Antalya Lisesi'nin tahsisi iptal

GÜNDEM 13.11.2022 - 13:01, Güncelleme: 13.11.2022 - 13:01
 

Antalya Lisesi'nin tahsisi iptal

Antalya'nın ilk lisesi olarak bilinen Antalya Lisesi'nin, halen okul olarak da kullanılan 125 yıllık tarihi ikiz binalarının, sanat merkezi yapılması için Olgunlaşma Enstitüsü'ne tahsisi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca iptal edildi.

haberimizvar.net- Kaleiçi'nde faaliyet gösteren Olgunlaşma Enstitüsü'nün, Antalya Lisesi'nin ikiz tarihi binalarından birini sanat merkezi yapmak için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığı talep üzerine, bir süredir Antalya Lisesi mezunlarının karşı çıktığı tahsis Milli Eğitim Bakanlığı'nca iptal edildi. 125 yıllık tarihinde Ahmet Hamdi Tanpınar da dahil 100 bine yakın mezunu olan Antalya Lisesi'nin ikiz taş binalarıyla ilgili kararı, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'na bu konuda soru önergesi veren Cavit Arı'ya gönderilen resmi yazıda, Antalya Lisesi'ne ait binanın Olgunlaşma Enstitüsü'ne tahsisine ilişkin iş ve işlemlerin iptal edildiği belirtildi. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya Lisesi'ne ait binanın Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'ne tahsisine yönelik iş ve işlemlerin iptaline ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı kararının kendisine ulaştığını belirterek, “Antalya Lisemize hayırlı olsun. Baştan itibaren sürece katkı koyan, mücadele veren, gündem oluşturan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Antalya'nın ilk lisesi olarak bilinen Antalya Lisesi'nin, halen okul olarak da kullanılan 125 yıllık tarihi ikiz binalarının, sanat merkezi yapılması için Olgunlaşma Enstitüsü'ne tahsisi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca iptal edildi.

haberimizvar.net- Kaleiçi'nde faaliyet gösteren Olgunlaşma Enstitüsü'nün, Antalya Lisesi'nin ikiz tarihi binalarından birini sanat merkezi yapmak için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığı talep üzerine, bir süredir Antalya Lisesi mezunlarının karşı çıktığı tahsis Milli Eğitim Bakanlığı'nca iptal edildi.

125 yıllık tarihinde Ahmet Hamdi Tanpınar da dahil 100 bine yakın mezunu olan Antalya Lisesi'nin ikiz taş binalarıyla ilgili kararı, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'na bu konuda soru önergesi veren Cavit Arı'ya gönderilen resmi yazıda, Antalya Lisesi'ne ait binanın Olgunlaşma Enstitüsü'ne tahsisine ilişkin iş ve işlemlerin iptal edildiği belirtildi. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya Lisesi'ne ait binanın Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'ne tahsisine yönelik iş ve işlemlerin iptaline ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı kararının kendisine ulaştığını belirterek, “ Antalya Lisemize hayırlı olsun. Baştan itibaren sürece katkı koyan, mücadele veren, gündem oluşturan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.