaç araç geçme garantisi verilmektedir?

 

* Araç başına geçiş garanti ücreti ne kadardır?

Kaynak: Antalya Körfez Gazetesi Duygu Tekin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.