Antalya’da ilginç olay: Gazoz devri bitti, sütlaç revaçta

ASAYİŞ 02.11.2023 - 14:30, Güncelleme: 02.11.2023 - 14:30
 

Antalya’da ilginç olay: Gazoz devri bitti, sütlaç revaçta

Antalya’da Yeşilçam filmlerini aratmayan olaya ilişkin Yargıtay temyiz istemini reddetti. Misafir olarak gittiği evde pişirdiği sütlacın içine ilaç koyup evi soyan kişi hakkında ‘nitelikli yağma’ suçundan verilen 14 yıl hapis cezası hükmü onandı.

haberimizvar.net- Dairenin kararına göre, Antalya'da bir kişi, gittiği evde sütlaç pişirip içine ilaç koydu. İlaçlı sütlaçları ev sahiplerine yediren kişi, ev sahiplerinin uyumasını bekledi ve ardından 1700 euro, 2 bin 630 lira ve cep telefonlarını çalarak oradan uzaklaştı. Uyandıktan sonra soyulduğunu anlayan ev sahipleri o kişi hakkında dava açtı. Yargılamayı yapan yerel mahkeme, ceza alt sınırından uzaklaşarak "nitelikli yağma" suçundan sanığa 14 yıl hapis verdi. Karara yapılan itiraz da Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi tarafından reddedildi. Ev sahipleri uyuduktan sonra hırsızlık yaptığını itiraf eden ancak katılanlara ilaç vermediğini öne süren sanık, kararı temyiz etti. Sanık, temyiz başvurusunda, mahkumiyetine ilişkin "nitelikli yağma" suçunun unsurlarının oluşmadığını, cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak verilmesinin ve takdiri indirim uygulanmamasının hukuka aykırı olduğunu iddia etti Temyiz istemini görüşen Yargıtay 6. Ceza Dairesi, temyiz istemini reddetti ve mahkumiyet kararını onadı. Dava konusu olayda, ev sahiplerine verilen sütlaçta, yeşil reçeteyle satılan uyku getirici nitelikte ilaç tespit edildiği belirtildi. Sanığın, ilaçlı sütlaçla ev sahiplerini kendilerini savunamayacak hale getirdiği belirtilen kararda, bu nedenle yerel mahkemenin işlenen suçu "nitelikli yağma" kapsamında değerlendirmesinin hukuka aykırı olmadığı bildirildi. Sanığın 2 kişiyi birden uyutarak eylemi gerçekleştirmesi nedeniyle ceza alt sınırından uzaklaşılmasının orantılı olduğu, takdiri indirim konusunda değerlendirme yetkisinin ise mahkemeye ait olduğuna yer verilen kararda, mahkumiyet kararının hukuka aykırı bulunmadığı kaydedildi.        
Antalya’da Yeşilçam filmlerini aratmayan olaya ilişkin Yargıtay temyiz istemini reddetti. Misafir olarak gittiği evde pişirdiği sütlacın içine ilaç koyup evi soyan kişi hakkında ‘nitelikli yağma’ suçundan verilen 14 yıl hapis cezası hükmü onandı.

haberimizvar.net- Dairenin kararına göre, Antalya'da bir kişi, gittiği evde sütlaç pişirip içine ilaç koydu. İlaçlı sütlaçları ev sahiplerine yediren kişi, ev sahiplerinin uyumasını bekledi ve ardından 1700 euro, 2 bin 630 lira ve cep telefonlarını çalarak oradan uzaklaştı.

Uyandıktan sonra soyulduğunu anlayan ev sahipleri o kişi hakkında dava açtı. Yargılamayı yapan yerel mahkeme, ceza alt sınırından uzaklaşarak "nitelikli yağma" suçundan sanığa 14 yıl hapis verdi.

Karara yapılan itiraz da Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi tarafından reddedildi.

Ev sahipleri uyuduktan sonra hırsızlık yaptığını itiraf eden ancak katılanlara ilaç vermediğini öne süren sanık, kararı temyiz etti.

Sanık, temyiz başvurusunda, mahkumiyetine ilişkin "nitelikli yağma" suçunun unsurlarının oluşmadığını, cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak verilmesinin ve takdiri indirim uygulanmamasının hukuka aykırı olduğunu iddia etti

Temyiz istemini görüşen Yargıtay 6. Ceza Dairesi, temyiz istemini reddetti ve mahkumiyet kararını onadı. Dava konusu olayda, ev sahiplerine verilen sütlaçta, yeşil reçeteyle satılan uyku getirici nitelikte ilaç tespit edildiği belirtildi.

Sanığın, ilaçlı sütlaçla ev sahiplerini kendilerini savunamayacak hale getirdiği belirtilen kararda, bu nedenle yerel mahkemenin işlenen suçu "nitelikli yağma" kapsamında değerlendirmesinin hukuka aykırı olmadığı bildirildi.

Sanığın 2 kişiyi birden uyutarak eylemi gerçekleştirmesi nedeniyle ceza alt sınırından uzaklaşılmasının orantılı olduğu, takdiri indirim konusunda değerlendirme yetkisinin ise mahkemeye ait olduğuna yer verilen kararda, mahkumiyet kararının hukuka aykırı bulunmadığı kaydedildi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.