Antalya’da hayat pahalılığı protestosu

EĞİTİM 21.07.2023 - 16:37, Güncelleme: 21.07.2023 - 16:37
 

Antalya’da hayat pahalılığı protestosu

Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi hayat pahalılığını ve iktidarın seçim öncesi kamu emekçilerine verdiği sözleri tutmamasını protesto etti.

haberimizvar.net- Antalya Defterdarlığı önünde toplanan BES üyeleri adına konuşan BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol şunları ifade etti; “Bir seçim vaadi olarak ortaya konulan ve seçimden sonra manşet manşet ilan edilen ve tarihin en büyük maaş iyileştirmesi olarak kamuoyuna açıklanan ücret artışlarımız daha elimize geçmeden yok oldu. Büyük bir iyileşme yapılmış gibi ilan edilen en düşük kamu çalışanı maaşının 22.000 TL olduğu ve 8.077-TL seyyanen zam aldatmacadan başka bir şey değildir! Bu rakamın kök maaşa yansıtılmaması, emekli keseneğinde dikkate alınmaması, kamu emekçilerinin görev ve unvanları gereğince ödenen tazminat, ikramiye, ödenek gibi diğer tüm ödemlerde dikkate alınmaması, kamu ve işçi emeklilerine yansıtılmamasına itirazlarımızı alanlarda, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda ve siyasi partiler aracılığıyla TBMM Genel Kurulu’nda önergeler marifetiyle dile getirdik. Fakat yapılan her türlü itiraz ve taleplere rağmen yasa teklifi yasalaştı. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı bir algı yönetimi olmaktan öteye gitmeyecektir. 22 bin lira siyasetin söylemidir işin matematiği böyle değildir. Maaşlarımıza yansıyan gerçek zam geçtiğimiz 6 aylık resmi enflasyon rakamlarının da altında kalan %17,55’lik bir artıştır. Seyyannen verilen rakam ocak ayı maaş artışında dikkate alınmayacak, dolayısı ile sefaletimiz katlanarak artacaktır.  1 milyondan fazla üyesi bulunan Memur Sen siyasilere hayırlı olsun ziyaretleri ile o kadar meşguller ki, bu konuda twit atmaktan öteye gitmemiştir. Ağustos 2023 ayı içinde 2024-2025 dönemini kapsayacak 7. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleştirilecektir. Kamu emekçileri yandaş sendikalara dersini verip istifa etmediği sürece yıllardır devam eden benzer yaklaşımlar yine bu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde de sahnelenecektir. Peki bunlar karşısında biz kamu emekçileri ne yapmalıyız? Bu sorunları çözmenin yolu kamu emekçilerinin haklarını savunmaktan çok işveren ve kendi şahsi haklarını önceleyen sendikal anlayışın egemenliğinin son bulması ile mümkün olacaktır. Tüm bu nedenlerden dolayı tüm kamu emekçilerini gerçek sendikacılık anlayışının temsilcisi KESK çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz.”    
Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi hayat pahalılığını ve iktidarın seçim öncesi kamu emekçilerine verdiği sözleri tutmamasını protesto etti.

haberimizvar.net- Antalya Defterdarlığı önünde toplanan BES üyeleri adına konuşan BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol şunları ifade etti; “Bir seçim vaadi olarak ortaya konulan ve seçimden sonra manşet manşet ilan edilen ve tarihin en büyük maaş iyileştirmesi olarak kamuoyuna açıklanan ücret artışlarımız daha elimize geçmeden yok oldu. Büyük bir iyileşme yapılmış gibi ilan edilen en düşük kamu çalışanı maaşının 22.000 TL olduğu ve 8.077-TL seyyanen zam aldatmacadan başka bir şey değildir! Bu rakamın kök maaşa yansıtılmaması, emekli keseneğinde dikkate alınmaması, kamu emekçilerinin görev ve unvanları gereğince ödenen tazminat, ikramiye, ödenek gibi diğer tüm ödemlerde dikkate alınmaması, kamu ve işçi emeklilerine yansıtılmamasına itirazlarımızı alanlarda, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda ve siyasi partiler aracılığıyla TBMM Genel Kurulu’nda önergeler marifetiyle dile getirdik. Fakat yapılan her türlü itiraz ve taleplere rağmen yasa teklifi yasalaştı.

En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı bir algı yönetimi olmaktan öteye gitmeyecektir. 22 bin lira siyasetin söylemidir işin matematiği böyle değildir. Maaşlarımıza yansıyan gerçek zam geçtiğimiz 6 aylık resmi enflasyon rakamlarının da altında kalan %17,55’lik bir artıştır. Seyyannen verilen rakam ocak ayı maaş artışında dikkate alınmayacak, dolayısı ile sefaletimiz katlanarak artacaktır.  1 milyondan fazla üyesi bulunan Memur Sen siyasilere hayırlı olsun ziyaretleri ile o kadar meşguller ki, bu konuda twit atmaktan öteye gitmemiştir.

Ağustos 2023 ayı içinde 2024-2025 dönemini kapsayacak 7. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleştirilecektir. Kamu emekçileri yandaş sendikalara dersini verip istifa etmediği sürece yıllardır devam eden benzer yaklaşımlar yine bu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde de sahnelenecektir. Peki bunlar karşısında biz kamu emekçileri ne yapmalıyız? Bu sorunları çözmenin yolu kamu emekçilerinin haklarını savunmaktan çok işveren ve kendi şahsi haklarını önceleyen sendikal anlayışın egemenliğinin son bulması ile mümkün olacaktır. Tüm bu nedenlerden dolayı tüm kamu emekçilerini gerçek sendikacılık anlayışının temsilcisi KESK çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.