Antalya’da adalet nöbeti

GÜNDEM 24.01.2020 - 15:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya’da adalet nöbeti

Adalet nöbeti bu yıl Antalya Barosu’nun ev sahipliğinde tutuldu. Antalya Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, alçakça katledilen akademisyenler, avukatlar, aydınlar, gazeteciler, sanatçılar ve yazarlar için adalet istedi.

haberimizvar.net-Gazeteci Uğur Mumcu’nun aracına konulan bombayla katledilişinden beri her 24 Ocak’ta tutulan ‘adalet nöbeti’ne bu yıl Antalya ev sahipliği yaptı. Antalya Barosu’nun çağrısıyla tutulan ‘adalet nöbeti’ne Adana, Ankara, Artvin, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mardin, Mersin, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tunceli, Van ve Yalova başkanları da katıldı. Saat 12.00’de Antalya Adliyesi önünde Baro Başkanı Polat Balkan’ın konuşmasıyla başlayan nöbete yüzlerce avukat katıldı. Nöbete CHP Milletvekili Rafet Zeybek, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve il başkan adayı Nusret Bayar’ın katılması da dikkat çekti. ‘ÖZGÜR GÜNLERE KADAR SÜRECEK’ 24-31 Ocak Adalet Haftası kapsamında tutulan adalet nöbetine katıldığını belirten Kumbul, “Muammer Aksoylardan, Uğur Mumculardan devraldığımız adalet nöbeti, ülkemiz özgür, adil, halkçı günlere kavuşana kadar sürecektir” dedi. CHP Antalya Milletvekili Zeybek ise, “Faili meçhul cinayetlerle kaybettiğimiz başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm yazar, gazeteci, bilim insanı ve vatandaşlarımız için adalet talep ediyoruz” mesajı verdi. ‘YOZLAŞMIŞ SİSTEME KARŞI ADALET’ Adalet nöbetine katılan CHP Muratpaşa Gençlik Kolları ilçe başkan adayı Avukat Aydan Eliz Kızılkaya da, “Bugün Antalya Baromuzun ev sahipliğinde düzenlenen Adalet nöbetindeydik. Adaletin ve hukukun üstüne beton dökenlere, faili meçhullere, haksız yere özgürlüğü elinden alınanlara, çocuğa ve kadına kalkan ele karşı hep birlikte ses olup haykırdık. Tüm yaşanan haksızlıklara yozlaşmış sisteme karşı inadına adalet, inadına özgürlük demeye devam edeceğiz” diye açıklama yaptı.   
Adalet nöbeti bu yıl Antalya Barosu’nun ev sahipliğinde tutuldu. Antalya Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, alçakça katledilen akademisyenler, avukatlar, aydınlar, gazeteciler, sanatçılar ve yazarlar için adalet istedi.

haberimizvar.net-Gazeteci Uğur Mumcu’nun aracına konulan bombayla katledilişinden beri her 24 Ocak’ta tutulan ‘adalet nöbeti’ne bu yıl Antalya ev sahipliği yaptı. Antalya Barosu’nun çağrısıyla tutulan ‘adalet nöbeti’ne Adana, Ankara, Artvin, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mardin, Mersin, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tunceli, Van ve Yalova başkanları da katıldı. Saat 12.00’de Antalya Adliyesi önünde Baro Başkanı Polat Balkan’ın konuşmasıyla başlayan nöbete yüzlerce avukat katıldı. Nöbete CHP Milletvekili Rafet Zeybek, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve il başkan adayı Nusret Bayar’ın katılması da dikkat çekti.

‘ÖZGÜR GÜNLERE KADAR SÜRECEK’

24-31 Ocak Adalet Haftası kapsamında tutulan adalet nöbetine katıldığını belirten Kumbul, “Muammer Aksoylardan, Uğur Mumculardan devraldığımız adalet nöbeti, ülkemiz özgür, adil, halkçı günlere kavuşana kadar sürecektir” dedi. CHP Antalya Milletvekili Zeybek ise, “Faili meçhul cinayetlerle kaybettiğimiz başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm yazar, gazeteci, bilim insanı ve vatandaşlarımız için adalet talep ediyoruz” mesajı verdi.

‘YOZLAŞMIŞ SİSTEME KARŞI ADALET’

Adalet nöbetine katılan CHP Muratpaşa Gençlik Kolları ilçe başkan adayı Avukat Aydan Eliz Kızılkaya da, “Bugün Antalya Baromuzun ev sahipliğinde düzenlenen Adalet nöbetindeydik. Adaletin ve hukukun üstüne beton dökenlere, faili meçhullere, haksız yere özgürlüğü elinden alınanlara, çocuğa ve kadına kalkan ele karşı hep birlikte ses olup haykırdık. Tüm yaşanan haksızlıklara yozlaşmış sisteme karşı inadına adalet, inadına özgürlük demeye devam edeceğiz” diye açıklama yaptı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.