Antalya'da folklor şöleni

YAŞAM 30.08.2019 - 10:29, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya'da folklor şöleni

Kepez Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl 5'ncisini düzenlediği Uluslararası Folklor Festivali, ikinci gününde de renkli gösterilere sahne oldu

haberimizvar.net Kepez Belediyesi'nin düzenlediği 5. Uluslararası Folklor Festivali'nin ikinci günün de MarkAntalya önünden Cumhuriyet Meydanı kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Festivalin konuk ekipleri, kültürlerini yansıtan rengarenk kıyafetleri ile büyük ilgi çekti. Antalyalıların alkışları arasında ilerleyen kortej yürüyüşü gösterilerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Çeşitli ülkeler ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden festivale katılan ekipler, Antalyalılara renkli bir kültür şöleni sundu. FESTİVALİN YOLCULUĞUNU ANLATTI Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikleri sırasında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kültür festivalinin 5 yıllık yolculuğunu anlattı. Antalya'da kültür sanata farklı bir derinlik kazandırmak, şehirle özdeşleşen güzel bir festival oluşturmak için yola çıktıklarını belirten Başkan Tütüncü, "5 yıldır aynı heyecanla devam eden yolculuğumuz bizi buralara getirdi. Bu yıl folklor festivali etkinliklerini 5. kez düzenlemek bizler için büyük bir mutluluk vesilesi" dedi. ANTALYA SEVGİNİN, BARIŞIN ŞEHRİ Folklorun kültürleri yansıtan, tanıtan, öğreten ve anlatan çok önemli bir sanat dalı olduğuna değinen Başkan Hakan Tütüncü, "Yerel kültürlerin Antalya'da folklor festivali vesilesiyle yaşatılıyor olması çok anlamlı. Çünkü Antalya, Türkiye'nin 81 vilayetinden, dünyanın farklı şehirlerinden insanların, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik ikliminde yaşadığı güzel bir Türkiye şehri. Dünyanın en güzel yerlerinden birisi olan Antalya, Büyük Atatürk'ün de ifade ettiği şekliyle; gerçekten dünyanın en güzel şehirlerinden birisi" dedi. BAYRAMIN KUTLU OLSUN ANTALYA 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutlayan Hakan Tütüncü, "Bize bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun kahraman askerlerini, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle şükranla anıyorum. İnşallah çok daha güzel günlere ülkemizi, gönül birliğiyle yürek birliğiyle ve sevginin diliyle taşıyacağız. Mutlu bayramlar diliyorum. Bayramın kutlu olsun Antalya" dedi. Başkan Tütüncü'nün konuşmasının ardından festival grupları gösterilerini sundu.
Kepez Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl 5'ncisini düzenlediği Uluslararası Folklor Festivali, ikinci gününde de renkli gösterilere sahne oldu

haberimizvar.net Kepez Belediyesi'nin düzenlediği 5. Uluslararası Folklor Festivali'nin ikinci günün de MarkAntalya önünden Cumhuriyet Meydanı kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Festivalin konuk ekipleri, kültürlerini yansıtan rengarenk kıyafetleri ile büyük ilgi çekti. Antalyalıların alkışları arasında ilerleyen kortej yürüyüşü gösterilerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Çeşitli ülkeler ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden festivale katılan ekipler, Antalyalılara renkli bir kültür şöleni sundu.

FESTİVALİN YOLCULUĞUNU ANLATTI

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikleri sırasında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kültür festivalinin 5 yıllık yolculuğunu anlattı. Antalya'da kültür sanata farklı bir derinlik kazandırmak, şehirle özdeşleşen güzel bir festival oluşturmak için yola çıktıklarını belirten Başkan Tütüncü, "5 yıldır aynı heyecanla devam eden yolculuğumuz bizi buralara getirdi. Bu yıl folklor festivali etkinliklerini 5. kez düzenlemek bizler için büyük bir mutluluk vesilesi" dedi.

ANTALYA SEVGİNİN, BARIŞIN ŞEHRİ

Folklorun kültürleri yansıtan, tanıtan, öğreten ve anlatan çok önemli bir sanat dalı olduğuna değinen Başkan Hakan Tütüncü, "Yerel kültürlerin Antalya'da folklor festivali vesilesiyle yaşatılıyor olması çok anlamlı. Çünkü Antalya, Türkiye'nin 81 vilayetinden, dünyanın farklı şehirlerinden insanların, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik ikliminde yaşadığı güzel bir Türkiye şehri. Dünyanın en güzel yerlerinden birisi olan Antalya, Büyük Atatürk'ün de ifade ettiği şekliyle; gerçekten dünyanın en güzel şehirlerinden birisi" dedi.

BAYRAMIN KUTLU OLSUN ANTALYA

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutlayan Hakan Tütüncü, "Bize bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun kahraman askerlerini, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle şükranla anıyorum. İnşallah çok daha güzel günlere ülkemizi, gönül birliğiyle yürek birliğiyle ve sevginin diliyle taşıyacağız. Mutlu bayramlar diliyorum. Bayramın kutlu olsun Antalya" dedi. Başkan Tütüncü'nün konuşmasının ardından festival grupları gösterilerini sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.