Antalya'da 300 metrelik bayrakla Cumhuriyet yürüyüşü

YEREL 29.10.2023 - 14:01, Güncelleme: 29.10.2023 - 14:01
 

Antalya'da 300 metrelik bayrakla Cumhuriyet yürüyüşü

Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 300 metrelik Türk bayrağıyla Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü yapıldı.

haberimizvar.net- Kemer'de, Kaymakamlık tarafından hazırlanan program dahilinde Cumhuriyetin 100'üncü yılı için Kemer 1 girişinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan Atatürk Caddesi'nde 300 metrelik Türk bayrağı ile Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü yapıldı. Düzenlenen etkinliğe Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, Emniyet Müdürü Harun Mere, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Soner Tuna, siyasi partiler, STK'lar ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 1 kilometrelik güzergah boyunca otellerde tatil yapan yerli ve yabancı turistler de Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü'nü izlemek için kaldırımlarda yerlerini aldı, cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekti. Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonrası Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu tarafından kurulan Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Antalya Üstün Kent Orkestrası'nın oluşturduğu 100 kişilik Cumhuriyet Orkestrası sanatçı Bora Duran eşliğinde konser verdi. Kaymakam Ahmet Solmaz, programdaki konuşmasında şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bu önemli nadir zaman dilimine şahitlik eden bir nesil olarak Kemer'de Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını layıkıyla kutlamak için elimizden geldiğince vatandaşlarımızın da katıldığı organizasyonlar yapmaya gayret ediyoruz. Bu akşam da Cumhuriyet Bayramımızın ilk günü olarak 28 Ekim akşamı Cumhuriyete Saygı Yürüyüşümüzle 300 metrelik bayrağımızla ve geniş katılımımızla, vatandaşlarımızın da teveccühüyle güzel bir yürüyüş yaptık. Kemer malumunuz üzere bir turizm kenti. Dışarıdan yüzlerce, binlerce insanımız bizlere destek verdi. Bu duyguya onlar da katıldı. Bizi ziyadesiyle mutlu eden durum da budur. Buraya gezmeye gelen turist olan kişilerin bize bu anlamlı günde yol kenarından da olsa bayraklarla birlikte eşlik etmesi bizi çok mutlu etti. Cumhuriyet önemli bir olgu. Bizler bu değerlerimize sahip çıkmalıyız. 100'üncü yıla şahitlik eden nesil olarak da bu sorumluluğun farkına varmak gerekliliği kanaatindeyim. 7'den 70'e genciyle yaşlısıyla Cumhuriyetin ne kadar değerli olduğunu son dönemde dünyada yaşanan olaylarla şahitlik ediyoruz. Bize emanet edilmiş bu vatanı, bize emanet edilmiş bu Cumhuriyet yönetiminin bizler sahipleri olacağız, bizler her zaman onu korumak için elimizden gelen desteği yapacağız. İnşallah yeni 100 yıllara ulaşmak dileğiyle tüm vatandaşlarımıza, Cumhuriyete saygı yürüyüşüne katılan ve tüm etkinliklerimizde bizimle bir arada olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."
Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 300 metrelik Türk bayrağıyla Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü yapıldı.

haberimizvar.net- Kemer'de, Kaymakamlık tarafından hazırlanan program dahilinde Cumhuriyetin 100'üncü yılı için Kemer 1 girişinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan Atatürk Caddesi'nde 300 metrelik Türk bayrağı ile Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü yapıldı. Düzenlenen etkinliğe Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, Emniyet Müdürü Harun Mere, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Soner Tuna, siyasi partiler, STK'lar ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 1 kilometrelik güzergah boyunca otellerde tatil yapan yerli ve yabancı turistler de Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü'nü izlemek için kaldırımlarda yerlerini aldı, cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekti. Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonrası Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu tarafından kurulan Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Antalya Üstün Kent Orkestrası'nın oluşturduğu 100 kişilik Cumhuriyet Orkestrası sanatçı Bora Duran eşliğinde konser verdi.

Kaymakam Ahmet Solmaz, programdaki konuşmasında şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bu önemli nadir zaman dilimine şahitlik eden bir nesil olarak Kemer'de Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını layıkıyla kutlamak için elimizden geldiğince vatandaşlarımızın da katıldığı organizasyonlar yapmaya gayret ediyoruz. Bu akşam da Cumhuriyet Bayramımızın ilk günü olarak 28 Ekim akşamı Cumhuriyete Saygı Yürüyüşümüzle 300 metrelik bayrağımızla ve geniş katılımımızla, vatandaşlarımızın da teveccühüyle güzel bir yürüyüş yaptık. Kemer malumunuz üzere bir turizm kenti. Dışarıdan yüzlerce, binlerce insanımız bizlere destek verdi. Bu duyguya onlar da katıldı. Bizi ziyadesiyle mutlu eden durum da budur. Buraya gezmeye gelen turist olan kişilerin bize bu anlamlı günde yol kenarından da olsa bayraklarla birlikte eşlik etmesi bizi çok mutlu etti. Cumhuriyet önemli bir olgu. Bizler bu değerlerimize sahip çıkmalıyız. 100'üncü yıla şahitlik eden nesil olarak da bu sorumluluğun farkına varmak gerekliliği kanaatindeyim. 7'den 70'e genciyle yaşlısıyla Cumhuriyetin ne kadar değerli olduğunu son dönemde dünyada yaşanan olaylarla şahitlik ediyoruz. Bize emanet edilmiş bu vatanı, bize emanet edilmiş bu Cumhuriyet yönetiminin bizler sahipleri olacağız, bizler her zaman onu korumak için elimizden gelen desteği yapacağız. İnşallah yeni 100 yıllara ulaşmak dileğiyle tüm vatandaşlarımıza, Cumhuriyete saygı yürüyüşüne katılan ve tüm etkinliklerimizde bizimle bir arada olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.