Antalya'da felaket tablo

YEREL 30.11.2023 - 12:48, Güncelleme: 30.11.2023 - 12:48
 

Antalya'da felaket tablo

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Kurulu, kentin çevre sorunlarına çözüm amacıyla ilgili kurum, kuruluş ve uzmanları bir araya getirdi. Ortak akılla çözümler sunan Çevre Kurulu tek kullanımlık plastikler ve bunların oluşturduğu sorunları masaya yatırdı.

haberimizvar.net-  Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Çevre Kurulu toplantısına Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, İklim Değişikliği Daire Başkanı Melike Kireçcibaşı, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. N. Altunay Perendeci, Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Doç. Dr. Olgaç Güven, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Komite Başkan Yardımcısı Aydın Bülbül ve çeşitli kurumlardan temsilciler katıldı. İki oturumda gerçekleştirilen Çevre Kurulu Toplantısı’nda konusunda uzman birbirinden değerli isimler görüşlerini paylaştı. ÇALIŞMALAR TEMİZLİĞİ SAĞLAYACAK Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, toplantıda çevre dostu çalışmaların planlandığını belirtti. Atasoy, toplantının çevreye yönelik yapılan önemli bir adım olduğunu ifade ederek, gelecekte de benzer çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Çevre Kurulu'nun, temizlik ve çevre düzenlemesi konularında önemli bir rol oynayarak şehrin yaşanabilirliğini artıracağını dile getiren Atasoy, halkın da bu konudaki duyarlılığının önemine vurgu yaptı. KORKUNÇ TABLOYU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ Çevre Kurulu’nun ilk oturumuna katılan Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Sedat Gündoğdu plastik kirliliğinin oluşturduğu korkunç tabloyu gözler önüne serdi. Dünyada plastik kullanımıyla ilgili alınan önlemlerle ilgili konuşan Gündoğdu, Avrupa Birliği’nin tek kullanımlık ürünleri yasakladığını, ambalaj kullanımına ise sınırlama getirdiğini söyledi. 15 MİLYON TON PLASTİK ÜRETİLİYOR Toplantının 2. Oturumunda ise ATSO 18. Grup Plastik, Kauçuk ve Alüminyum Ürünleri Komite Başkan Yardımcısı Aydın Bülbül, ülkemizde yılda 15 milyon ton plastik üretildiğini ve bu rakama son 8 yılda ulaşıldığına dikkati çekti. “SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLERE ODAKLANMALIYIZ” Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Doç. Dr. Olgaç Güven Antalya ve çevresinde mikroplastik kirliliği konusunda yürütülen bilimsel çalışmaların, bu sorunla başa çıkabilmek için atılacak adımları belirlemede rehberlik edeceğini söyledi. Güven, sorunun çözümü için sadece bilimsel çabaların yeterli olmadığını toplum olarak da sorumluluk alınması gerektiğini ifade etti. Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Nuriye Altunay Perendeci de “Lara ve Akseki Atıksu Arıtma Tesisleri arıtma çamurlarında mikroplastik var mı?” sunumu gerçekleştirdi. Toplantı sonunda ise görüş ve öneriler masaya yatırılarak neler yapılması, hangi önlemlerin alınması sonucunda toprak ve suda mikroplastik miktarının azaltılabileceği ele alındı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Kurulu, kentin çevre sorunlarına çözüm amacıyla ilgili kurum, kuruluş ve uzmanları bir araya getirdi. Ortak akılla çözümler sunan Çevre Kurulu tek kullanımlık plastikler ve bunların oluşturduğu sorunları masaya yatırdı.

haberimizvar.net-   Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Çevre Kurulu toplantısına Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, İklim Değişikliği Daire Başkanı Melike Kireçcibaşı, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. N. Altunay Perendeci, Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Doç. Dr. Olgaç Güven, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Komite Başkan Yardımcısı Aydın Bülbül ve çeşitli kurumlardan temsilciler katıldı. İki oturumda gerçekleştirilen Çevre Kurulu Toplantısı’nda konusunda uzman birbirinden değerli isimler görüşlerini paylaştı.

ÇALIŞMALAR TEMİZLİĞİ SAĞLAYACAK

Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, toplantıda çevre dostu çalışmaların planlandığını belirtti. Atasoy, toplantının çevreye yönelik yapılan önemli bir adım olduğunu ifade ederek, gelecekte de benzer çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Çevre Kurulu'nun, temizlik ve çevre düzenlemesi konularında önemli bir rol oynayarak şehrin yaşanabilirliğini artıracağını dile getiren Atasoy, halkın da bu konudaki duyarlılığının önemine vurgu yaptı.

KORKUNÇ TABLOYU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Çevre Kurulu’nun ilk oturumuna katılan Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Sedat Gündoğdu plastik kirliliğinin oluşturduğu korkunç tabloyu gözler önüne serdi. Dünyada plastik kullanımıyla ilgili alınan önlemlerle ilgili konuşan Gündoğdu, Avrupa Birliği’nin tek kullanımlık ürünleri yasakladığını, ambalaj kullanımına ise sınırlama getirdiğini söyledi.

15 MİLYON TON PLASTİK ÜRETİLİYOR

Toplantının 2. Oturumunda ise ATSO 18. Grup Plastik, Kauçuk ve Alüminyum Ürünleri Komite Başkan Yardımcısı Aydın Bülbül, ülkemizde yılda 15 milyon ton plastik üretildiğini ve bu rakama son 8 yılda ulaşıldığına dikkati çekti.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLERE ODAKLANMALIYIZ”

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Doç. Dr. Olgaç Güven Antalya ve çevresinde mikroplastik kirliliği konusunda yürütülen bilimsel çalışmaların, bu sorunla başa çıkabilmek için atılacak adımları belirlemede rehberlik edeceğini söyledi. Güven, sorunun çözümü için sadece bilimsel çabaların yeterli olmadığını toplum olarak da sorumluluk alınması gerektiğini ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Nuriye Altunay Perendeci de “Lara ve Akseki Atıksu Arıtma Tesisleri arıtma çamurlarında mikroplastik var mı?” sunumu gerçekleştirdi. Toplantı sonunda ise görüş ve öneriler masaya yatırılarak neler yapılması, hangi önlemlerin alınması sonucunda toprak ve suda mikroplastik miktarının azaltılabileceği ele alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.