Antalya'da düşündüren sanat çalışmaları

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.09.2023 - 10:17, Güncelleme: 16.09.2023 - 10:17
 

Antalya'da düşündüren sanat çalışmaları

Antalya'da yaşayan genç ressam Şahin Latifeci, dünyadaki değişimi konu aldığı ve iç dünyasındaki yolculuğu resmetti. Latifeci, düşündüren eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü mezunu Şahin Latifeci, alışılmışın dışında çalıştığı ve 'Periferik Nöropati' adını verdiği resim, fotoğraf ve video eserlerini Ankara, Mardin illeri, Roma ve Yeni Delhi gibi ülkelerden sonra Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde sergiledi. ANLAMLI SERGİYE İLGİ Açılışını sergi küratörü Ayşe Özmak Mercan ile GSF Resim Bölümü öğretmenlerinden Doç. Ilgaz Özgen Topçuoğlu'nun yaptığı anlamlı sergiye, sanatçı ve sanatseverlerin yanında güzel sanatlar lisesi ve güzel sanatlar fakültesi öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. KAVRAMSAL-FELSEFİ BAKIŞ  Sanatçı Şahin Latifeci, yapıtlarında hızla değişerek betonlaşan dünyaya, doğanın yok edilmesine, değişimin insan yaşamı üzerindeki etkilerine  kavramsal çerçevede felsefi bir yaklaşımla dikkat çekiyor.  Eserlerinde antroposen, zihinde kaos ve geleneksel normlara sık rastlanan sanatçı Şahin Latifeci, düşündüren çalışmalarıyla ilgili yorumlarını şöyle dillendirdi: "Kendi düşüncelerimin esaretinde uzun ve karmaşık bir yolculuğun içerisinde tek başımayım. Sanatsal çalışmalarımda hafızanın patolojisini de ele alıyorum. Betonlaşan dünyamızda beton değişime direnç gösteriyor, tabiatı yok ediyor. Tıpkı insanlar gibi. Beton akışkan ideolojinin katılaşmış bir halidir. Renksizdir, gridir ve bu grilik yapıtlarıma yansıyor."  Kısa süreli sergide, izleyenleri düşündüren, farklı yorumlara neden olan resim, fotoğraf ve video çalışmaları yer aldı. 
Antalya'da yaşayan genç ressam Şahin Latifeci, dünyadaki değişimi konu aldığı ve iç dünyasındaki yolculuğu resmetti. Latifeci, düşündüren eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü mezunu Şahin Latifeci, alışılmışın dışında çalıştığı ve 'Periferik Nöropati' adını verdiği resim, fotoğraf ve video eserlerini Ankara, Mardin illeri, Roma ve Yeni Delhi gibi ülkelerden sonra Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde sergiledi.

ANLAMLI SERGİYE İLGİ

Açılışını sergi küratörü Ayşe Özmak Mercan ile GSF Resim Bölümü öğretmenlerinden Doç. Ilgaz Özgen Topçuoğlu'nun yaptığı anlamlı sergiye, sanatçı ve sanatseverlerin yanında güzel sanatlar lisesi ve güzel sanatlar fakültesi öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

KAVRAMSAL-FELSEFİ BAKIŞ 

Sanatçı Şahin Latifeci, yapıtlarında hızla değişerek betonlaşan dünyaya, doğanın yok edilmesine, değişimin insan yaşamı üzerindeki etkilerine  kavramsal çerçevede felsefi bir yaklaşımla dikkat çekiyor. 

Eserlerinde antroposen, zihinde kaos ve geleneksel normlara sık rastlanan sanatçı Şahin Latifeci, düşündüren çalışmalarıyla ilgili yorumlarını şöyle dillendirdi:

"Kendi düşüncelerimin esaretinde uzun ve karmaşık bir yolculuğun içerisinde tek başımayım. Sanatsal çalışmalarımda hafızanın patolojisini de ele alıyorum. Betonlaşan dünyamızda beton değişime direnç gösteriyor, tabiatı yok ediyor. Tıpkı insanlar gibi. Beton akışkan ideolojinin katılaşmış bir halidir. Renksizdir, gridir ve bu grilik yapıtlarıma yansıyor." 

Kısa süreli sergide, izleyenleri düşündüren, farklı yorumlara neden olan resim, fotoğraf ve video çalışmaları yer aldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.