Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali başlıyor

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 01.05.2022 - 17:16, Güncelleme: 01.05.2022 - 17:16
 

Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali başlıyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, bu yıl 12'nci kez perde açacak.

haberimizvar.net- Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, bu yıl 17-28 Mayıs tarihleri arasında Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatroları Büyük Salon'da Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı 'Cimri' oyunu ile başlayacak. Festivalde; Gürcistan, Kosova ve İtalya'nın 3 oyunu ile devlet tiyatrolarından 7 bölge oyunu yer alacak. ANTALYA SANATIN RENKLERİYLE BEZENECEK Yıllardır sanatın ortak rengini seyircisiyle buluşturan festival kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu 'Cimri', Kosova Sanat Tiyatrosu oyunu 'Parkta Güzel Bir Gün', Antalya Devlet Tiyatrosu oyunu 'Tersine Dünya', İtalya Koreja Tiyatrosu oyunu 'Heroides-Kadın Kahramanların Aşk Mektupları', İzmir Devlet Tiyatrosu oyunu 'Oyuncu- Ben Feuerbach', Gürcistan Iliauni Tiyatrosu oyunu 'Marat/Sade', Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu 'Siyahlı Kadın (Bir Hayalet Oyunu)', Erzurum Devlet Tiyatrosu oyunu 'Sersemler Evi', Konya Devlet Tiyatrosu oyunu 'Işıltılı Haşerat' sahnelenecek. Tam 13 yıl önce Antalya 1. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde sahne alan İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Profesyonel', Antalyalı sanatseverlere tekrar merhaba diyecek. Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve UNIMA (Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği) üyesi Durmuş Benli'nin atölye çalışması, küçük sanatseverleri kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan 'Karagöz Hacivat Gölge Oyunu Tasvir Yapım ve Oynatımı' teknikleri ile buluşturacak.   Festival oyunları biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi Gişesi, Cumhuriyet Meydanı Gişesi ve www.biletinial.com internet gişesinden temin edilebilecek. Festival 28 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.    
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, bu yıl 12'nci kez perde açacak.

haberimizvar.net- Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, bu yıl 17-28 Mayıs tarihleri arasında Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatroları Büyük Salon'da Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı 'Cimri' oyunu ile başlayacak. Festivalde; Gürcistan, Kosova ve İtalya'nın 3 oyunu ile devlet tiyatrolarından 7 bölge oyunu yer alacak.


ANTALYA SANATIN RENKLERİYLE BEZENECEK


Yıllardır sanatın ortak rengini seyircisiyle buluşturan festival kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu 'Cimri', Kosova Sanat Tiyatrosu oyunu 'Parkta Güzel Bir Gün', Antalya Devlet Tiyatrosu oyunu 'Tersine Dünya', İtalya Koreja Tiyatrosu oyunu 'Heroides-Kadın Kahramanların Aşk Mektupları', İzmir Devlet Tiyatrosu oyunu 'Oyuncu- Ben Feuerbach', Gürcistan Iliauni Tiyatrosu oyunu 'Marat/Sade', Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu 'Siyahlı Kadın (Bir Hayalet Oyunu)', Erzurum Devlet Tiyatrosu oyunu 'Sersemler Evi', Konya Devlet Tiyatrosu oyunu 'Işıltılı Haşerat' sahnelenecek. Tam 13 yıl önce Antalya 1. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde sahne alan İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Profesyonel', Antalyalı sanatseverlere tekrar merhaba diyecek.


Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve UNIMA (Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği) üyesi Durmuş Benli'nin atölye çalışması, küçük sanatseverleri kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan 'Karagöz Hacivat Gölge Oyunu Tasvir Yapım ve Oynatımı' teknikleri ile buluşturacak.
 


Festival oyunları biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi Gişesi, Cumhuriyet Meydanı Gişesi ve www.biletinial.com internet gişesinden temin edilebilecek. Festival 28 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.
DEVLET TIYATROLARI GENEL MUDURLUGU TARAFINDAN DUZENLENEN ANTALYA ULUSLARARASI TIYATRO FESTIVALI, BU YIL 12'NCI KEZ PERDE ACACAK. (FOTO:ANTALYA-DHA)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.