aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat

Antalya Poligonu'nda zorlu eğitim

EKONOMİ (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.05.2025 - 11:23, Güncelleme: 11.05.2025 - 11:23
 

Antalya Poligonu'nda zorlu eğitim

Antalya Emniyet Müdürlüğü Atış Poligonu'nda eğitim alan 18 bini aşkın polis, görev sırasında karşılaşabileceği tehlikelere karşı gerçeğini aratmayan eğitimlerden geçiyor. Araç tahliye ve bomba ile mücadele eğitimlerinin önemine dikkati çeken uzman atış eğitmeni Komiser Nisa Aydın (47), “Amacımız kötüden iyi olmak, en seri şekilde karşılık vermeye açık olmak gerekiyor" dedi.

haberimizvar.net- Uzman atış eğitmeni Komiser Nisa Aydın ve atış eğitmeni polis memuru Osman Demirtaşlar, Antalya Emniyet Müdürlüğü Atış Poligonu'nda görev yapıyor. Yılda 3-4 dönem halinde gerçekleştirilen eğitimlerde, Antalya'da görev yapan her personelin yılda en az 3 kez atış poligonuna gelmesi gerekiyor. Kadro tabanca atışlarına katılım mecburi tutulurken, her dönemde yaklaşık 6 bin 500 personel eğitime alınıyor. Böylece yıl sonu itibarıyla eğitim alan personel sayısı 18 bini aşıyor. Acil müdahale kurslarında ise polislerin sahada karşılaşabileceği zorluklara karşı eğitimler veriliyor. Bu kapsamda araç tahliye, kapan atma, ilk yardım, bomba ile mücadele, gece atışları ve yürüyerek ateş etme eğitimleri işleniyor. ZORLU EĞİTİMLER NEFES KESİYOR Polislerin zorlu eğitimlerden geçtiğini kaydeden Komiser Nisa Aydın, “Her türlü aktivitede zorlukla mücadele ediyoruz. Emeğimizi personelimize verdikçe ve geri dönüşünü aldıkça mutlu oluyoruz. Yılda 3 dönem halinde atış eğitimlerimiz oluyor. Antalya'da görev yapan bir personel yılda 3 kez burada eğitim almak zorunda. Kadro tabanca atışlarına katılım zorunluluğu var. Bir dönemde 6 bin 500 personel alıyoruz, yılda ise 18 bin polisi geçiyor. Acil müdahale kursumuzda ise polisin günlük görevi esnasında karşılaşabileceği zorluklara karşı kendisini ve vatandaşı korumaya yönelik eğitim veriliyor. Acil müdahale kursunda araç tahliye, kapan atma, ilk yardım, bomba, gece atışları ve yürüyerek ateş etme eğitimlerimiz var" dedi. 'HIZ, REFLEKS VE DİKKAT' Polislerin atış eğitimlerinde dikkat etmeleri gereken unsurlardan bahseden Nisa Aydın, “Bu eğitimlerde başarılı olabilmek için önce pratik ve tekrar gerekiyor. Alana girdiği andan itibaren zihnin boşalması gerekiyor. Dikkat her zaman olmalı fakat reflekslerini de çok iyi yönetmeleri gerekiyor. Bizim amacımız kötüden iyi olmak, en seri şekilde karşılık vermeye açık olmak gerekiyor. Hız, refleks ve dikkat, başlıca unsurlar" diye konuştu.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Atış Poligonu'nda eğitim alan 18 bini aşkın polis, görev sırasında karşılaşabileceği tehlikelere karşı gerçeğini aratmayan eğitimlerden geçiyor. Araç tahliye ve bomba ile mücadele eğitimlerinin önemine dikkati çeken uzman atış eğitmeni Komiser Nisa Aydın (47), “Amacımız kötüden iyi olmak, en seri şekilde karşılık vermeye açık olmak gerekiyor" dedi.

haberimizvar.net- Uzman atış eğitmeni Komiser Nisa Aydın ve atış eğitmeni polis memuru Osman Demirtaşlar, Antalya Emniyet Müdürlüğü Atış Poligonu'nda görev yapıyor. Yılda 3-4 dönem halinde gerçekleştirilen eğitimlerde, Antalya'da görev yapan her personelin yılda en az 3 kez atış poligonuna gelmesi gerekiyor. Kadro tabanca atışlarına katılım mecburi tutulurken, her dönemde yaklaşık 6 bin 500 personel eğitime alınıyor. Böylece yıl sonu itibarıyla eğitim alan personel sayısı 18 bini aşıyor. Acil müdahale kurslarında ise polislerin sahada karşılaşabileceği zorluklara karşı eğitimler veriliyor. Bu kapsamda araç tahliye, kapan atma, ilk yardım, bomba ile mücadele, gece atışları ve yürüyerek ateş etme eğitimleri işleniyor.

ZORLU EĞİTİMLER NEFES KESİYOR

Polislerin zorlu eğitimlerden geçtiğini kaydeden Komiser Nisa Aydın, “Her türlü aktivitede zorlukla mücadele ediyoruz. Emeğimizi personelimize verdikçe ve geri dönüşünü aldıkça mutlu oluyoruz. Yılda 3 dönem halinde atış eğitimlerimiz oluyor. Antalya'da görev yapan bir personel yılda 3 kez burada eğitim almak zorunda. Kadro tabanca atışlarına katılım zorunluluğu var. Bir dönemde 6 bin 500 personel alıyoruz, yılda ise 18 bin polisi geçiyor. Acil müdahale kursumuzda ise polisin günlük görevi esnasında karşılaşabileceği zorluklara karşı kendisini ve vatandaşı korumaya yönelik eğitim veriliyor. Acil müdahale kursunda araç tahliye, kapan atma, ilk yardım, bomba, gece atışları ve yürüyerek ateş etme eğitimlerimiz var" dedi.

'HIZ, REFLEKS VE DİKKAT'

Polislerin atış eğitimlerinde dikkat etmeleri gereken unsurlardan bahseden Nisa Aydın, “Bu eğitimlerde başarılı olabilmek için önce pratik ve tekrar gerekiyor. Alana girdiği andan itibaren zihnin boşalması gerekiyor. Dikkat her zaman olmalı fakat reflekslerini de çok iyi yönetmeleri gerekiyor. Bizim amacımız kötüden iyi olmak, en seri şekilde karşılık vermeye açık olmak gerekiyor. Hız, refleks ve dikkat, başlıca unsurlar" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.