Antalya'da adalete erişim sorunu çözülmeli

SİYASET 30.11.2023 - 11:37, Güncelleme: 30.11.2023 - 11:37
 

Antalya'da adalete erişim sorunu çözülmeli

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'da vatandaşların adalete erişimde sorunlar yaşadığını belirterek, ivedilikle bölge idare mahkemesi kurulması gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'da vatandaşların adalete erişimde sıkıntılar yaşadığını belirterek, bölge idare mahkemesi kurulması gerektiğini belirtti. Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda yaptığı konuşmada, "Antalya'nın doğusunda bulunan ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız, ticari davalarını Alanya'da, batı tarafındaki vatandaşlarımız ise Antalya merkezde açmak zorundalar. Vatandaşlarımız dava açmak için yol ve masraf yapma mecburiyetinde bırakılmamalı, yargı hizmeti yerinde verilmelidir" dedi.  BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KURULMALIDIR Vekil Kaya, Antalya'da Bölge İdare Mahkemesi'nin bulunmadığını vurgulayarak, "İdari davaların itiraz mercii Konya Bölge İdare Mahkemesi'dir. Antalya'da Bölge Adliye Mahkemesi var iken Bölge İdare Mahkemesi'nin eksikliği büyük bir sorundur. Hem merkez hem de ilçe adliye binaları fiziki açıdan yetersizdir. Bu nedenle eski adliyelerin yenilenmesi ve ilave adliye binaları yapılması gerekmektedir.  Adliye çevresinde bulunan arzuhalcilerin hatalı dilekçeleri ve yanlış bilgileri nedeniyle vatandaşlarımız, usulü hatalarla hak kaybına uğramaktadır. Bu sebeple adliye yanındaki arzuhalciler engellenmeli, vatandaşların zarar görmemesi için haklarını avukatla savunmaya yönlendirilmelidir" şeklinde konuştu.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'da vatandaşların adalete erişimde sorunlar yaşadığını belirterek, ivedilikle bölge idare mahkemesi kurulması gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'da vatandaşların adalete erişimde sıkıntılar yaşadığını belirterek, bölge idare mahkemesi kurulması gerektiğini belirtti. Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda yaptığı konuşmada, "Antalya'nın doğusunda bulunan ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız, ticari davalarını Alanya'da, batı tarafındaki vatandaşlarımız ise Antalya merkezde açmak zorundalar. Vatandaşlarımız dava açmak için yol ve masraf yapma mecburiyetinde bırakılmamalı, yargı hizmeti yerinde verilmelidir" dedi. 

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KURULMALIDIR

Vekil Kaya, Antalya'da Bölge İdare Mahkemesi'nin bulunmadığını vurgulayarak, "İdari davaların itiraz mercii Konya Bölge İdare Mahkemesi'dir. Antalya'da Bölge Adliye Mahkemesi var iken Bölge İdare Mahkemesi'nin eksikliği büyük bir sorundur. Hem merkez hem de ilçe adliye binaları fiziki açıdan yetersizdir. Bu nedenle eski adliyelerin yenilenmesi ve ilave adliye binaları yapılması gerekmektedir.  Adliye çevresinde bulunan arzuhalcilerin hatalı dilekçeleri ve yanlış bilgileri nedeniyle vatandaşlarımız, usulü hatalarla hak kaybına uğramaktadır. Bu sebeple adliye yanındaki arzuhalciler engellenmeli, vatandaşların zarar görmemesi için haklarını avukatla savunmaya yönlendirilmelidir" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.