"Antalya yeni göç dalgasını kaldırmaz"

SİYASET 13.10.2023 - 13:47, Güncelleme: 13.10.2023 - 13:47
 

"Antalya yeni göç dalgasını kaldırmaz"

Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Filistin ile İsrail arasında devam eden çatışma nedeniyle Antalya’ya bu iki ülkeden yeni göç dalgasının öngörüldüğünü dile getirdi. Şahin, kira fiyatlarının yüksek olduğu Antalya’da yeni bir göç dalgasının önemli sorunlara yol açacağını kaydetti.

haberimizvar.net- İsrail ile Filistin arasında başlayan çatışma devam ederken bu iki ülkeden Antalya’ya yeni bir göç dalgasının başlayabileceği söyleniyor. Antalya’nın yeni bir göç dalgasını her anlamda kaldıramayacağını anlatan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, şehirde yaşamanın ekonomik anlamda zorlaştığını anlattı. ANTALYA’YA YENİ GÖÇ YAŞAM PAHALILIĞINI ARTIRACAK  Yeni bir göç dalgasıyla konut sorununun yaşandığı Antalya’da kira fiyatlarını artıracağına dikkat çeken Şahin, bu konuda hükümetin dikkatli olması gerektiğini şu kelimelerle dile getirdi: “Yani öngörülüyor. Kesin rakamları bilmiyoruz ama geçtiğimiz günlerde Antalya’ya İsrail’den gelen 3 binden fazla kişi var. Şimdi bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artması öngörülüyor. Antalya zaten yeterince göç aldı. Şayet İsrail ve Filistin’den yeni bir göç dalgası gelirse şehrimizde kira fiyatları zaten yüksek, daha da yükselir. İşte o zaman Antalya’da yaşam daha da pahalı hale gelir.” “KYK Yurtları ne yazık ki yetersiz durumda. Yerel yönetimlerimiz yurt sorunun giderilmesi için var gücüyle çalışıyor. Özellikle kız çocuklarımızın barınma sorununun giderilmesine yönelik emin adımlar atılıyor. Şimdi Antalya’da üniversiteyi kazanan bir çocuğumuz gittiği ilde yurt bulamadığı takdirde barınma sorunu gidermek için en az 10 bin lira aylık bütçeye sahip olmadı gerekiyor. Zaten Antalya’da kiralar oldukça yüksek, öğrencilerimiz bundan dolayı büyük sorun yaşıyor.” ifadelerini kullandı. KAMU ÇALIŞANLARI ANTALYA’DA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR Şahin, kamu çalışanlarının geçim sıkıntısı yaşadığını belirtirken, “Antalya’da kamu çalışanları 22 bin lira maaş ile geçinemiyor. Yaşadığımız şehirde kira fiyatları oldukça yüksek. Şehir dışında ki bir kiralık ev 10 bin lira karşılığında kiraya veriliyor. Lüks mahalleleri saymıyoruz, kenar mahallelerde bile kira ücretleri 15 bin liradan başlıyor. Kamu çalışanı aldığı 22 bin lira maaş ile kira mı verecek yoksa karnını mı doyuracak?” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Filistin ile İsrail arasında devam eden çatışma nedeniyle Antalya’ya bu iki ülkeden yeni göç dalgasının öngörüldüğünü dile getirdi. Şahin, kira fiyatlarının yüksek olduğu Antalya’da yeni bir göç dalgasının önemli sorunlara yol açacağını kaydetti.

haberimizvar.net- İsrail ile Filistin arasında başlayan çatışma devam ederken bu iki ülkeden Antalya’ya yeni bir göç dalgasının başlayabileceği söyleniyor. Antalya’nın yeni bir göç dalgasını her anlamda kaldıramayacağını anlatan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, şehirde yaşamanın ekonomik anlamda zorlaştığını anlattı.

ANTALYA’YA YENİ GÖÇ YAŞAM PAHALILIĞINI ARTIRACAK

 Yeni bir göç dalgasıyla konut sorununun yaşandığı Antalya’da kira fiyatlarını artıracağına dikkat çeken Şahin, bu konuda hükümetin dikkatli olması gerektiğini şu kelimelerle dile getirdi:
“Yani öngörülüyor. Kesin rakamları bilmiyoruz ama geçtiğimiz günlerde Antalya’ya İsrail’den gelen 3 binden fazla kişi var. Şimdi bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artması öngörülüyor. Antalya zaten yeterince göç aldı. Şayet İsrail ve Filistin’den yeni bir göç dalgası gelirse şehrimizde kira fiyatları zaten yüksek, daha da yükselir. İşte o zaman Antalya’da yaşam daha da pahalı hale gelir.”

“KYK Yurtları ne yazık ki yetersiz durumda. Yerel yönetimlerimiz yurt sorunun giderilmesi için var gücüyle çalışıyor. Özellikle kız çocuklarımızın barınma sorununun giderilmesine yönelik emin adımlar atılıyor. Şimdi Antalya’da üniversiteyi kazanan bir çocuğumuz gittiği ilde yurt bulamadığı takdirde barınma sorunu gidermek için en az 10 bin lira aylık bütçeye sahip olmadı gerekiyor. Zaten Antalya’da kiralar oldukça yüksek, öğrencilerimiz bundan dolayı büyük sorun yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

KAMU ÇALIŞANLARI ANTALYA’DA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Şahin, kamu çalışanlarının geçim sıkıntısı yaşadığını belirtirken,
“Antalya’da kamu çalışanları 22 bin lira maaş ile geçinemiyor. Yaşadığımız şehirde kira fiyatları oldukça yüksek. Şehir dışında ki bir kiralık ev 10 bin lira karşılığında kiraya veriliyor. Lüks mahalleleri saymıyoruz, kenar mahallelerde bile kira ücretleri 15 bin liradan başlıyor. Kamu çalışanı aldığı 22 bin lira maaş ile kira mı verecek yoksa karnını mı doyuracak?” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.