Antalya, Yörük Festivali'ne hazırlanıyor

YEREL 29.04.2022 - 15:35, Güncelleme: 29.04.2022 - 15:35
 

Antalya, Yörük Festivali'ne hazırlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 6 Mayıs'ta ziyaretçilerine kapılarını açacak festivalin detaylarını anlatan Başkan Muhittin Böcek, “Uluslararası boyutta geniş bir katılımla düzenleyeceğimiz bu festivalle yörük ateşimiz Antalya ve ülke sınırlarını da aşacak" dedi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi, 6- 8 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Festival öncesi tanıtım toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin gerçekleşeceği Aksu ilçesi Solaklı mahallesi At Çayırı Mevkii'nde basın mensuplarıyla buluştu. 398 dönüm büyük bir alanda yapılacak festivalde, 3 gün boyunca yörük kültürü tüm yönleriyle yaşatılacak. 6 Mayıs Cuma günü 10.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayacak yörük festivali, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Karaalioğlu Parkı'na kadar Yörük Göçü Yürüyüşü yapılmasının ardından aynı gün saat 14.00'te ise festival alanında etkinliklerle sürecek.  'YÖRÜK ATEŞİMİZ ÜLKE SINIRLARINI AŞACAK'  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festival alanındaki yörük çadırlarını gezerek programın detaylarını anlattı. Başkan Böcek, bin yıldır Anadolu'yu yurt edinmiş, köklü bir geçmişe sahip olan yörük kültürünü tüm yönleriyle tanıtıp, yaşatma fırsatı bulacaklarını söyledi. Böcek, “Türkiye'nin en büyük yörük festivalinde hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi ağırlamak için gün sayıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Gidin Toros dağlarına bakın, eğer orada bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez' demişti. Ne mutlu bize ki Toroslar'da tüten bu dumanı şimdi Antalya dışına taşıyoruz. Uluslararası boyutta geniş bir katılımla düzenleyeceğimiz bu festivalle yörük ateşimiz Antalya ve ülke sınırlarını da aşacak" dedi.  Etkinliğe 29 ülkenin katılım sağlayacağını belirten Başkan Böcek, “Bunun yanında 11 Büyükşehir Belediyemiz, 28 il- ilçe belediyemiz, 14 muhtar derneğimiz festival alanımızda çadır kuracak. 128 dernek de yine alanımızda yer alacak. Bu alan 3 gün boyunca önemli bir kültür şölenine ev sahipliği yapacak" diye konuştu.  FESTİVALDE BİRÇOK ETKİNLİK YAPILACAK  Festivalde gerçekleştirilecek gösteriler hakkında bilgi veren Başkan Böcek, “Atlı cirit gösterisi, at üstünde güreş, savaş oyunları, okçuluk gösterileri ve halk oyunları, aşık atışmaları, sergi ve çalıştaylar gibi yörük kültürümüze dair birçok etkinlikler yer alacak. Musa Eroğlu, Kubat ve Zara gibi birbirinden değerli sanatçılarımız da verecekleri konserlerle şölenimizi renklendireceklerdir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Toğluluğu eşsiz halk dansları gösterilerini sergileyeceklerdir" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 6 Mayıs'ta ziyaretçilerine kapılarını açacak festivalin detaylarını anlatan Başkan Muhittin Böcek, “Uluslararası boyutta geniş bir katılımla düzenleyeceğimiz bu festivalle yörük ateşimiz Antalya ve ülke sınırlarını da aşacak" dedi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi, 6- 8 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Festival öncesi tanıtım toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin gerçekleşeceği Aksu ilçesi Solaklı mahallesi At Çayırı Mevkii'nde basın mensuplarıyla buluştu. 398 dönüm büyük bir alanda yapılacak festivalde, 3 gün boyunca yörük kültürü tüm yönleriyle yaşatılacak. 6 Mayıs Cuma günü 10.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayacak yörük festivali, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Karaalioğlu Parkı'na kadar Yörük Göçü Yürüyüşü yapılmasının ardından aynı gün saat 14.00'te ise festival alanında etkinliklerle sürecek.

 'YÖRÜK ATEŞİMİZ ÜLKE SINIRLARINI AŞACAK'

 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festival alanındaki yörük çadırlarını gezerek programın detaylarını anlattı. Başkan Böcek, bin yıldır Anadolu'yu yurt edinmiş, köklü bir geçmişe sahip olan yörük kültürünü tüm yönleriyle tanıtıp, yaşatma fırsatı bulacaklarını söyledi. Böcek, “Türkiye'nin en büyük yörük festivalinde hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi ağırlamak için gün sayıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Gidin Toros dağlarına bakın, eğer orada bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez' demişti. Ne mutlu bize ki Toroslar'da tüten bu dumanı şimdi Antalya dışına taşıyoruz. Uluslararası boyutta geniş bir katılımla düzenleyeceğimiz bu festivalle yörük ateşimiz Antalya ve ülke sınırlarını da aşacak" dedi.

 Etkinliğe 29 ülkenin katılım sağlayacağını belirten Başkan Böcek, “Bunun yanında 11 Büyükşehir Belediyemiz, 28 il- ilçe belediyemiz, 14 muhtar derneğimiz festival alanımızda çadır kuracak. 128 dernek de yine alanımızda yer alacak. Bu alan 3 gün boyunca önemli bir kültür şölenine ev sahipliği yapacak" diye konuştu.

 FESTİVALDE BİRÇOK ETKİNLİK YAPILACAK

 Festivalde gerçekleştirilecek gösteriler hakkında bilgi veren Başkan Böcek, “Atlı cirit gösterisi, at üstünde güreş, savaş oyunları, okçuluk gösterileri ve halk oyunları, aşık atışmaları, sergi ve çalıştaylar gibi yörük kültürümüze dair birçok etkinlikler yer alacak. Musa Eroğlu, Kubat ve Zara gibi birbirinden değerli sanatçılarımız da verecekleri konserlerle şölenimizi renklendireceklerdir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Toğluluğu eşsiz halk dansları gösterilerini sergileyeceklerdir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.