Antalya’da aşı oranı yüzde 61.7

SAĞLIK 05.07.2021 - 00:14, Güncelleme: 05.07.2021 - 00:18
 

Antalya’da aşı oranı yüzde 61.7

“İller aşı olmada yarışacak” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin açıklama oranlarını açıkladı. Muğla yüzde 79.2 ile başı çekerken, Antalya yüzde 61.7 oranıyla ‘turuncu kentler’ arasında yer aldı.

haberimizvar.net Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin aşılama oranlarını açıkladı. En az 1 doz aşı olanların Türkiye ortalamasını yüzde 57.81 olarak açıklayan Koca, 2. doz ortalamasının da yüzde 25.23’e ulaştığını duyurdu. Türkiye’de 1, 2 ve 3. doz aşı toplamı ise 52 milyon 607 bin 735. Bu rakamın 35 milyon 883 bin 598’ini birinci doz aşı olanlar oluşturuyor. İkinci doz aşısı tamamlanan sayısı da 15 milyon 659 bin 611’e ulaştı. 1 milyon 64 bin 526 kişi de üçüncü doz aşı yaptırdı.   EN YÜKSEK ORAN MUĞLA’DA   Aşılamada en yüksek oran yüzde 79.2 ile Muğla’da. Bu oranla Muğla tek başına ‘mavi’ kategoride yer alırken, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, Bilecik ve İzmir ‘sarı’ kategoride sıralandı. Turizm kenti Antalya’da aşılama oranı yüzde 61.7’ye ulaştı. Antalya bu oranla yüzde 55-65 bandındaki ‘turuncu kentler’ arasında yer aldı. ‘Kırmızı’ kategoride olan aşılama oranı en düşük kentler de Bingöl, Ağrı, Batman, Şırnak, Diyarbakır, Muş, Mardin, Şanlıurfa, Bitlis ve Siirt olarak açıklandı.   İLLER AŞI OLMADA YARIŞACAK   Koronavirüs tablosunun değişeceğini duyuran Bakan Koca,  “Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak” dedi.
“İller aşı olmada yarışacak” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin açıklama oranlarını açıkladı. Muğla yüzde 79.2 ile başı çekerken, Antalya yüzde 61.7 oranıyla ‘turuncu kentler’ arasında yer aldı.

haberimizvar.net

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin aşılama oranlarını açıkladı. En az 1 doz aşı olanların Türkiye ortalamasını yüzde 57.81 olarak açıklayan Koca, 2. doz ortalamasının da yüzde 25.23’e ulaştığını duyurdu. Türkiye’de 1, 2 ve 3. doz aşı toplamı ise 52 milyon 607 bin 735. Bu rakamın 35 milyon 883 bin 598’ini birinci doz aşı olanlar oluşturuyor. İkinci doz aşısı tamamlanan sayısı da 15 milyon 659 bin 611’e ulaştı. 1 milyon 64 bin 526 kişi de üçüncü doz aşı yaptırdı.

 

EN YÜKSEK ORAN MUĞLA’DA
 

Aşılamada en yüksek oran yüzde 79.2 ile Muğla’da. Bu oranla Muğla tek başına ‘mavi’ kategoride yer alırken, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, Bilecik ve İzmir ‘sarı’ kategoride sıralandı. Turizm kenti Antalya’da aşılama oranı yüzde 61.7’ye ulaştı. Antalya bu oranla yüzde 55-65 bandındaki ‘turuncu kentler’ arasında yer aldı. ‘Kırmızı’ kategoride olan aşılama oranı en düşük kentler de Bingöl, Ağrı, Batman, Şırnak, Diyarbakır, Muş, Mardin, Şanlıurfa, Bitlis ve Siirt olarak açıklandı.

 

İLLER AŞI OLMADA YARIŞACAK

 

Koronavirüs tablosunun değişeceğini duyuran Bakan Koca,  “Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.