Antalya'da 'Çevre Krizi ve Göç ' zirvesi

YEREL 27.11.2023 - 11:21, Güncelleme: 27.11.2023 - 11:21
 

Antalya'da 'Çevre Krizi ve Göç ' zirvesi

Antalya, 'İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç' konulu Uluslararası Bilim Forumu'na ev sahipliği yapacak. Yurt içinden ve dışından uzmanların katılacağı forumda 3 gün boyunca iklim değişikliği ve sonuçları tartışılacak.

haberimizvar.net- “İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç” konulu Uluslararası Bilim Forumu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Yurtiçinden ve yurtdışından uzmanların üç gün boyunca iklim değişikliği ve sonuçlarını tartışacağı programın tanıtımı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Alanında Türkiye’de düzenlenen ilk uluslararası zirve olacak etkinlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi, Almanya merkezli Türkiye Araştırmaları Merkezi, Antalya Tarım Konseyi, Çevre ve İklim Değişikliği Öğrenci Topluluğu’nun da destekleriyle gerçekleşecek. ANA TEMA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, ÇEVRE KRİZİ VE GÖÇ Basın Toplantısında konuşan Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) Müdürü Prof. Dr. Erol Esen, İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç konulu Antalya Uluslararası Bilim Forumunun (ANISF 2023) 29 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihleri arasında İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirileceği bilgisini paylaşarak, “ANISF-2023 prestijli bir uluslararası ve disiplinler arası etkinliktir. Temel amacı, yerel ve küresel sorunlara yenilikçi, sürdürülebilir ve adil çözümler önermek üzere çeşitli ülke ve sektörlerden uzmanları bir araya getiren işbirlikçi bir platform oluşturmaktır. Ayrıca, ANISF-2023 bilgi üretimini ve yayılmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Forumun ana temaları İklim Değişikliği, Çevresel Kriz ve Göç etrafında olacaktır. Forum, araştırmacılara, uzmanlara ve uygulayıcılara, uluslararası ve disiplinler arası bir bağlamda güncel konular ve potansiyel çözümler üzerine tartışmalar yürütmek için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.” diye konuştu. TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATMAYI HEDEFLİYOR ANISF-2023'ün amacının, son yıllarda tüm dünya kamuoyunu meşgul eden iklim değişikliği, çevresel değişimler ve göç süreçlerini uluslararası ve disiplinler arası bir ortamda tartışmak olduğunu belirten ASPAG Merkez Müdürü Prof. Dr. Erol Esen, “ANISF-2023'te başta; İklim değişikliğinin olası sonuçları, iklim Değişikliği ve Çevresel Felaketler, Biyoçeşitlilik ve Ekosistemlere Etkisi, Ekonomik Etkileri, Sosyal Adalet, Savunmasız Topluluklar, İklim Değişikliğine Dirençli Sosyal Yapı ve Sistemler, İklime Dirençli Kentler, İklim, Adalet, Etik ve Hak Temelli Yaklaşımlar, Güvenlik ve Çatışma gibi iklim değişikliği ile ilgili farklı konularda bilimsel çalışmalar yer almaktadır. Araştırmacıların yanı sıra uygulamadan gelen uzmanlar, program konusuyla ilgili sivil toplum ve uluslararası kuruluş temsilcileri ve karar vericileri de buluşturmayı hedefleyen ANISF - 2023, üç gün sürecek. İyi uygulama örneklerinin tanıtıldığı ve özellikle yeni koşullara uygun ve uyumlu üretim yöntemlerinin ele alınacağı program, bu alanda Türkiye'de bir ilke imza atmayı hedefliyor.” ifadelerini kullandı.
Antalya, 'İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç' konulu Uluslararası Bilim Forumu'na ev sahipliği yapacak. Yurt içinden ve dışından uzmanların katılacağı forumda 3 gün boyunca iklim değişikliği ve sonuçları tartışılacak.

haberimizvar.net- “İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç” konulu Uluslararası Bilim Forumu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Yurtiçinden ve yurtdışından uzmanların üç gün boyunca iklim değişikliği ve sonuçlarını tartışacağı programın tanıtımı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Alanında Türkiye’de düzenlenen ilk uluslararası zirve olacak etkinlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi, Almanya merkezli Türkiye Araştırmaları Merkezi, Antalya Tarım Konseyi, Çevre ve İklim Değişikliği Öğrenci Topluluğu’nun da destekleriyle gerçekleşecek.

ANA TEMA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, ÇEVRE KRİZİ VE GÖÇ

Basın Toplantısında konuşan Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) Müdürü Prof. Dr. Erol Esen, İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç konulu Antalya Uluslararası Bilim Forumunun (ANISF 2023) 29 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihleri arasında İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirileceği bilgisini paylaşarak, “ANISF-2023 prestijli bir uluslararası ve disiplinler arası etkinliktir. Temel amacı, yerel ve küresel sorunlara yenilikçi, sürdürülebilir ve adil çözümler önermek üzere çeşitli ülke ve sektörlerden uzmanları bir araya getiren işbirlikçi bir platform oluşturmaktır. Ayrıca, ANISF-2023 bilgi üretimini ve yayılmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Forumun ana temaları İklim Değişikliği, Çevresel Kriz ve Göç etrafında olacaktır. Forum, araştırmacılara, uzmanlara ve uygulayıcılara, uluslararası ve disiplinler arası bir bağlamda güncel konular ve potansiyel çözümler üzerine tartışmalar yürütmek için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.” diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATMAYI HEDEFLİYOR

ANISF-2023'ün amacının, son yıllarda tüm dünya kamuoyunu meşgul eden iklim değişikliği, çevresel değişimler ve göç süreçlerini uluslararası ve disiplinler arası bir ortamda tartışmak olduğunu belirten ASPAG Merkez Müdürü Prof. Dr. Erol Esen, “ANISF-2023'te başta; İklim değişikliğinin olası sonuçları, iklim Değişikliği ve Çevresel Felaketler, Biyoçeşitlilik ve Ekosistemlere Etkisi, Ekonomik Etkileri, Sosyal Adalet, Savunmasız Topluluklar, İklim Değişikliğine Dirençli Sosyal Yapı ve Sistemler, İklime Dirençli Kentler, İklim, Adalet, Etik ve Hak Temelli Yaklaşımlar, Güvenlik ve Çatışma gibi iklim değişikliği ile ilgili farklı konularda bilimsel çalışmalar yer almaktadır. Araştırmacıların yanı sıra uygulamadan gelen uzmanlar, program konusuyla ilgili sivil toplum ve uluslararası kuruluş temsilcileri ve karar vericileri de buluşturmayı hedefleyen ANISF - 2023, üç gün sürecek. İyi uygulama örneklerinin tanıtıldığı ve özellikle yeni koşullara uygun ve uyumlu üretim yöntemlerinin ele alınacağı program, bu alanda Türkiye'de bir ilke imza atmayı hedefliyor.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.