Antalya’da felsefe günleri başladı

KÜLTÜR 01.02.2023 - 12:50, Güncelleme: 01.02.2023 - 12:50
 

Antalya’da felsefe günleri başladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ANSİAD) düzenlediği “Cumhuriyetin 100'üncü Yılında Türkiye'de Felsefe” konulu kongrenin açılışına katıldı.

haberimizvar.net- ANSİAD Felsefe Okulu'nun Türkiye Felsefe Kurumu ile 1-5 Şubat arasında düzenleyeceği “Cumhuriyetin 100'ncü Yılında Türkiye'de Felsefe” konulu ulusal kongre başladı. Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve çok sayıda bilim insanı ve akademisyenin katılımıyla gerçekleşen kongrenin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı. Başkan Böcek kongrenin açılışında yaptığı konuşmada uluslararası birçok festival ve fuarın düzenlendiği kültür ve sanat şehri Antalya’nın böylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. BİLİM İNSANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ Türkiye’de ilk felsefe bölümünün 1933 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat fakültesinde açıldığını söyleyen Başkan Böcek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus bir siyasi fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak ve ya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz” sözünü hatırlatarak şunları söyledi: “İşte bu yüzden her türlü tartışmayı yapan filozoflarımızın bu kadar evrensel düşünceye sahip olan büyük Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin temel ilke ve devrimlerinin tartıştıklarına şahit olmadık. Bu hem devrimlerin hem de felsefecilerimizin büyüklüğünün bir göstergesidir. Bu açıdan da Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kurucu ilkelere sahip çıkan, savunan, destekleyen bilim insanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” FELSEFECİLERİN GÖRÜŞLERİNİ ÖNEMSİYORUM “Konuşuyorsak sözcükleri iyi anlamak, düşünüyorsak kavramları iyi bilmek, yaşıyorsak duyguları iyi tanımak, yönetiyorsak imkanlarımızı halkça ve adil biçimde paylaşmak zorundayız” diyen Başkan Böcek, kenti yönetirken teorisyen olarak felsefecilerin görüşlerini çok önemsediğini ifade etti. Başkan Böcek, kongreye katılan bilim insanı ve akademisyenlerin eski çağların sorunları kadar, çağımızın ve ülkemizin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini paylaşmalarından büyük memnuniyet duyacağını da ifade etti. BİLİM VE FELSEFE İNSANLARINA SESLENDİ Başkan Böcek kongreye katılan bilim ve felsefe insanlarına, “Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım ifadelerini de tartışacağınızı tahmin ediyor ve bu konuda doğru bir çözüme ulaşacağınızı biliyorum” diye seslendi. Başkan Muhittin Böcek, 5 gün sürecek olan Cumhuriyetin 100.  Yılında Türkiye’de Felsefe Kongresinin başarılı geçmesini diledi.    
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ANSİAD) düzenlediği “Cumhuriyetin 100'üncü Yılında Türkiye'de Felsefe” konulu kongrenin açılışına katıldı.

haberimizvar.net- ANSİAD Felsefe Okulu'nun Türkiye Felsefe Kurumu ile 1-5 Şubat arasında düzenleyeceği “Cumhuriyetin 100'ncü Yılında Türkiye'de Felsefe” konulu ulusal kongre başladı. Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve çok sayıda bilim insanı ve akademisyenin katılımıyla gerçekleşen kongrenin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı.

Başkan Böcek kongrenin açılışında yaptığı konuşmada uluslararası birçok festival ve fuarın düzenlendiği kültür ve sanat şehri Antalya’nın böylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

BİLİM İNSANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye’de ilk felsefe bölümünün 1933 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat fakültesinde açıldığını söyleyen Başkan Böcek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus bir siyasi fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak ve ya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz” sözünü hatırlatarak şunları söyledi: “İşte bu yüzden her türlü tartışmayı yapan filozoflarımızın bu kadar evrensel düşünceye sahip olan büyük Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin temel ilke ve devrimlerinin tartıştıklarına şahit olmadık. Bu hem devrimlerin hem de felsefecilerimizin büyüklüğünün bir göstergesidir. Bu açıdan da Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kurucu ilkelere sahip çıkan, savunan, destekleyen bilim insanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

FELSEFECİLERİN GÖRÜŞLERİNİ ÖNEMSİYORUM

“Konuşuyorsak sözcükleri iyi anlamak, düşünüyorsak kavramları iyi bilmek, yaşıyorsak duyguları iyi tanımak, yönetiyorsak imkanlarımızı halkça ve adil biçimde paylaşmak zorundayız” diyen Başkan Böcek, kenti yönetirken teorisyen olarak felsefecilerin görüşlerini çok önemsediğini ifade etti. Başkan Böcek, kongreye katılan bilim insanı ve akademisyenlerin eski çağların sorunları kadar, çağımızın ve ülkemizin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini paylaşmalarından büyük memnuniyet duyacağını da ifade etti.

BİLİM VE FELSEFE İNSANLARINA SESLENDİ

Başkan Böcek kongreye katılan bilim ve felsefe insanlarına, “Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım ifadelerini de tartışacağınızı tahmin ediyor ve bu konuda doğru bir çözüme ulaşacağınızı biliyorum” diye seslendi. Başkan Muhittin Böcek, 5 gün sürecek olan Cumhuriyetin 100.  Yılında Türkiye’de Felsefe Kongresinin başarılı geçmesini diledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.