Antalya için turuncu alarm verildi

YEREL 26.01.2021 - 15:11, Güncelleme: 26.01.2021 - 15:11
 

Antalya için turuncu alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre çarşamba gününden itibaren Marmara bölgesi de dahil olmak üzere yurdun büyük bölümünde kar yağışı yeniden etkisini hissettirecek. Yağışların, cumartesi gününe kadar kar ve sağanak olarak süreceği belirtildi. Meteoroloji, yurt geneli için "turuncu" uyarıda bulundu

haberimizvar.net- Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre; yarından itibaren yurt genelinde kar ve sağanak yağış bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yer yer yükseklerinde kar yağışına dönerek akşam saatlerine kadar kuvvetli (25-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.   KIYI EGE VE ANTALYA İÇİN TURUNCU UYARI Bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Antalya'da görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Antalya, İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (25-60 kg/m2), Antalya'nın batısı ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-110 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kıyılarda hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.   MARMARA'DA YARIN KAR VAR Yarın, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haritasına göre Marmara, İç Batı Anadolu, Orta Karadeniz'in yanı sıra Başkent'te kar yağışı öngörülüyor. Bunun yanında yurdun batı kesiminde sağanak yağış bekleniyor. TRAKYA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinden itibaren Trakya için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan "turuncu" uyarıda, akşam saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde görülecek kar yağışının yoğun (20-40 cm) gerçekleşmesi bekleniyor. PERŞEMBE ETKİSİ DAHA DA ARTIYOR Meteoroloji'nin verilerine göre kar yağışı perşembe günü İstanbul, Bursa, Kocaeli'nin yanı sıra İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde etkisini daha da hissettiriyor. CUMA GÜNÜ DOĞU'DA KAR BEKLENİYOR Meteoroloji'nin 5 günlük haritasında cuma günü ise kar yağışının İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da yoğunlaştığı dikkat çekiyor. Güneydoğu'da karla karışık sağanak, Ege'de ise sağanak yağış bekleniyor.   CUMARTESİ MARMARA'DA SAĞANAK VAR Hafta sonu ise Marmara ve Ege'de sağanak yağış, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise yine kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıkların yağışlarla birlikte mevsim normallerinde seyredeceği, Doğu Anadolu'da biraz daha düşebileceği ifade ediliyor.  
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre çarşamba gününden itibaren Marmara bölgesi de dahil olmak üzere yurdun büyük bölümünde kar yağışı yeniden etkisini hissettirecek. Yağışların, cumartesi gününe kadar kar ve sağanak olarak süreceği belirtildi. Meteoroloji, yurt geneli için "turuncu" uyarıda bulundu

haberimizvar.net- Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre; yarından itibaren yurt genelinde kar ve sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yer yer yükseklerinde kar yağışına dönerek akşam saatlerine kadar kuvvetli (25-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

whatsapp-image-2021-01-26-at-13-07-51-1.jpeg

KIYI EGE VE ANTALYA İÇİN TURUNCU UYARI
Bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Antalya'da görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Antalya, İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (25-60 kg/m2), Antalya'nın batısı ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-110 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kıyılarda hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

haritatahmingun1-009.png

MARMARA'DA YARIN KAR VAR
Yarın, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haritasına göre Marmara, İç Batı Anadolu, Orta Karadeniz'in yanı sıra Başkent'te kar yağışı öngörülüyor. Bunun yanında yurdun batı kesiminde sağanak yağış bekleniyor.
TRAKYA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinden itibaren Trakya için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan "turuncu" uyarıda, akşam saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde görülecek kar yağışının yoğun (20-40 cm) gerçekleşmesi bekleniyor.

haritatahmingun2-008.png

PERŞEMBE ETKİSİ DAHA DA ARTIYOR
Meteoroloji'nin verilerine göre kar yağışı perşembe günü İstanbul, Bursa, Kocaeli'nin yanı sıra İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde etkisini daha da hissettiriyor.

haritatahmingun3-008.png

CUMA GÜNÜ DOĞU'DA KAR BEKLENİYOR
Meteoroloji'nin 5 günlük haritasında cuma günü ise kar yağışının İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da yoğunlaştığı dikkat çekiyor. Güneydoğu'da karla karışık sağanak, Ege'de ise sağanak yağış bekleniyor.

 

haritatahmingun4-008.png

CUMARTESİ MARMARA'DA SAĞANAK VAR
Hafta sonu ise Marmara ve Ege'de sağanak yağış, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise yine kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıkların yağışlarla birlikte mevsim normallerinde seyredeceği, Doğu Anadolu'da biraz daha düşebileceği ifade ediliyor.

haritatahmingun5-008.png

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.