Antalya Kent Konseyi’nden ‘Minicity’ uyarısı

YEREL 12.07.2023 - 19:08, Güncelleme: 12.07.2023 - 19:08
 

Antalya Kent Konseyi’nden ‘Minicity’ uyarısı

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Gurubu inşaat çalışmaları sırasında arkeolojik kalıntılara rastlanılan Minicity alanındaki çalışmaların acilen durdurulması çağrısında bulundu.

haberimizvar.net- Antalya Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada, arkeolojik kalıntı yayılım alanın doğru tespit edilmesi ve devamındaki tescil ve koruma kararları gibi sürecin şaibelere yol açmayacak şekilde doğru işletilmesinin yasal bir zaruret olduğuna dikkat çekildi. Alanın, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescilli Olbia Antik Kenti yol güzergahı yakının yer aldığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu alan üzerinde bir kısım arkeolojik verilere rastlandığı ve buna dayalı olarak Antalya Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünce bilimsel araştırma çalışmalarının başlatıldığı ve arkeolojik kalıntıların yayılım sahasının tespit işlemlerinin devam etmekte olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Antalya Kent Konseyi ortaya çıkacak kültürel miras kalıntılarının, yasal mevzuat çerçevesinde tespit ve tescil edilerek korunması, insanlığın ortak kültürel mirası olarak kamu yararı doğrultusunda değerlendirilmesinin yakın takipçisi olacaktır.”      
Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Gurubu inşaat çalışmaları sırasında arkeolojik kalıntılara rastlanılan Minicity alanındaki çalışmaların acilen durdurulması çağrısında bulundu.

haberimizvar.net- Antalya Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada, arkeolojik kalıntı yayılım alanın doğru tespit edilmesi ve devamındaki tescil ve koruma kararları gibi sürecin şaibelere yol açmayacak şekilde doğru işletilmesinin yasal bir zaruret olduğuna dikkat çekildi.

Alanın, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescilli Olbia Antik Kenti yol güzergahı yakının yer aldığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu alan üzerinde bir kısım arkeolojik verilere rastlandığı ve buna dayalı olarak Antalya Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünce bilimsel araştırma çalışmalarının başlatıldığı ve arkeolojik kalıntıların yayılım sahasının tespit işlemlerinin devam etmekte olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Antalya Kent Konseyi ortaya çıkacak kültürel miras kalıntılarının, yasal mevzuat çerçevesinde tespit ve tescil edilerek korunması, insanlığın ortak kültürel mirası olarak kamu yararı doğrultusunda değerlendirilmesinin yakın takipçisi olacaktır.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.