Antalya siyasetinde pavyon polemiği!
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 15 aydır tutuklu bulunması nedeniyle 8 Eylül’de 4’üncü kez hakim karşısına çıkmasının ardından yaptığı açıklamalar siyasi tartışmaya neden oldu. Böcek, tahliye edilen bir ‘pavyon sahibinin’ AK Parti Antalya teşkilatıyla bağlantılı olduğunu öne sürerken, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, iddiaları yalanladı.
haberimizvar.net- Antalya’da rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 15 aydır tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8 Eylül’de 4’üncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Böcek’in tutukluluk halinin devamına karar verirken, bir sonraki duruşma için 3 Kasım tarihini belirledi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Böcek, soruşturma kapsamında bazı kişilerin tahliye edildiğini belirterek dikkat çeken iddialarda bulundu. Böcek, “Soruşturma kapsamında 5 Temmuz itibariyle 151 kişi vardı. 15 ay oldu 149 kişi tahliye oldu sadece oğlumla ben kaldım. Bugünkü duruşmada tutukluluğum devam oğlumun da devam kararı verildi. 3 Kasım'a tarih verildi hayırlısı olsun” dedi.
‘BİZ DEVLETE VE ADALETE EMANETİZ’
Yaklaşık bir aydır bahis, uyuşturucu ve fuhuş iddialarının gündeme geldiğini belirten Böcek, bazı kişilerin bu ifadeler kapsamında tahliye edildiğini savundu. Böcek, açıklamasının devamında tahliye edilen kişiler arasında bir ‘pavyon sahibi’ bulunduğunu öne sürerek, “Pavyon sahibi de tahliye olmuş. Ancak pavyon sahibi basından duyduğum Ş. Kaya AK Parti il yönetiminde il ilçe koordinatörü Sa. Ş. Kaya’nın kardeşi olduğunu duydum” ifadelerini kullandı. Böcek, söz konusu iddiasıyla AK Parti Antalya İl Yönetimini işaret ederken, kendi sağlık durumuna da değindi. Böcek, cezaevine girdiğinde 12 ilaç kullandığını, 19 defa hastaneye kaldırıldığını ve 25 ilaçla ayakta durmaya çalıştığını belirterek, “Benim Allah'ım var, güzel ülkemin de bir Adalet Bakanı var. Biz devlete ve adalete emanetiz” dedi.
AK PARTİ’DEN BÖCEK’İN İDDİASINA YANIT
Böcek’in açıklamalarının ardından AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, gazeteci Osman Diledin aracılığıyla iddialara yanıt verdi. Çetin, Böcek’in bahsettiği Ş. Kaya’nın kendi dönemindeki AK Parti Antalya İl Yönetiminde yer almadığını belirterek, ‘pavyon sahibi’ iddiasını kesin bir dille yalanladı. Söz konusu kişinin daha önce AK Parti Antalya İl Yönetim Kurulu’nda görev yaptığını ifade eden Çetin, mevcut yönetimde ise yer almadığını söyledi. Çetin açıklamasında, “Benim yönetimimde Böcek'in bahsettiği Şule Kaya isimli birisi yok. Daha önce vardı, ben geldiğimde, kongrede yönetimime bu bayanı almadım. Yani özetle şuan böyle birisi il yönetim kurulu üyemiz değil. Bizim yönetimimizde bahsettiği isim yok. Daha önce görev almıştır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Haber Merkezi
Gözden Kaçmasın
Antalya'da Düden Şelalesi köpüğe büründü
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Altıntaş'a Antalya Büyükşehir Belediyesi eliyle beton mezarlığı







