Antalya'da ev bulamayan kiracılar eylem yaptı

GÜNDEM 19.12.2022 - 11:45, Güncelleme: 19.12.2022 - 11:45
 

Antalya'da ev bulamayan kiracılar eylem yaptı

Antalya'da artan kira fiyatları vatandaşı çileden çıkardı. Kira mağduru olduğunu belirten bir grup vatandaş, Attalos Heykeli önünde eylem yaptı.

haberimizvar.net- Antalya Kelekapısı Attalos Heykeli önüne bir araya gelen grup adına artan kira fiyatları nedeniyle barınma sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Eylem yapanlar adına basın açıklamasısını Musa Yaşar okudu. Yaşar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  "Kiralarımızın fahiş oranlarda artırılmasını protesto etmek amacıyla burada bir araya geldik. Kanuna aykırı şekilde yüksek orandaki kira artışlarını kabul etmeyen kiracılar, ev sahipleri tarafından tehdit edilerek ve psikolojik şiddete uğrayarak evlerinden çıkartılmaya çalışılmaktadır. Sesimizi duyurmak için bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Burada toplanan grup, ya asgari ücretle çalışan emekçi ya da yıllarca bu millete hizmet etmiş kıymetli emeklilerimizden oluşmaktadır.  Artık kangren olmaya başlayan barınma sorununa devlet büyüklerinin ivedilikle el atıp çözmesini istiyoruz. Kirazedelerin korunup kollanmasını istiyoruz. Bu barınma sorunu kısa zamanda çözülmezse emekçiler başka şehirlere göç etmeye başlayacaktır. Turizm, tarım ve beden işçilerinin bu şehirden ayrılması hizmet sektörü için büyük bir felaket ve yıkım olur."  
Antalya'da artan kira fiyatları vatandaşı çileden çıkardı. Kira mağduru olduğunu belirten bir grup vatandaş, Attalos Heykeli önünde eylem yaptı.

haberimizvar.net- Antalya Kelekapısı Attalos Heykeli önüne bir araya gelen grup adına artan kira fiyatları nedeniyle barınma sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Eylem yapanlar adına basın açıklamasısını Musa Yaşar okudu.

Yaşar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  "Kiralarımızın fahiş oranlarda artırılmasını protesto etmek amacıyla burada bir araya geldik. Kanuna aykırı şekilde yüksek orandaki kira artışlarını kabul etmeyen kiracılar, ev sahipleri tarafından tehdit edilerek ve psikolojik şiddete uğrayarak evlerinden çıkartılmaya çalışılmaktadır. Sesimizi duyurmak için bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Burada toplanan grup, ya asgari ücretle çalışan emekçi ya da yıllarca bu millete hizmet etmiş kıymetli emeklilerimizden oluşmaktadır.  Artık kangren olmaya başlayan barınma sorununa devlet büyüklerinin ivedilikle el atıp çözmesini istiyoruz. Kirazedelerin korunup kollanmasını istiyoruz. Bu barınma sorunu kısa zamanda çözülmezse emekçiler başka şehirlere göç etmeye başlayacaktır. Turizm, tarım ve beden işçilerinin bu şehirden ayrılması hizmet sektörü için büyük bir felaket ve yıkım olur."  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.