Antalya kıyıları temizleniyor

YEREL 13.09.2023 - 15:13, Güncelleme: 13.09.2023 - 17:09
 

Antalya kıyıları temizleniyor

Deniz Temiz Derneği / TURMEPA Antalya Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan “Kıyılarda Buluşuyoruz” etkinliği ile Konyaaltı Sahili temizlenecek.

haberimizvar.net- TURMEPA Antalya Şubesi, yapacağı temizlik ile dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ni şehre yakışır bir hale getirmek için çalışacak. Kıyı temizleme etkinliğine Antsak Antalya Sualtı Spor Kulübü, Yunus Dalış Okulu ve Sahil Güvenlik ekipleri de katılacak. Gönüllüler 16 Eylül Cumartesi günü saat 09.30'da 1 No'lu plajda buluşarak temizliğe başlayacak.  TUMEPA'dan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması da şu şekilde:    "ULUSLARARASI KIYI TEMİZLEME GÜNÜ’NDE TURMEPA ÖNCÜLÜĞÜNDE TÜM DÜNYA İLE AYNI ANDA KIYILARDAYIZ DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, “Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası kapsamında yüzlerce deniz dostu ile kıyılarda buluşuyor. Türkiye’de kıyı temizleme etkinliklerinin öncüsü TURMEPA, Uluslararası Kıyı Temizleme Günü’nün Türkiye koordinatörlüğünü üstlenmeye devam ediyor ve 16 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için herkesi kıyılara davet ediyor. Her yıl eylül ayında 100’den fazla ülkede yüzbinlerce deniz dostunu kıyılarda buluşturan “Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası için geri sayım başladı. Etkinliğin 21 yıldır Türkiye koordinatörlüğünü üstlenen TURMEPA bu yıl da deniz gönüllüleri ile kıyılarda buluşacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor. İstanbul, Antalya, Samsun, Bodrum ve Fethiye’de düzenlediği etkinlikler ile TURMEPA, atıkların denize ulaşmasını önlemek, geleceğe temiz denizler bırakmak adına herkesi sorumluluk almaya davet ediyor. Ülkemizin dört bir yanından yüzlerce gönüllünün yanı sıra kamu ve özel kuruluşların da katılacağı bu gönüllülük hareketinin bir parçası olmak için siz de adım atın ve bize katılın! Unutmayalım, Deniz Varsa Hayat Var! Program Akışı / Antalya/ 16 Eylül 2022, Cumartesi 09.00                  Etkinlik alanı buluşma, Konyaaltı Sahili, 1 no lu PLaj 09.15 – 09.30    “Sıfır Atık Mavi” ve ICC Hakkında Bilgilendirme 09.30 – 10.30    Kıyı ve Sualtı Temizliği 10.45 – 11.00    Toplanan Atıkların Sınıflandırılması ve Değerlendirilmesi 11.00 – 11.15    Deniz Kirliliği Konusunda Bilgilendirme, Sıfır Atık Mavi Sözü Verilmesi, Basın Açıklaması ve Toplu Fotoğraf Çekimi"
Deniz Temiz Derneği / TURMEPA Antalya Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan “Kıyılarda Buluşuyoruz” etkinliği ile Konyaaltı Sahili temizlenecek.

haberimizvar.net- TURMEPA Antalya Şubesi, yapacağı temizlik ile dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ni şehre yakışır bir hale getirmek için çalışacak. Kıyı temizleme etkinliğine Antsak Antalya Sualtı Spor Kulübü, Yunus Dalış Okulu ve Sahil Güvenlik ekipleri de katılacak.

Gönüllüler 16 Eylül Cumartesi günü saat 09.30'da 1 No'lu plajda buluşarak temizliğe başlayacak. 

TUMEPA'dan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması da şu şekilde: 

 

"ULUSLARARASI KIYI TEMİZLEME GÜNÜ’NDE

TURMEPA ÖNCÜLÜĞÜNDE TÜM DÜNYA İLE AYNI ANDA KIYILARDAYIZ

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, “Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası kapsamında yüzlerce deniz dostu ile kıyılarda buluşuyor. Türkiye’de kıyı temizleme etkinliklerinin öncüsü TURMEPA, Uluslararası Kıyı Temizleme Günü’nün Türkiye koordinatörlüğünü üstlenmeye devam ediyor ve 16 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için herkesi kıyılara davet ediyor.

Her yıl eylül ayında 100’den fazla ülkede yüzbinlerce deniz dostunu kıyılarda buluşturan “Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası için geri sayım başladı. Etkinliğin 21 yıldır Türkiye koordinatörlüğünü üstlenen TURMEPA bu yıl da deniz gönüllüleri ile kıyılarda buluşacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor.

İstanbul, Antalya, Samsun, Bodrum ve Fethiye’de düzenlediği etkinlikler ile TURMEPA, atıkların denize ulaşmasını önlemek, geleceğe temiz denizler bırakmak adına herkesi sorumluluk almaya davet ediyor. Ülkemizin dört bir yanından yüzlerce gönüllünün yanı sıra kamu ve özel kuruluşların da katılacağı bu gönüllülük hareketinin bir parçası olmak için siz de adım atın ve bize katılın!

Unutmayalım, Deniz Varsa Hayat Var!

Program Akışı / Antalya/ 16 Eylül 2022, Cumartesi

09.00                  Etkinlik alanı buluşma, Konyaaltı Sahili, 1 no lu PLaj

09.15 – 09.30    “Sıfır Atık Mavi” ve ICC Hakkında Bilgilendirme

09.30 – 10.30    Kıyı ve Sualtı Temizliği

10.45 – 11.00    Toplanan Atıkların Sınıflandırılması ve Değerlendirilmesi

11.00 – 11.15    Deniz Kirliliği Konusunda Bilgilendirme, Sıfır Atık Mavi Sözü Verilmesi, Basın Açıklaması ve Toplu Fotoğraf Çekimi"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.