Antalya'da hayat durma noktasında

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.01.2024 - 15:49, Güncelleme: 07.01.2024 - 15:49
 

Antalya'da hayat durma noktasında

Meteorolojinin kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 'sarı' kodlu uyarıda bulunduğu turizm şehri Antalya’da, fırtına ve sağanak yağmur hayatı durma noktasın getirdi. Şiddetli yağmur dolayısıyla yollar göle dönerken, ilerlemek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bir evin çatısı yola uçarken, balıkçı pazarında ise bir anda bastıran yağmur karşısında esnaf zor anlar yaşadı.

haberimizvar.net- Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü, Antalya’yı şiddetli yağmur ve fırtınaya karşı ‘sarı’ kodlu uyarmıştı. Uyarıda rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Diğer taraftan şehir merkezi ve ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarı yapıldı.    Fırtına ve yağmur etkisini gösterdi  Yapılan uyarıların ardından beklenen fırtına ve sağanak yağmur öğle saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Kaleiçi yat limanında bağlı tekneler fırtına nedeniyle sallandığı görüldü. Yat limanını dalgalardan koruyan dalgakıran ise fotoğraf ve özçekim yapmak isteyenlerin uğrak yeri oldu.  Sağanak yağmur ise hayatı durma noktasına getirdi. Yağmur dolayısı ile yollar adeta göle döndü. Birçok vatandaş yolda ilerlemekte zorlandı. Bir çocuğun göle dönen yolda beline kadar çıkan suda ilerlemeye çalışması ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler çok sayıda kişi tarafından izlendi.     Çatı yola uçtu, esnaf hazırlıksız yakalandı  Sağanak yağmur dolayısıyla denizin kıyı kesimlerinin renk değiştirdiği görüldü. Altınova Mahallesi'nde bir evin çatısı ise yola uçtu. Balıkçı pazarında bir anda bastıran yağmur karşısında esnaf zor anlar yaşadı. AntalyaValiliğinden yapılan açıklamada fırtınanın pazartesi günü gece ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklendiği ifade edildi.  Gezmek için dışarı çıkan Deniz Ateş, "Aslında Antalya'nın havası belli olmuyor, bir gün yağmur var bir gün ise güneş. Biz şehrimizi her haliyle seviyoruz. Bugün çok dalga var, güzel bir an oldu" dedi.  
Meteorolojinin kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 'sarı' kodlu uyarıda bulunduğu turizm şehri Antalya’da, fırtına ve sağanak yağmur hayatı durma noktasın getirdi. Şiddetli yağmur dolayısıyla yollar göle dönerken, ilerlemek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bir evin çatısı yola uçarken, balıkçı pazarında ise bir anda bastıran yağmur karşısında esnaf zor anlar yaşadı.

haberimizvar.net- Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü, Antalya’yı şiddetli yağmur ve fırtınaya karşı ‘sarı’ kodlu uyarmıştı. Uyarıda rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Diğer taraftan şehir merkezi ve ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarı yapıldı. 
 
Fırtına ve yağmur etkisini gösterdi 
Yapılan uyarıların ardından beklenen fırtına ve sağanak yağmur öğle saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Kaleiçi yat limanında bağlı tekneler fırtına nedeniyle sallandığı görüldü. Yat limanını dalgalardan koruyan dalgakıran ise fotoğraf ve özçekim yapmak isteyenlerin uğrak yeri oldu.  Sağanak yağmur ise hayatı durma noktasına getirdi. Yağmur dolayısı ile yollar adeta göle döndü. Birçok vatandaş yolda ilerlemekte zorlandı. Bir çocuğun göle dönen yolda beline kadar çıkan suda ilerlemeye çalışması ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler çok sayıda kişi tarafından izlendi.  
 

Çatı yola uçtu, esnaf hazırlıksız yakalandı 
Sağanak yağmur dolayısıyla denizin kıyı kesimlerinin renk değiştirdiği görüldü. Altınova Mahallesi'nde bir evin çatısı ise yola uçtu. Balıkçı pazarında bir anda bastıran yağmur karşısında esnaf zor anlar yaşadı. AntalyaValiliğinden yapılan açıklamada fırtınanın pazartesi günü gece ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklendiği ifade edildi.  Gezmek için dışarı çıkan Deniz Ateş, "Aslında Antalya'nın havası belli olmuyor, bir gün yağmur var bir gün ise güneş. Biz şehrimizi her haliyle seviyoruz. Bugün çok dalga var, güzel bir an oldu" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.