Antalya'da 178 bin 860 kişi yalnız yaşıyor

YEREL 11.02.2024 - 15:02, Güncelleme: 11.02.2024 - 14:14
 

Antalya'da 178 bin 860 kişi yalnız yaşıyor

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) verilerine göre Antalya'da 178 bin 860 kişi tek başına ikamet ediyor.

haberimizvar.net- Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)Türkiye'de yalnız yaşayan kişilere yönelik çok ilginç veriler açıkladı. TÜİK verilerine göre özellikle pandemi döneminde tercihte öne çıkan Antalya'da 178 bin 860 kişi hayatını tek başına sürdürüyor. Antalya, yalnız yaşamı seçen şehirler arasında İstanbul, Ankara İzmir'den sonra dördüncü sırada bulunuyor. TÜİK'e göre Türkiye'de son 10 yılda yalnız yaşayanların sayısı 5.2 milyona yaklaştı. Yalnız yaşamı seçenlerin sayısı pandemi döreminde büyük artış gösterdi. Pandemi döneminde yalnızlığı seçenlerin sayısı 342 bin 421 artışla 4 milyon 997'e yükseldi. Antalla, yalnız yaşayanlar kategorisinde Türkiya'de dördüncü sırada yer alırken, en az yalnız yaşamın tercih edildiği Hakkari, Ardahan ve Bayburt oldu. TÜİK, akrabalık bağı bulunsun ya da bulunmasın aynı adreste yaşayanların sayısını ise 26 milyon 309 bin 332 olarak belirledi. Aynı adreste ikamet edenlerin sayısının enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle 300 bine yakın kişinin akraba, arkadaş veya aile bağı olmayanlarla birlikte yaşamaya başladığı bildiriyor.
Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) verilerine göre Antalya'da 178 bin 860 kişi tek başına ikamet ediyor.

haberimizvar.net- Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)Türkiye'de yalnız yaşayan kişilere yönelik çok ilginç veriler açıkladı. TÜİK verilerine göre özellikle pandemi döneminde tercihte öne çıkan Antalya'da 178 bin 860 kişi hayatını tek başına sürdürüyor. Antalya, yalnız yaşamı seçen şehirler arasında İstanbul, Ankara İzmir'den sonra dördüncü sırada bulunuyor. TÜİK'e göre Türkiye'de son 10 yılda yalnız yaşayanların sayısı 5.2 milyona yaklaştı. Yalnız yaşamı seçenlerin sayısı pandemi döreminde büyük artış gösterdi.

Pandemi döneminde yalnızlığı seçenlerin sayısı 342 bin 421 artışla 4 milyon 997'e yükseldi. Antalla, yalnız yaşayanlar kategorisinde Türkiya'de dördüncü sırada yer alırken, en az yalnız yaşamın tercih edildiği Hakkari, Ardahan ve Bayburt oldu. TÜİK, akrabalık bağı bulunsun ya da bulunmasın aynı adreste yaşayanların sayısını ise 26 milyon 309 bin 332 olarak belirledi. Aynı adreste ikamet edenlerin sayısının enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle 300 bine yakın kişinin akraba, arkadaş veya aile bağı olmayanlarla birlikte yaşamaya başladığı bildiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.