Antalya'da Filistin'e destek yürüyüşü

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.10.2023 - 14:48, Güncelleme: 22.10.2023 - 14:48
 

Antalya'da Filistin'e destek yürüyüşü

Antalya'da binlerce kişi İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek için yürüyüş yaptı. Antalya Müzesi önünden Güllük Caddesi girişine kadar gerçekleştirilen yürüyüşte Filistin halkına destek sloganları atıldı.

haberimizvar.net- Antalya Müzesi önünde dün akşam saatlerinde toplanan kalabalık grup, ellerinde meşaleler, pankartlar ve bayraklar ile İsrail'e karşı 'Katil İsrail Filistin'den Defol', 'Katil İsrail İşbirlikçi ABD', 'Antalya'dan Gazze'ye Direnişe Selam', 'İslamı Koru İsrail'i Yenecek' gibi sloganlar atıp tekbir getirerek yürümeye başladı. Yürüyüşe katılan bazı kişilerin ellerinde 'Hamas'a Selam Direnişe Devam' yazılı dövizler dikkati çekti. Yürüşe katılan bazı kişiler de Filistin bayrakları açarak destek verdi. Yürüyüşe, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, İbrahim Ethem Taş ve AK Parti İl Başkanı Ali Çetin de katıldı.  'FİLİSTİN'DE İNSANLIK ÖLÜYOR' Yürüyüşe katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşma yaptı. Başkan Yalçın, "Adaleti ve hakkı Antalya'dan haykırmak için 'Antalya'dan Gazze'ye Direnişe Bin Selam' diyerek hastanede bombalanan, öldürülen masum çocuklar, anneler aşkına, yaşlılar aşkına meydanda toplanan kıymetli kardeşlerim, hepinizi öncelikle saygıyla selamlıyorum. Siyonist çetelere, terör örgütüne karşı meydanlardan sesini yükselten dünyanın bütün meydanlarında bütün alanlarında insan onurunu korumak, 'İnsanlık onuru İsrail'i yenecek' diyerek meydanlardan sesini yükseltenleri selamlıyorum. Filistin'de insanlık ölüyor. Mabetler, mektepler, okulların savaş hukuku gereği bombalanmayacağı yerde, hastanede tedavi olan çocukların başına bombalar bırakılıyor. 500'ü aşkın insan hastanede hayatını kaybetti. Küçücük çocuklar sızı içerisinde, acı içersinde, büyük bir korkuyla hayatını kaybetti. Şehadete kavuştu. İnsanlık açısından daha acı bir şey olamaz" diye konuştu.
Antalya'da binlerce kişi İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek için yürüyüş yaptı. Antalya Müzesi önünden Güllük Caddesi girişine kadar gerçekleştirilen yürüyüşte Filistin halkına destek sloganları atıldı.

haberimizvar.net- Antalya Müzesi önünde dün akşam saatlerinde toplanan kalabalık grup, ellerinde meşaleler, pankartlar ve bayraklar ile İsrail'e karşı 'Katil İsrail Filistin'den Defol', 'Katil İsrail İşbirlikçi ABD', 'Antalya'dan Gazze'ye Direnişe Selam', 'İslamı Koru İsrail'i Yenecek' gibi sloganlar atıp tekbir getirerek yürümeye başladı. Yürüyüşe katılan bazı kişilerin ellerinde 'Hamas'a Selam Direnişe Devam' yazılı dövizler dikkati çekti. Yürüşe katılan bazı kişiler de Filistin bayrakları açarak destek verdi. Yürüyüşe, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, İbrahim Ethem Taş ve AK Parti İl Başkanı Ali Çetin de katıldı. 

'FİLİSTİN'DE İNSANLIK ÖLÜYOR'

Yürüyüşe katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşma yaptı. Başkan Yalçın, "Adaleti ve hakkı Antalya'dan haykırmak için 'Antalya'dan Gazze'ye Direnişe Bin Selam' diyerek hastanede bombalanan, öldürülen masum çocuklar, anneler aşkına, yaşlılar aşkına meydanda toplanan kıymetli kardeşlerim, hepinizi öncelikle saygıyla selamlıyorum. Siyonist çetelere, terör örgütüne karşı meydanlardan sesini yükselten dünyanın bütün meydanlarında bütün alanlarında insan onurunu korumak, 'İnsanlık onuru İsrail'i yenecek' diyerek meydanlardan sesini yükseltenleri selamlıyorum. Filistin'de insanlık ölüyor. Mabetler, mektepler, okulların savaş hukuku gereği bombalanmayacağı yerde, hastanede tedavi olan çocukların başına bombalar bırakılıyor. 500'ü aşkın insan hastanede hayatını kaybetti. Küçücük çocuklar sızı içerisinde, acı içersinde, büyük bir korkuyla hayatını kaybetti. Şehadete kavuştu. İnsanlık açısından daha acı bir şey olamaz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.