Antalya'da 53. dolandırılan siz olmayın

GÜNDEM 17.10.2023 - 17:27, Güncelleme: 18.10.2023 - 13:38
 

Antalya'da 53. dolandırılan siz olmayın

Antalya'da kendilerini telefonda beyaz eşya teknik servisi olarak bir baba ve oğulun gittikleri evde sağlam 2 klimayı' pompa arızası ve bakım' bahanesiyle söküp götürüp, defalarca aranmalarına rağmen geri getirmeyen baba oğulun aynı yöntemle 51 kişiyi daha kandırdığı ileri sürülüyor. Klimalarını kaptıran vatandaşların klima avcısı baba oğul için karakola giderek suç duyurusunda bulundukları bildiriliyor.

haberimizvar.net- Antalya’da beyaz eşya teknik servisi olduğunu söyleyen bir baba ve oğul gittikleri evde bulunan sağlam klimaları ‘pompa arızası’ ve ‘temizlik’ bahaneleriyle söküp götürdüğü iddia edildi. Günlerce klimalarından haber bekleyen ev sahipleri, sonuç alamayınca suç duyurusunda bulunmak için gittikleri karakolda aynı yöntemle dolandırılan 52. kişi olduklarını öğrendi. Antalya’da evini taşımak isteyen Şebnem Eker, iki klimasını söktürmek ve sonrasında da montajlatmak için telefonunu internette bulduğu bir beyaz eşya servisini aradı. İddialara göre fiyatta anlaştıktan sonra eve gelen bir baba ve oğul, klimaları söktükten sonra; ‘bir tanesinin pompası arızalı. Garantisi var, götürüp bırakalım diğerinin de ücretsiz bakımını yapalım’ şeklinde bir teklifte bulundu. O anda evde olmayan Eker’in kızı, bu teklifi kabul etti. O günden sonra Eker ailesi klimalarından bir daha haber alamadı. ANTALYA’DA 52’İNCİ VAKA Günlerce telefonla klimalarını alan şahıslarla konuşan Eker, görüşmelerden sonuç çıkmayınca karakola başvurdu. Eker karakolda yaşadığı olayı anlatınca “geçmiş olsun, 52’inci sıradasınız. Dolandırılmışsınız.” cümlelerini duydu. MURATPAŞA BELEDİYESİ DE AYNI YÖNTEMLE DOLANDIRILMIŞTI Şebnem Eker’in başına gelen bu olayı, yakın zamanda Muratpaşa Belediyesi de yaşamıştı. “Babamızın vasiyeti var, belediyenin klimalarını ücretsiz temizleyeceğiz” diyen bir kişi, Süleyman Evcilmen Spor Salonu’”ndaki sağlam klimaları alarak ortadan kayboldu. Daha sonra o kişinin özel olarak Muratpaşa Belediyesi’nde ağırlandığı, yardımseverliği nedeniyle teşekkür edildiği ve klimaları da belediye personelinin yardımıyla söktürüp araçlara yüklettiği, bir daha da klimalardan haber alınamadığı ortaya çıkmıştı.
Antalya'da kendilerini telefonda beyaz eşya teknik servisi olarak bir baba ve oğulun gittikleri evde sağlam 2 klimayı' pompa arızası ve bakım' bahanesiyle söküp götürüp, defalarca aranmalarına rağmen geri getirmeyen baba oğulun aynı yöntemle 51 kişiyi daha kandırdığı ileri sürülüyor. Klimalarını kaptıran vatandaşların klima avcısı baba oğul için karakola giderek suç duyurusunda bulundukları bildiriliyor.

haberimizvar.net- Antalya’da beyaz eşya teknik servisi olduğunu söyleyen bir baba ve oğul gittikleri evde bulunan sağlam klimaları ‘pompa arızası’ ve ‘temizlik’ bahaneleriyle söküp götürdüğü iddia edildi. Günlerce klimalarından haber bekleyen ev sahipleri, sonuç alamayınca suç duyurusunda bulunmak için gittikleri karakolda aynı yöntemle dolandırılan 52. kişi olduklarını öğrendi.

Antalya’da evini taşımak isteyen Şebnem Eker, iki klimasını söktürmek ve sonrasında da montajlatmak için telefonunu internette bulduğu bir beyaz eşya servisini aradı.

İddialara göre fiyatta anlaştıktan sonra eve gelen bir baba ve oğul, klimaları söktükten sonra; ‘bir tanesinin pompası arızalı. Garantisi var, götürüp bırakalım diğerinin de ücretsiz bakımını yapalım’ şeklinde bir teklifte bulundu. O anda evde olmayan Eker’in kızı, bu teklifi kabul etti. O günden sonra Eker ailesi klimalarından bir daha haber alamadı.

ANTALYA’DA 52’İNCİ VAKA

Günlerce telefonla klimalarını alan şahıslarla konuşan Eker, görüşmelerden sonuç çıkmayınca karakola başvurdu. Eker karakolda yaşadığı olayı anlatınca “geçmiş olsun, 52’inci sıradasınız. Dolandırılmışsınız.” cümlelerini duydu.

MURATPAŞA BELEDİYESİ DE AYNI YÖNTEMLE DOLANDIRILMIŞTI

Şebnem Eker’in başına gelen bu olayı, yakın zamanda Muratpaşa Belediyesi de yaşamıştı. “Babamızın vasiyeti var, belediyenin klimalarını ücretsiz temizleyeceğiz” diyen bir kişi, Süleyman Evcilmen Spor Salonu’”ndaki sağlam klimaları alarak ortadan kayboldu. Daha sonra o kişinin özel olarak Muratpaşa Belediyesi’nde ağırlandığı, yardımseverliği nedeniyle teşekkür edildiği ve klimaları da belediye personelinin yardımıyla söktürüp araçlara yüklettiği, bir daha da klimalardan haber alınamadığı ortaya çıkmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.