Antalya yüzlerce takımın ev sahibi

YEREL 06.01.2024 - 16:45, Güncelleme: 06.01.2024 - 16:45
 

Antalya yüzlerce takımın ev sahibi

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Arif Gözoğlu, Antalya’nın mayıs sonuna kadar, çoğunluğu Batı Avrupa ve Bağımsız Devlet Topluluğu ülkelerinden olmak üzere, 2 bin kampta bin 200 profesyonel ve amatör takıma ev sahipliği yapacağını açıkladı.

haberimizvar.net- Ancak takımlarla gelecek sporcu sayısı konusunda net bir rakam veremediklerini kaydeden Güzoğlu, her branştan takımları yaklaşık 38-40 kişilik kafile olarak gördüklerini ve bu hesaba göre 48 bin bir rakamın ortaya çıktığını kaydetti. Dünya gazetesine yaptığı açıklamada futbol, golf, basketbol, voleybol, bisiklet, eskrim, yüzme, kano gibi branşlarda takımların kamplarına ev sahipliği yapacaklarını belirten Arif Gözoğlu, yapılan harcamanın da takıma ve kalına otele göre değiştini ifade etti. Güzoğlu  “Kundu’daki bir otelde bu rakam 50 euroyken, Belek’te 150 euro… Kalan takımların bütçelerine de bakar bu işler. Amatör takım 25 bin euro bırakır, önemli Ukrayna futbol takımı Shakhtar Donetsk gelir, 250 bin euro bırakır, gider.” diyor. Peki, irili ufaklı 2 bin kampa katılacak sporcular nereden gelecek? Gözoğlu’nun cevabı şu oluyor: “Batı Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri (Ukrayna, Belarus, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan).” “Neden Avrupa ülkeleri yok?” sorusunun cevabı da “Pandemi sonrası Avrupa’daki tüm liglerde uygulanan sıkışık fikstür.” Tüm branşlarda aralıksız oynanan maçlar ve ara verilmemesinden ötürü, Avrupalı takımlar Antalya’ya bu yıl gelemiyor. Gözoğlu ekliyor: “Sadece Avrupa mı? Türkiye Süper Ligi’nin takımları da sıkışık fikstürden dolayı gelemedi.” Son yılların yükselen trendi kano Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Arif Gözoğlu, Antalya ve spor branşları için şu yorumları yaptı: Salon sporşarı: Kapalı salon sporlarının getirisi, diğer branşlara oranla daha düşüktür. 4 otel bu branşlara özel yatırım yaptı. Kano: Antalya’da oteller arasındaki sakin nehirler ünlendi. Kente gelen uluslararası kanocuların sayısı son 3-4 yılda arttı. Yüzme: 5-6 otelin tam olimpik yüzme havuzu bulunuyor. Profesyonel yüzücülerin tercihi. Bisiklet: Son yıllarda ilgi çok arttı. Ancak bir sporu aralıksız tanıtsanız, insanların kafalarına oturması 7-8 yıl alır. Türkiye, dünyanın yeni bisiklet sporu merkezi olabilir. Çok iyi organizasyonlar yapılıyor. Tenis: Kaba hesapla sadece 600- 700 bin euro tenisten geliyordur. “Golf ve diğer branşlar iki ayrı bakanlık gibi” Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Arif Gözoğlu, Antalya’daki golf turizminin önemle altını çiziyor: “Golf başlı başına bir turizm. Bakın, Antalya’daki otellerin yüzde 40’ının kendi golf sahaları var. Golf sporcuları ve üst segment turist geliyor. Golf, Antalya’daki spor turizmine ilk sokulan spor branşı. Akla hemen golf turizminin hacmi geliyor… Gözoğlu bu rakam için de “Ne desek yalan olacak” modunda: “Golf ve spor branşları iki ayrı bakanlık gibiler. Antalya’ya gelen bu üst segment, sadece golfe mi geliyor, tatil yaparken golf mü oynuyor? Bu rakam, ancak bu sorunun cevabı bulunduğunda ortaya çıkar.”   (TurzimGüncel)
Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Arif Gözoğlu, Antalya’nın mayıs sonuna kadar, çoğunluğu Batı Avrupa ve Bağımsız Devlet Topluluğu ülkelerinden olmak üzere, 2 bin kampta bin 200 profesyonel ve amatör takıma ev sahipliği yapacağını açıkladı.

haberimizvar.net- Ancak takımlarla gelecek sporcu sayısı konusunda net bir rakam veremediklerini kaydeden Güzoğlu, her branştan takımları yaklaşık 38-40 kişilik kafile olarak gördüklerini ve bu hesaba göre 48 bin bir rakamın ortaya çıktığını kaydetti.

Dünya gazetesine yaptığı açıklamada futbol, golf, basketbol, voleybol, bisiklet, eskrim, yüzme, kano gibi branşlarda takımların kamplarına ev sahipliği yapacaklarını belirten Arif Gözoğlu, yapılan harcamanın da takıma ve kalına otele göre değiştini ifade etti. Güzoğlu  “Kundu’daki bir otelde bu rakam 50 euroyken, Belek’te 150 euro… Kalan takımların bütçelerine de bakar bu işler. Amatör takım 25 bin euro bırakır, önemli Ukrayna futbol takımı Shakhtar Donetsk gelir, 250 bin euro bırakır, gider.” diyor.

Peki, irili ufaklı 2 bin kampa katılacak sporcular nereden gelecek? Gözoğlu’nun cevabı şu oluyor: “Batı Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri (Ukrayna, Belarus, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan).” “Neden Avrupa ülkeleri yok?” sorusunun cevabı da “Pandemi sonrası Avrupa’daki tüm liglerde uygulanan sıkışık fikstür.” Tüm branşlarda aralıksız oynanan maçlar ve ara verilmemesinden ötürü, Avrupalı takımlar Antalya’ya bu yıl gelemiyor. Gözoğlu ekliyor: “Sadece Avrupa mı? Türkiye Süper Ligi’nin takımları da sıkışık fikstürden dolayı gelemedi.”

Son yılların yükselen trendi kano

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Arif Gözoğlu, Antalya ve spor branşları için şu yorumları yaptı:

Salon sporşarı: Kapalı salon sporlarının getirisi, diğer branşlara oranla daha düşüktür. 4 otel bu branşlara özel yatırım yaptı.

Kano: Antalya’da oteller arasındaki sakin nehirler ünlendi. Kente gelen uluslararası kanocuların sayısı son 3-4 yılda arttı.

Yüzme: 5-6 otelin tam olimpik yüzme havuzu bulunuyor. Profesyonel yüzücülerin tercihi.

Bisiklet: Son yıllarda ilgi çok arttı. Ancak bir sporu aralıksız tanıtsanız, insanların kafalarına oturması 7-8 yıl alır. Türkiye, dünyanın yeni bisiklet sporu merkezi olabilir. Çok iyi organizasyonlar yapılıyor.

Tenis: Kaba hesapla sadece 600- 700 bin euro tenisten geliyordur.

“Golf ve diğer branşlar iki ayrı bakanlık gibi”

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Arif Gözoğlu, Antalya’daki golf turizminin önemle altını çiziyor: “Golf başlı başına bir turizm. Bakın, Antalya’daki otellerin yüzde 40’ının kendi golf sahaları var. Golf sporcuları ve üst segment turist geliyor. Golf, Antalya’daki spor turizmine ilk sokulan spor branşı. Akla hemen golf turizminin hacmi geliyor… Gözoğlu bu rakam için de “Ne desek yalan olacak” modunda: “Golf ve spor branşları iki ayrı bakanlık gibiler. Antalya’ya gelen bu üst segment, sadece golfe mi geliyor, tatil yaparken golf mü oynuyor? Bu rakam, ancak bu sorunun cevabı bulunduğunda ortaya çıkar.”

 

(TurzimGüncel)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.