Antalya'da 'Gurbeti Vatan Haline Getirenlerin Hikayesi’

GÜNDEM 27.11.2023 - 15:43, Güncelleme: 27.11.2023 - 15:43
 

Antalya'da 'Gurbeti Vatan Haline Getirenlerin Hikayesi’

Eski Almanya Federal Meclisi Milletvekili Özcan Mutlu, sadece kendilerinin değil Almanya’nın da kaderini değiştiren genç ve başarılı bir kuşağın öz vatanları Türkiye’ye ışık saçan hikayeleriyle 28 Kasım Salı, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde olacak.

haberimizvar.net- 1968 yılında Kelkit’te doğan Özcan Mutlu, 1990’da Alman vatandaşı olarak Yeşiller Partisi’nden siyasete atıldı ve Almanya Federal Meclisi Milletvekilliği görevini yürüttü. Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nda Kybele Ödülü’nü kazanan Mutlu 2020’de Almanya UNESCO komisyonu üyesi seçildi. 2022’de basılan ‘Almanya Nasıl Vatan Oldu?’ kitabında Mutlu, Almanya hakkında hiçbir şey bilmeden, Anadolu’daki köylerini ve yakınlarını artlarında bırakarak yolculuğa çıkanları anlattı.  Doğdukları ülkeyi hiç unutmadan Almanya’yı yeni vatan haline getiren ve yetiştirdikleri evlatlarıyla iki ülkeye de zenginlik katanları anlatan Mutlu, aralarında BioNTech aşısının mucitleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin de olduğu doktorlar, sporcular, TV programcıları ve milletvekillerinden bakanlara kadar kitabında dünyayı etkileyen 27 başarı hikayesini anlatıyor. Özcan Mutlu, anne babaları 62 yıl önce Almanya’ya giden ve bir kısmı ‘yeni vatan’da dünyaya gelen 27 Türk’ün hikayesini Antalya’da Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde anlatacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ‘Gurbeti Vatan Haline Getirenlerin Hikayesi’ isimli söyleşi kokteylle başlayacak. Söyleşinin ardından ‘Almanya Nasıl Vatan Oldu?’ isimli kitap için imza günü de düzenlenecek. Etkinlik, 28 Kasım Salı günü saat 18.00’de başlayacak.
Eski Almanya Federal Meclisi Milletvekili Özcan Mutlu, sadece kendilerinin değil Almanya’nın da kaderini değiştiren genç ve başarılı bir kuşağın öz vatanları Türkiye’ye ışık saçan hikayeleriyle 28 Kasım Salı, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde olacak.

haberimizvar.net- 1968 yılında Kelkit’te doğan Özcan Mutlu, 1990’da Alman vatandaşı olarak Yeşiller Partisi’nden siyasete atıldı ve Almanya Federal Meclisi Milletvekilliği görevini yürüttü. Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nda Kybele Ödülü’nü kazanan Mutlu 2020’de Almanya UNESCO komisyonu üyesi seçildi. 2022’de basılan ‘Almanya Nasıl Vatan Oldu?’ kitabında Mutlu, Almanya hakkında hiçbir şey bilmeden, Anadolu’daki köylerini ve yakınlarını artlarında bırakarak yolculuğa çıkanları anlattı. 

Doğdukları ülkeyi hiç unutmadan Almanya’yı yeni vatan haline getiren ve yetiştirdikleri evlatlarıyla iki ülkeye de zenginlik katanları anlatan Mutlu, aralarında BioNTech aşısının mucitleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin de olduğu doktorlar, sporcular, TV programcıları ve milletvekillerinden bakanlara kadar kitabında dünyayı etkileyen 27 başarı hikayesini anlatıyor.

Özcan Mutlu, anne babaları 62 yıl önce Almanya’ya giden ve bir kısmı ‘yeni vatan’da dünyaya gelen 27 Türk’ün hikayesini Antalya’da Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde anlatacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ‘Gurbeti Vatan Haline Getirenlerin Hikayesi’ isimli söyleşi kokteylle başlayacak. Söyleşinin ardından ‘Almanya Nasıl Vatan Oldu?’ isimli kitap için imza günü de düzenlenecek. Etkinlik, 28 Kasım Salı günü saat 18.00’de başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.