Antalya için turuncu alarm!

EKONOMİ 13.12.2022 - 17:03, Güncelleme: 13.12.2022 - 17:16
 

Antalya için turuncu alarm!

Antalya merkez ve doğu illeriyle ilgili tehlikeli durum olan turuncu alarm verildi.

haberimizvar.net- Antalya Meteoloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün (salı) saat 21.00'de başlayıp yarın saat 18.00'de sona ereceği belirtilen yağışla ilgili uyarı yapıldı.  Uyarıyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  Antalya il genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Merkez ve doğu ilçelerde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Manavgat, Serik ve İbradı civarlarında yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların Antalya'nın batı ilçelerinde 14.12.2022 Çarşamba günü sabah saatlerinde, Antalya'nın Merkez ilçelerimde öğle saatlerinde, doğu ilçelerde ise akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiğinden; sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, kıyı kesimlerde, hortum, küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. TURUNCU KOD NE DEMEK? Hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir. 
Antalya merkez ve doğu illeriyle ilgili tehlikeli durum olan turuncu alarm verildi.

haberimizvar.net- Antalya Meteoloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün (salı) saat 21.00'de başlayıp yarın saat 18.00'de sona ereceği belirtilen yağışla ilgili uyarı yapıldı. 

Uyarıyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:   Antalya il genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Merkez ve doğu ilçelerde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Manavgat, Serik ve İbradı civarlarında yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların Antalya'nın batı ilçelerinde 14.12.2022 Çarşamba günü sabah saatlerinde, Antalya'nın Merkez ilçelerimde öğle saatlerinde, doğu ilçelerde ise akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiğinden; sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, kıyı kesimlerde, hortum, küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TURUNCU KOD NE DEMEK?

Hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.