Antalya'da arkeolojik resimler sergisi

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.11.2023 - 14:13, Güncelleme: 02.11.2023 - 14:13
 

Antalya'da arkeolojik resimler sergisi

Antalya'da kaya taşları üzerine kazılmış arkeolojik figürleri tuvallerine resmeden ressam Cemalettin Timur, son çalışmalarından oluşan kaya resimlerini Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'ncü yılı anısına bir kez daha sanatseverlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net-Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, yönetim kurulu üyeleri, ressam Cemalettin Timur birlikte kesti. Sergide, Timur'un yağlıboya tekniğiyle çalışılmış ve arkeolojik figürlerden oluşan 25 eseri yer aldı. Timur'un kaya resmi figürlü birçok eseri katıldığı yarışmalarda ödül kanmıştı. ARKEOLOJİK RESİM SANATI Ressam Cemalettin Timur, Türkiye'de bir ilk olan eserleri hakkında bilgi verir iken "Arkeolojik resim sanatını yaşatma çabası gösteriyorum" dedi. Timur, sözlerini şöyle sürdürdü; "Asırlar öncesi kaya resimleri insanlar arasında iletişim aracı olarak kullanılmış. İnsanların başarıları, ok ve mızraklarla yapılan savaşlar kaya üzerine kazılan resimlerle duyurulmuş. Resim sanatı da böylece ortaya çıkmış. Doğa olaylarından dolayı bozulan, parçalanan kayalar üzerindeki tarihsel figürleri tuvallerime aktararak yaşatma, gelecek kuşaklara ışık tutma amacıyla çalışmalarımı sürdürüyorum." 
Antalya'da kaya taşları üzerine kazılmış arkeolojik figürleri tuvallerine resmeden ressam Cemalettin Timur, son çalışmalarından oluşan kaya resimlerini Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'ncü yılı anısına bir kez daha sanatseverlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net- Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, yönetim kurulu üyeleri, ressam Cemalettin Timur birlikte kesti. Sergide, Timur'un yağlıboya tekniğiyle çalışılmış ve arkeolojik figürlerden oluşan 25 eseri yer aldı. Timur'un kaya resmi figürlü birçok eseri katıldığı yarışmalarda ödül kanmıştı.

ARKEOLOJİK RESİM SANATI

Ressam Cemalettin Timur, Türkiye'de bir ilk olan eserleri hakkında bilgi verir iken "Arkeolojik resim sanatını yaşatma çabası gösteriyorum" dedi. Timur, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Asırlar öncesi kaya resimleri insanlar arasında iletişim aracı olarak kullanılmış. İnsanların başarıları, ok ve mızraklarla yapılan savaşlar kaya üzerine kazılan resimlerle duyurulmuş. Resim sanatı da böylece ortaya çıkmış. Doğa olaylarından dolayı bozulan, parçalanan kayalar üzerindeki tarihsel figürleri tuvallerime aktararak yaşatma, gelecek kuşaklara ışık tutma amacıyla çalışmalarımı sürdürüyorum." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.