Antalya her yıl 40 bin göç alıyor

YEREL 25.10.2023 - 14:08, Güncelleme: 25.10.2023 - 14:08
 

Antalya her yıl 40 bin göç alıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın(ATS)Ekim meclisinde konuşan Başkan Ali Bahar, Antalya'nın her yıl 20 bin yurtiçi, 20 bin yurt dışı olmak üzere 40 bin kişilik göç aldığını söyledi. Antalya'nın son 15 yılda diğer illerden aldığı iç göçün 317 bin kişi olduğunu söyleyen Bahar, "Antalya'ya geldikten sonra evlilik sonrası doğan çocuklarla birlikte bu sayı 400 bini buluyor" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'nın gündemini oluşturan göç sorunu, günübirlik kiralık evler, ekonomi ve ticaret ile komitelerden gelen taleplerin görüşüldüğü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Ali Bahar, Antalya'nın her yıl 20 bin yurtiçi, 20 bin yurtdışı olmak üzere 40 bin göç aldığını söyledi. Son 15 yılda Antalya'ya Türkiye'nin diğer illerinden iç göçle 317 bin kişinin geldiğini belirterek, " Antalya'ya geldikten sonra evlilik ve doğan çocuklarla birlikte bu sayı 400 bini geçiyor. Bir e yurtdışından Antalya'ya sürekli yaşamak için gelenler var. Antalya'ya yerleşmek için gelen yabancıların sayısı 143 bin. Yani Antalya sadece bizim değil, tüm Türkiye'nin, hatta dünyanın gözbebeği olmuş ve on binlerce kişi yaşamak için burayı seçmiştir" dedi. Sanayi başta olmak üzere Avrupa'nın en gelişmiş ülkesi olan Almanya'nın nitelikli göç aldığını belirten Bahar, "Göç her zaman bir sorun değildir. Göç yasaklanması gereken bir mevzu değil, ülke yararına yönetilmesi gereken sosyolojik ve ekonomik bir geçektir" şeklinde konuştu. GÜNÜBİRLİK KİRAELIK EVLER SORUNU Günübirlik kiralık evlerle ilişkin yaşanan kayıt dışı ekonomi olmak üzere Antalya'da yaşanan sorunları gündeme getirdiklerini vurgulayan Bahar, şunları söyledi : "Aylarca boyunca günübirlik ev kiralama konusunu gündeme getirdik. Bunun gerek ekonomik açıdan turizm tesislerimize verdiği zararı, gerekse kayıt dışılıktan dolayı devletin vergi kaybı, gerekse de kimi durumlarda sosyal hayata ve apartmanlardaki komşulara verilen rahatsızlıklara öne çıkardık. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a konuyu ilettik. Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin ilk 16 maddesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildi. Bu düzenlemeye göre, kısa dönem kiralamalara 100 gün sınırı, belge alma, kimlik bildirimi ve sakinlerden muvafakat alma zorunluğu getirildi. Bu Antalya'nın gücüdür"
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın(ATS)Ekim meclisinde konuşan Başkan Ali Bahar, Antalya'nın her yıl 20 bin yurtiçi, 20 bin yurt dışı olmak üzere 40 bin kişilik göç aldığını söyledi. Antalya'nın son 15 yılda diğer illerden aldığı iç göçün 317 bin kişi olduğunu söyleyen Bahar, "Antalya'ya geldikten sonra evlilik sonrası doğan çocuklarla birlikte bu sayı 400 bini buluyor" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'nın gündemini oluşturan göç sorunu, günübirlik kiralık evler, ekonomi ve ticaret ile komitelerden gelen taleplerin görüşüldüğü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Ali Bahar, Antalya'nın her yıl 20 bin yurtiçi, 20 bin yurtdışı olmak üzere 40 bin göç aldığını söyledi. Son 15 yılda Antalya'ya Türkiye'nin diğer illerinden iç göçle 317 bin kişinin geldiğini belirterek, " Antalya'ya geldikten sonra evlilik ve doğan çocuklarla birlikte bu sayı 400 bini geçiyor. Bir e yurtdışından Antalya'ya sürekli yaşamak için gelenler var. Antalya'ya yerleşmek için gelen yabancıların sayısı 143 bin. Yani Antalya sadece bizim değil, tüm Türkiye'nin, hatta dünyanın gözbebeği olmuş ve on binlerce kişi yaşamak için burayı seçmiştir" dedi. Sanayi başta olmak üzere Avrupa'nın en gelişmiş ülkesi olan Almanya'nın nitelikli göç aldığını belirten Bahar, " Göç her zaman bir sorun değildir. Göç yasaklanması gereken bir mevzu değil, ülke yararına yönetilmesi gereken sosyolojik ve ekonomik bir geçektir" şeklinde konuştu.

GÜNÜBİRLİK KİRAELIK EVLER SORUNU

Günübirlik kiralık evlerle ilişkin yaşanan kayıt dışı ekonomi olmak üzere Antalya'da yaşanan sorunları gündeme getirdiklerini vurgulayan Bahar, şunları söyledi : "Aylarca boyunca günübirlik ev kiralama konusunu gündeme getirdik. Bunun gerek ekonomik açıdan turizm tesislerimize verdiği zararı, gerekse kayıt dışılıktan dolayı devletin vergi kaybı, gerekse de kimi durumlarda sosyal hayata ve apartmanlardaki komşulara verilen rahatsızlıklara öne çıkardık. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a konuyu ilettik. Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin ilk 16 maddesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildi. Bu düzenlemeye göre, kısa dönem kiralamalara 100 gün sınırı, belge alma, kimlik bildirimi ve sakinlerden muvafakat alma zorunluğu getirildi. Bu Antalya'nın gücüdür"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.