Antalya’da balık fiyatları uçtu

GÜNDEM 01.09.2023 - 17:28, Güncelleme: 01.09.2023 - 17:42
 

Antalya’da balık fiyatları uçtu

Su ürünleri av sezonunun açılmasıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanında ağlar denize atılırken, bu yıl bol miktarda avlanması beklenen hamsi, kilosu 100 lira olarak tezgâhlarda yerini aldı. Antalya’da ise fiyatlar çok daha yüksek.

haberimizvar.net- Antalya’da ise balık fiyatları artan talep ve azalan arz nedeniyle yurt genelinde üzerine çıktı. Hamsinin kilosunun neredeyse 120 liraya yaklaşmasına ise vatandaşlar tepki gösterdi. Balık fiyatlarından memnun olmadığı için almayan veya yüksek fiyatlar sebebiyle alamayan vatandaşlar ise alternatif yiyeceklere yöneldi. Balık satıcıları artan fiyatların sebebi olarak avlanma yasağını gösterdi. Özellikle Karadeniz’den az balık gelmesinin fiyatların yükselmesinin temel nedeni olduğu balık satıcıları tarafından ifade edildi. Bu durumun sadece hamsinin değil diğer tüm balıkların fiyatlarını etkilediğini belirten satıcılar; ahtapotun kilosunun 100-300 TL arasında, alabalığın kilosunun 50 TL, bakalyarın kilosunun 10-50 TL arasında, tekir barbunun kilosunun 15 TL, kaya barbunun kilosunun 150 TL, çipuranın kilosunun 150-200 TL arasında, çimçim balığının kilosunun 7-25 TL arasında ve granyozun kilosunun da 150 TL olduğunu ifade ettiler.
Su ürünleri av sezonunun açılmasıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanında ağlar denize atılırken, bu yıl bol miktarda avlanması beklenen hamsi, kilosu 100 lira olarak tezgâhlarda yerini aldı. Antalya’da ise fiyatlar çok daha yüksek.

haberimizvar.net- Antalya’da ise balık fiyatları artan talep ve azalan arz nedeniyle yurt genelinde üzerine çıktı. Hamsinin kilosunun neredeyse 120 liraya yaklaşmasına ise vatandaşlar tepki gösterdi. Balık fiyatlarından memnun olmadığı için almayan veya yüksek fiyatlar sebebiyle alamayan vatandaşlar ise alternatif yiyeceklere yöneldi.

Balık satıcıları artan fiyatların sebebi olarak avlanma yasağını gösterdi. Özellikle Karadeniz’den az balık gelmesinin fiyatların yükselmesinin temel nedeni olduğu balık satıcıları tarafından ifade edildi. Bu durumun sadece hamsinin değil diğer tüm balıkların fiyatlarını etkilediğini belirten satıcılar; ahtapotun kilosunun 100-300 TL arasında, alabalığın kilosunun 50 TL, bakalyarın kilosunun 10-50 TL arasında, tekir barbunun kilosunun 15 TL, kaya barbunun kilosunun 150 TL, çipuranın kilosunun 150-200 TL arasında, çimçim balığının kilosunun 7-25 TL arasında ve granyozun kilosunun da 150 TL olduğunu ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.