Antalya turizmde devleri solladı

GÜNDEM 07.02.2024 - 17:18, Güncelleme: 07.02.2024 - 17:18
 

Antalya turizmde devleri solladı

Antalya, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre Paris, Hong Kong ve New York gibi çok sayıda dünya başkentini geride bırakarak, 16.5 milyon kişi ile yabancılar tarafından en çok ziyaret edilen şehirler arasında dördüncü sırada yer aldı. Antalya'nın turizmde yıllık büyüme oranının ise yüzde 29'a yükseldiği bildiriliyor

haberimizvar.net- Turizm sektörü dünya çapında son verilere göre geçen yıl itibarıyla neredeyse pandemi öncesi seviyelerine geri döndü. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün verilerine göre 2023’te seyahat eden 975 milyon kişi ile turizm pandemi öncesindeki seviyesinin yüzde 90’ını yakaladı. Pazar araştırmaları şirketi Euromonitor International’ın Aralık ayında yayınladığı raporda ise dünyanın en çok ziyaret edilen ülkeleri listesinde Türkiye’den iki şehir vardı. Yabancı ziyaretçilerin en çok ziyaret ettiği şehirler arasında İstanbul 20 milyon kişi ile ilk sırada yer alırken Antalya da 16,5 milyon kişi ile dördüncü sırada konumlandı. İstanbul’daki yıllık büyüme 2023 yılında yüzde 26’ya, Antalya’da ise yüzde 29’a işaret ediyor. Seyahat yazarı Stacey Leasca, BBC için kaleme aldığı makalede İstanbul’un nasıl çok sayıda dünya başkentini, Antalya’nın da Paris, Hong Kong ve New York gibi şehirleri geride bıraktığını kaleme aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı da 2023 yılında Türkiye’ye gelen turistlerin sayısının yüzde 10 artışla 56,7 milyona yükseldiğini açıklamıştı. Leasca, makalesinde Antalya’nın çok uzun zamandır Alman, Rus ve İngiliz turistler için gözde bir şehir olduğunu, etkileyici Akdeniz suları, yılın 300 günü güneş ışığı alması ve tarihi yapısıyla cazip bir şehir olduğunu belirtti. Leasca’ya göre Antalya’ya uçuşların artmasının da önemli bir rolü var. (BBC)
Antalya, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre Paris, Hong Kong ve New York gibi çok sayıda dünya başkentini geride bırakarak, 16.5 milyon kişi ile yabancılar tarafından en çok ziyaret edilen şehirler arasında dördüncü sırada yer aldı. Antalya'nın turizmde yıllık büyüme oranının ise yüzde 29'a yükseldiği bildiriliyor

haberimizvar.net- Turizm sektörü dünya çapında son verilere göre geçen yıl itibarıyla neredeyse pandemi öncesi seviyelerine geri döndü. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün verilerine göre 2023’te seyahat eden 975 milyon kişi ile turizm pandemi öncesindeki seviyesinin yüzde 90’ını yakaladı.

Pazar araştırmaları şirketi Euromonitor International’ın Aralık ayında yayınladığı raporda ise dünyanın en çok ziyaret edilen ülkeleri listesinde Türkiye’den iki şehir vardı.

Yabancı ziyaretçilerin en çok ziyaret ettiği şehirler arasında İstanbul 20 milyon kişi ile ilk sırada yer alırken Antalya da 16,5 milyon kişi ile dördüncü sırada konumlandı. İstanbul’daki yıllık büyüme 2023 yılında yüzde 26’ya, Antalya’da ise yüzde 29’a işaret ediyor.

Seyahat yazarı Stacey Leasca, BBC için kaleme aldığı makalede İstanbul’un nasıl çok sayıda dünya başkentini, Antalya’nın da Paris, Hong Kong ve New York gibi şehirleri geride bıraktığını kaleme aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı da 2023 yılında Türkiye’ye gelen turistlerin sayısının yüzde 10 artışla 56,7 milyona yükseldiğini açıklamıştı.

Leasca, makalesinde Antalya’nın çok uzun zamandır Alman, Rus ve İngiliz turistler için gözde bir şehir olduğunu, etkileyici Akdeniz suları, yılın 300 günü güneş ışığı alması ve tarihi yapısıyla cazip bir şehir olduğunu belirtti. Leasca’ya göre Antalya’ya uçuşların artmasının da önemli bir rolü var.

(BBC)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.